Retroresan

Karma is a bitch

Vi avlägger rapport om våra eldstrider mot robotar och kobojsare. Anders når slutet av Final Fantasy IV och vi betar också av posotionerna 80-71 av Samson topp 100 lista.

Länkar

Retroresan: Karma is a bitch (Wild Guns klart, Zombies Ate My Neighbors Start)

Kommentarer

 1. Lephyrius skriver:

  Jag håller med om att det är en skön sagostund med Final Fantasy resan. Håller med Anders att det är svårt att hitta bra hip-hop, därför så tycker jag inte om det. Sedan så tycker jag att det har kommersialiserats för mycket förr sjöng de om hur livet var på gatan men nu sjunger de om Ferraris eller det allra värsta är när de sjunger om livet på gatan och har en 3 Posche 2 Ferraris i videon. Det var ett misstag att ni valde att fortsätta med FFVI istället FFV för det skulle vara mer intressant att följa utvecklingen även fast ni tar det senare så kommer du att jämföra det med senare delar och det blir inte samma sak. U.N. Squadron var min första kontakt med bullet hell och det var en mycket bra introduktion. Rock ‘n’ Roll Racing vilken superb klassiker jag älskar det spelet.
  Rock ‘n’ Roll Racing 2 Red Asphalt köpte jag faktist det var typ 5/10 men ettan är ju så mycket bättre. Hur kunde det gå så fel? Troligen för att det var så dålig musik och att Blizzard inte var med och gjorde spelet.
  Vad kul att ni tyckte samma som jag! Jag gillade avsnittet. Ni är mycket bättre an Savepunkt.
  Jag köpte Zombies ate my Neighbors när det kom ut på VC jag minns att jag hyrde spelet när det var nytt. Jag köpte det mest för att jag inte skulle ha dåligt samvete av att inte ge utvecklarna pengar.
  Ja, så här kommer mina intryck:
  1. Spelet är alldeles för långt!(50 banor) Sedan blir det för svårt på slutet(jag har aldrig klarat spelet). Sedan använder det ett föråldrat password system som gör att man inte får behålla vapnen. Det gör att spelet måste spelas igenom på en session eftersom passworden inte alls hjälper till mycket. Varför inte använda så kallat batteriminne?
  2. Kontrollen sitter som man förväntar sig men jag hade nog föredragit att spelet hade kontrollerats mer som SmashTV. Sedan så är det svårt att bläddra bland vapnen och ibland så bläddrar man förbi vapnet man vill ha och man blir arg det skulle ha gjort en helskärms meny eller en ring typ Secret of Mana.
  3. Grafiken är inte alls lika mysig som t.ex. Wild Guns . Jag förstår att det inte skall vara lika trevligt och mysigt. Men ibland känns det som att har försökt för mycket och ramlat halvvägs. Det jag gillar är att de har lyckas fånga känslan av B-skräckfilm.
  4. Ljudet har inte så så många up tempo låtar som t.ex. Wild Guns. Man går inte alls och nynnar på dem dagarna ut i ända. Det dom lyckas med att skapa stämningen av av en B-skräckfilm mycket bra.
  5. Gameplay spelet hade kunnat varit kortare eftersom det känns som att banorna är slumpgenererade, det är dom inte. Det som är coolt är att många väggar på banorna går att spränga sönder och att spränga sönder saker gillar jag. Jag kan säga att det blir roligare när man spelar två spelare det är något ni måste prova. Jag tycker det blir lite enklare också.

 2. Peter skriver:

  Jippie att det blir Zombies åt mina grannar nästa vecka.

 3. Orran skriver:

  Jobbigt att kommentera när ni gör så långa avsnitt. Ställer mig brevid Samson när det gäller hip-hop. Det är lätt att avfärda genren som skräp när man bara lyssnar på den dynga som spelas på radion, men underground hip-hop är ofta bra. I Sverige behöver man egentligen inte ens anstränga sig för att hitta bra hip-hop, Promoe och Timbuktu spelas flitigt på radio.

  Angående att ni vill ha feedback på hur ni rapporterar om Final Fantasy så finns det inte så mycket jag kan tillföra förutom att jag är nöjd med hur det går till nu. Det är supermysigt att höra även om IV inte är en del jag har spelat. VI däremot är awesome så jag ser fram emot nästa veckas avsnitt.

