Retroresan

Inget särskilt 3

Resan under den fjärde säsongen har fått gå en liten omväg, för till dagens avsnitt har Anders och Samson INTE spelat det som de skulle ha spelat. I alla fall inte tillräckligt. Sanningen är att tiden har varit lite för knapp för de två herrarna, så avsnittet om The Warriors flyttas härmed fram till slutet av maj månad. Men vi ville inte lämna er helt utan ett avsnitt, så vi återuppväcker en gammal tradition och erbjuder härmed ett avsnitt om “Inget särskilt”, det tredje i ordningen.

Vi snackar en hel del om film, både sådana som vi inte sett ännu och filmer som vi försöker ranka i någon sorts lista. Kanye West, Magnus Uggla, Chan-kultur och mat vi tröttnat på kommer också på tal. Allt som allt så är det över 3,5 timme struntprat som får hålla er mätta till nästa gång.

Hämta här

Kommentarer

 1. RockLobster skriver:

  Hallöj!
  Har har ni en ny lyssnare till! Jag hade hört mycket gott om retroresan men jag är rövkass att lyssna på pods så de vart som aldrig av att följa med på eran tidigare resa.
  Men så såg ja häromdagen att ni hade ju släppt några nya avsnitt.Så då tänkte jag ju att den här jävla gången ska jag med på tåget.
  Har lyssnat igenom alla nya avsnitt den här jobbveckan med glädje och ett leende på läpparna.
  Den här veckan var det dags att vara med från första dagen när avsnittet släpptes och var taggad på höra om “The Warrior” som jag inte vet ett smack om, vare sig filmen eller spelet.

  Vaknar 05.30 o ska till jobbet, kollar vid datan om de nya avsnittet har släppts o jajamen de var så klart ute. Men vänta nu.. Ni hade ju inte spelat nånting?! Så jag sitter o muttrar i bilen påväg till jobbet över att jag inte ska få höra er prata om spelet..ni vet när man är sådär morgontrött o tjurar över precis vad som helst.

  Men så fel jag hade (varför är jag förvånad?)Jag slog på podden o gick runt med ett leende på läpparna den här gången med. Även fast jag inte har en musiksmak i närheten av de ni prata om så är de intressant o väldigt roligt o höra vad ni tycker. Fast klart roligast är de när ni spinner iväg åt ett helt annat håll än de ni “ska” prata om.

  Summa summarum är att jag är väldigt glad över att ni inte förhastar ut något avsnitt bara för ni har sagt de. Låt saker ta tid o gör de ordentligt är nånting flera borde leva efter.

  Förlåt för den långa posten men skriver jag 1 kommentar på 6-7 jävla år så är de svårt o låta bli!

  Mvh RockLobster

 2. Avgrundsvrål skriver:

  Innan jag hört månadens Retroresa: “Undrar om The Warriors var ett bra spel…?”

  Efter jag hört månadens Retroresa: “Undrar om människan föds ond och konceptet godhet är något vi lär oss praktisera genom våra sociala relationer under livets gång…?”

  <3

 3. Olov L skriver:

  “Ett litet mellanavsnitt med småprat om inget särskilt.” 3 timmar och 40 minuter! Legenden lever! 😀

 4. Per skriver:

  Hoppar in och säger att det var ett bra beslut att skjuta på spelet =
  Tack för bra pod!
  Kram Per

 5. gabbay skriver:

  Slutet är ju det som gör att The Graduate blir en 5:a. Mycket bra avsnitt snälla snälla ta inte bort flickchartsinslaget. Kör till tusen val åtminstone.

 6. Fleshfight skriver:

  Hulk är ju inte en Thing. The Thing är Thing. Hulk är Hulk. Typ.
  Bra podd som alltid!

 7. T4 Was Here skriver:

  >gör podcasten monthly så dom kan hinna spela spelen ordentligt

  >hinner ändå inte

  https://www.youtube.com/playlist?list=PLE1XLrdwAAuCK3by6bEHzFN1yTjxTYHD1

  Yeah I’m a dick.
  Pre lyssnat på avsnitt, kanske mer att säja sen.

  • T4 Was Here skriver:

   Har hört hälften och eftersom ni skippade läsarbreven denna vec… månaden så ska jag försöka fatta mej kort.
   *ahem*
   Som svar på följade citat “även furries måste få sitt” vill jag bara säga:
   Tack Samson.

   Även om Orc’s räknas under fantasy tag-en och inte furry eftersom dom saknar pä- FAN OCKSÅ!
   *suck*
   Aw well, oss(furries) går det ingen nöd på just nu.
   Vi lär rida Zootopia tåget till nästa årtiondet and beyond!

   Och om du har några frågor om det eller min tid på 4chan och dess “barn” är det bara att fråga, ni lät intresserat av sånt.
   -T4 out

 8. Han där från Åland skriver:

  Layer Cake är inte Guy Ritchie (:
  Twister före The Exorcist!?!? God natt

 9. Tufa påjken skriver:

  Tjena igen!
  Trist att ni inte hann spela tillräckligt men starkt att ni lyckades ge oss över tre timmar (jättebra) pod ändå! Jag har (trots förlängningen) inte funnit tid till att varken se filmen eller spela spelet (filmen hade jag faktiskt kunnat se men jag har varit på europa-turné med mitt band och då orkar en fan inte med någonting).
  SJUKT att ni nämner att Five (världens bästa ‘skivbolags-ihopsatta’ pojkband NÅGONSIN) som dåliga och i samma andetag tar upp 1D som något bra. Jag säger inte att 1D är skräp, men det ÄR skräp (Five är också skräp men det är iallafall catchig och underhållande skräp). Nåväl, det handlar väl om ett subjektivt tyckande (och “what makes you beautiful” är faktiskt catchig).

  Har även problem då ni diskuterar mänsklig godhet/ondska men det är nog mest mina filosofi-studier som spökar. Vi kan ta den diskussionen om vi ses någon gång (det vore kul!).

  Detsamma gällande artister som inte skriver sina egna låtar; jag sitter inne på en lång harang i detta ämne (där jag inte alls håller med er) men den diskussionen passar betydligt bättre då en ses IRL, är måttligt berusad och en Brunlöfsk smocka hänger i luften likt ett tungt åskväder (jag kan se Samson upprepa frasen; “lugnlugnlugnlugnlugn, Anders” medan Brunlöf vevar vilt omkring sig).
  Spill inte ut min öl när du vevar Anders, den var svindyr!
  Nu undrar ni säkert vad Tufa påjken snackar om?
  Det ska jag berätta för er:
  likt Desmond i “Lost” kan jag se in i framtiden och det där beteendet är inte ok. Då detta inträffar bör Anders lyssna på Samson. MARK MY WORDS: Jag vill INTE bli slagen. Det gör jätteont. Jag blev misshandlad av ett gäng vid Borås resecentrum en gång i tiden, så jag vet.
  Har Anders märkt av att krogkulturs-normen i Borås är extremt aggressiv? Det är ett bisarrt fenomen som de flesta i min umgängeskrets håller med om.

  4, 8, 15, 16, 23, 42

  Jag vidhåller utöver denna kommentaren även min gamla kommentar, så ta gärna upp den också (om ni vill).

Skriv en kommentar