Om någon hade sagt till mig för ett år sedan att jag i mars 2018 kommer sitta och skriva en text om ett baseballspel här på Svampriket hade jag skrattat vederbörande i ansiktet och sagt något i stil med att du är ju dum i hela huvudet, varför skulle jag göra något sådant? Nu är det mars 2018 och här sitter du och ska till att läsa en text om ett baseballspel. En text skriven av mig, här på Svampriket.

För det är nämligen som så att jag i maj förra året, av en händelse provade på denna sport. Efter ett par timmar på drömmarns fält på Sätravallen i Gävle var jag fast. Herrejävlar så kul det var. Redan samma vecka började jag träna två gånger i veckan och hann faktiskt med en a-lags match innan min korta men ack så roliga baseballkarriär tog slut.

Med den förkunskap jag har så finner jag detta spel riktigt underhållande och faktiskt väldigt rogivande
Men vet ni vad, jag har nyligen startat upp en ny baseballkarriär, då jag hade tur att få en kod för MLB The Show 18 skickad till mig. Spelet släpps inte här i vårat avlånga land, vilket väl kan bero på att intresset för baseballspel inte är vidare stort i landet där slagträn mest förknippas med fylla och brännboll? Min personliga erfarenhet av baseballspel är typ det som erbjöds i Wii Sports. Jag har aldrig känt det minsta intresse av att lägga ner tid och energi på att slå och kasta virtuella bollar iförd keps. Men nu, då jag själv utövat sporten och fått en förståelse för att det är så mycket mer än bara att slå hårt på en boll och sedan springa (lex brännboll) har suget efter att testa om denna sport även funkar som tv-spel smugit sig på. Jag köpte RBI Baseball 17 då det fanns på rea, men det var knappt helt ok.

MLB The Show 18 däremot, det är mer än bara ok. Om jag har förstått det hela rätt är årets spel det trettonde spelet i serien. Tror att en kan påstå att The Show är baseballspelens motsvarighet till FIFA-spelen. På precis samma sätt som att FIFA-serien numera handlar om så mycket mer än att bara spela fotboll är det på samma vis i The Show. Jösses vad det finns saker att ta sig för när en bläddrar i menyerna. Till en början kände jag att detta inte kommer bli något jag orkar sätta mig in i. Men då jag är en så otroligt seriös spelskribent tog jag mig i kragen och gjorde mitt jobb. Vilket jag nu, en si så där 5 timmar senare är glad över att jag gjorde. För jag har riktigt, riktigt skoj tillsammans med The Show. Jag har absolut inte kommit långt i spelet, men har ändå börjat förstå det. Spelet håller en inte direkt i handen och en del förkunskap för sporten är nästan ett måste om en skall ha någon behållning överhuvudtaget. Men har en det så anser jag att det definitivt är värt att kolla upp detta spel. Känslan av att tajma knapptryckningen perfekt och hålla styrspaken i exakt rätt position för att se bollen flyga långt utanför outfield eller känslan när en lyckas stjäla tredje bas är riktigt sköna. Visserligen är det nog ingen av er som läser detta, som förstår vad jag menar. Men ni som gör det, kolla upp första bästa ställe som importerar MLB The Show 18.

Baseballkläder är 5/5

Då detta är min första kontakt med denna spelserie kan jag  inte uttala mig om hur 18 är bättre än 17 och så vidare. Har som jag tidigare nämnt ingen som helst koll egentligen på vad som gör ett baseballspel bra. Men med den förkunskap jag har så finner jag detta spel riktigt underhållande och faktiskt väldigt rogivande. Baseball är inte världens snabbaste och mest intensiva sport, vilket spelet verkligen förmedlar. Detta är alltså inget negativt utan bara realistiskt. Även fast det en tid har var lugnt ute på rightfield, får en aldrig slappna av, för rätt som det är kommer bollen åt ditt  håll och då gäller det att inte bara fånga bollen utan även innan bollen är i handsken ha bestämt sig för om det är till första, andra, tredje eller hem en skall kasta den.

Jag ser framemot att fortsätta min resa i The Show. En dag kommer jag stå där på plattan på Fenway Park och blicka ut över publikhavet med Dropkick Murphys låt Tessie donandes i högtalarsystemet. Sen kommer jag garanterat svinga alldeles för tidigt och åka ut. Men vad gör det, jag ser iallafall cool ut när jag gör det.