  Samsons topp 100-lista innehöll ovanligt många spel som ligger mig varmt om hjärtat.
  Aladdin var jäkligt roligt när det kom, men ska nog erkänna att jag gillade Lejonkungen snäppet mer när det begav sig. Har inte spelat något av spelen på väldigt länge nu.

  Sonic & Knuckles kan jag bara hålla med Samson om att Knuckles är nog den enda vettiga sidekick Sonic har. Tails är bara äcklig. Och efter Sonic & Knuckles har det inte släppts ett enda bra Sonic-spel.

  Rescue Rangers har jag så mycket trevliga minnen från. Ägde aldrig det själv, men spelade mycket hos en kompis. Minns första gången jag klarade det, då satt hela kompisens familj och tittade hänfört på när jag spelade igenom hela spelet.

  Earth Worm Jim var det första spelet jag köpte för egna pengar. Spelade demot som följde med i brorsans PC Gamer eller nåt och jag älskade det. Så frågade så min bror om jag ville ha det för han hade sett det i den lokala tv-spelsbutiken. Så egentligen köpte han det, men jag fick skänka många veckopengar till honom efter det och jag ångrade mig inte en sekund. Tvåan däremot var också helt klart bra, men det hade en helt annan atmosfär som aldrig riktigt föll mig i smaken.

 4. Lephyrius skriver:

  Det skall sägas att nu har jag klarat Zombies ate my neighbors men jag var tvungen att fuska. Jag använde save states.(dock bara emellan banorna) Då blev spelet lagom svårt i dagens mått mätt eftersom man fick behålla vapnen ifrån föregående bana. Det är ytterligare ett bevis på att det hade kunnat bli en riktig klassiker om de hade haft en sparfunktion med minne istället för passwords.
  Sedan lite tillägg nu när jag klarat spelet:
  6. Grafiken känns inte lika tidlös som t.ex. Chrono Trigger. Spelet är långt och det blir ganska upprepande mot slutet. Något jag älskar är att plundra andras hus i spel och typ ta det dom har för att man hitta allt möjligt och öppna garderober. Sedan en intressant detalj är när man räddar läraren så får man bara 10 poäng för henne och när man räddar han som grillar så får man 5 poäng för personen och 100 poäng för steken. En kul sak ni borde testa är att ta en skellet-nyckel på bana 15 och sedan använda den på bana 22 för att komma till ett rum med en flamethrower. Det finns bara en flamethrower i spelet skall sägas.

  P.S. Jag gillar inte “pundarapplåder”.

 5. Peter skriver:

  Nu har jag också laddat ner det här. På Virtual Console och jag tänkte säga lite vad jag tycker om det.

  Jag kommer ihåg att jag spelade det här lite grann hos en kompis på den tiden då det begav sig men det var inte jättemycket och jag ägde det aldrig själv. Så det är nästan som att det är helt nytt för mig även om det finns lite så där retrokärlek kvar när man spelar det och kommer på att man minns delar av det.

  Jag har inte klarat spelet. Bara kanske kommit upp till level 8 eller nio tror jag. Men jag tycker att det känns riktigt trevligt än så länge. Riktigt skönt att det finns så många roliga vapen i spelet och grafien tycker jag är helt okej den också även om den är väldigt primitiv och de man skall rädda knappt kan kallas för karaktärer utan mer som bilder. De rör ju sig ingenting och verkar helt ovetandes om att hela deras omgivning invaderats av zombies.

  Och som tidigare talare har sagt så känns det lite långt och lite repetitivt men det är inget som stör så där jättemycket tycker jag.

  Och så lite feedback om final fantasy-sagostunden. Jag gillar dem jättemycket. Ett tips på ett bra rollspel som du skulle kunna spela är Chronno Trigger. Det har ju kommit en remake till DS nu som är helt jättebra.

 6. Peter skriver:

  En grej som kanske också kan vara trevligt att nämna är den att det verkar ha en rätt skön humor.
  Jag gillar också skärmarna innan en ny level drar igång och titlarna på levlarna.

  Och i Virtual Console-verran som jag har spelat så är blodet grönt och det heter bara Zombies.

Skriv en kommentar