Jorden skakar, haven böljar upprört och hästar gnäggar med uppenbar stress, den uråldriga guden C’Thun är på väg att stiga in i vår dimension. Äntligen är det dags, Whispers of the Old Gods har landat och Hearthstone har med det fyllts på med 134 nya kort.

Just nu finns uppemot 900 kort att samla i Hearthstone, en summa som bara kommer öka för varje år spelet lyckas hålla kvar sin fanbas. För att spelet inte ska bli helt och hållet oöverkomligt för nya spelare lanserar nu Blizzard formatet ”Standard”. I detta spelsätt kommer bara de grundläggande korten och de senaste två årens kortlanseringar vara valbara i dina kortlekar. Vidare betyder det också att de nya korten kommer ha en större inverkan på spelet eftersom de kommer stå för en större del av vilka kort som kan väljas. I formatet ”Wild” är förutom namnet inget nytt under solen, här är alla kort tillgängliga och kaos uppstår därav i dessa matcher.C'thun1

Temat på den senaste expansionen, Whispers of the Old God kan inte beskrivas med något annat ord än Lovecraft, tentakler, slime och färger som från utom denna värld trängs på kortens grafik. Utöver möjligheten att köpa paket med de nya korten får vi spelare även några gratiskort denna gången. Den hemskaste av hemskheter, C’Thun, och ett par av hans anhängare. Men hoppa inte högt av lycka än, för att hemskheten ska bli ett bra kort kräver hen en hel drös med anhängare som kan buffa upp henom i spelet. Att lämna ut det legendariska kortet gratis känns mer som ett försäljningsknep än goodwill från Blizzards håll. Vill du använda C’thun i matcher tvingas du köpa eller crafta en mängd kort för att kortet ska nå sin fulla potential.

Efter 24 timmar med expansionen är jag nöjd, riktigt nöjd till och med. Druiden, som är den karaktären jag aldrig riktigt gillat är helt plötsligt en av mina favoriter och i det nya spelformatet ”Standard” händer det just nu otroligt roliga saker i form av nya strategier och synergier. Senaste expensionen ”The Grand Tournament” fick mig att lägga ner spelet i några månader, till stor del för att det kändes som att de nya korten inte hade någon påverkan på spelet. De då nya mekanikerna ”Jouste” och ”Inspire” var alltför oberäkneliga för att kunna bygga bra lekar runt. Det är för tidigt att ge något slutgiltigt omdöme för ”Whispers of the Old Gods”, men mitt första intryck är att jag har roligare än på länge med Hearthstone just nu.