Retroresan

Hirujööö!

Så har vi spelat färdigt Sega Mega Drive-klassikern Strider. Anders har börjar jaga mörka kristaller i Final Fantasy IV och Vi tar oss an andra delen av Samsons topp hundra. Denna gång är det positionerna 90-81 som synas. Nästa vecka spelar vi Wild Guns till SNES.

Länkar

Retroresan: Hirujööö! (Strider klart, Wild Guns start)

Kommentarer

 1. Lephyrius skriver:

  När skall man skriva vad man tycker om spelet när man har spelat det för att få med det i programmet?
  Jag spelade Strider och jag kan konstatera att det borde ha anpassat spelet mer till konsol. Jag uppfattade det också som arkad svårt vilket gjorde det lite tråkigt. Sedan var ju höjdpunkten gravitationsbanorna. Dock så hade jag inte några problem med gravitations bossen man kunde undvika den ganska lätt.
  Jag känner att det här blev inge bra eftersom jag har hört på er nyss.

  Ni borde ha spoilertext för åsikter om spel:
  !!!SPOILER VARNING!!!
  Men Wild Guns här har ni träffat på ett riktigt guldkorn ifrån min barndom. En uppföljare av det här till PSN vore bäst.(fast med twinstick kontroll) Jag älskar Wild Guns så varför?
  Det skall sägas att jag spelade igenom det här för ett tag sedan.
  1. Det har en kontroll som sitter perfekt man kan inte alls klaga på att det är dålig kontroll om man dör. Det skulle nog ha blivit bättre med Wii kontroll eller twinstick(PS3/X360) . Men den sitter som en smäck för den tiden. En kul grej jag upptäckte var att man kunde kasta tillbaka dynamiter som ligger på marken.
  2. Det är alltid roligt att vara två spelare det är något ni borde testa.
  3. Det blir aldrig för svårt det är precis lagom svårighetsgrad och sedan går det alltid att jaga efter så mycket poäng som möjligt. Mini-bossarna(jag räknar dom små gubbarna som minibossar) blir ju super lätta med lassot.
  4. Grafiken känns inte daterad eftersom den är funktionell. Den känns detaljerad och coolt att man kan spräng upp vissa saker. Alltid roligt med att spräng upp saker i spel. Det man kan säga är att det är tråkigt med endast en gubbe som boss jag älskar stor robotar istället.
  5. Det är alltid peppande musik vilket gör att det blir roligt up tempo. Jag älskar visslingstonen när man klarat en boss. Det som är bra med musiken är att det inte försökt något extraordinärt pampigt och sedan konverterat det till SNES. Utan man har använt SNES:ns ljudchip på ett bra sätt.

 2. Lephyrius skriver:

  Jag kom på att jag glömde gameplay och eftersom det här är ett spel med bara gameplay och nästan ingen story så är det ett måste att ha med.
  6. Gameplay är så bra för att man kan enkelt se kulor som kommer emot en så att man kan skjuta dem så att man kan fylla upp sin power och få vulkan cannon. Man kan också undvika kulorna enkelt. Det som är tråkigt är att det är lite kort så ett par banor till hade inte skadat spelet.

  Jag tycker det låter som en fantastiskt bra idé med en top 100 av top 100 listor. Skall skriva klart min för att jag skulle inte våga skriva den i delar sedan skall jag programmera en blogg(jag är programmerare) och lägga upp den på den.

 3. Anders Brunlöf skriver:

  Lephyrius: Vi spelar i de allra flesta fall in avsnitten under onsdagskvällen, så deadline för kommentarer om spelen, om man vill ha med dem i programmet, borde ju bli innan onsdag kl. 20:00.

  För övrigt är det ju kul att vi prickade en favorit hos dig, ska bli spännande att se vad jag och Samson tycker om spelet. Ser också fram emot din blogg, ska bli väldigt spännande!

 4. zemus skriver:

  ville bara säga att jag gillar verkligen när Anders pratar om ff4 hoppas på att få höra om underbara 6an och 7an med senare..

 5. zemus skriver:

  inget program denna vecka eller? börjar få abstinens

 6. Science Boy skriver:

  Spela Eye of the Beholder! Det ska tydligen vara svårt, ni behöver en utmaning?

Skriv en kommentar