Speltid: ca. 11 timmar
Nuvarande level: 9

– Jag gjorde om allt ändå. Laddade ner Cerberus-pack och drog igång kampanjen från början. Vet inte om jag blev jättemycket klokare av den interaktiva serietidningen, men den var i alla fall fin.

– Och med ovanstående fakta i tankarna så förstår nog alla att jag verkligen uppskattar funktionen att skippa dialog. Det har sparat mig mycket huvudvärk.

– Men nu har jag börjat sjunka in ordentligt. Vågorna börjar synas, mina beslut får synliga konsekvenser och stridssystemet har trappats upp ett par nivåer.

– Att jag valde att spela som Vanguard var egentligen bara för att jag tyckte det lät tufft. Men i efterhand är jag supernöjd med valet, satan vad jag gillar Charge-kraften!

– Dock blir jag lätt lite övermodig ibland och har som följd dött ett par gånger – precis som Sheppard själv. With great powers comes great responsibility!

– Mitt team börjar nu bli komplett. Garrus är på förhand den givna favoriten, med världens coolaste appearance och en mörk röst som inger tonvis med respekt. Och likt en liten flicka gillar jag hans ärr.

– Jag och Miranda börjat komma varandra närmre. Samtidigt flirtar Kelly hejdlöst med mig. Jag har inte bestämt mig, för jag antar att man inte får behålla kakan om man väljer att äta den?

– Eftersom jag kör med Cerberus-paketet installerat så har jag svårt att avgöra vad som är DLC-uppdrag och inte. Detta gör dock absolut ingenting, eftersom de håller lika hög klass (hittills) som resten av spelet.

– Kasumis förtroendeuppdrag är ett bra exempel, och dessutom det roligaste jag gjort i spelet hittills. I ett och samma uppdrag får jag leka James Bond, Sherlock Holmes och Rambo själv. Perfekt variation!

– Precis när jag trodde att Mass Effect 2 skulle vara det spel som inte innehöll Zombies fick jag försvara en koloni mot Collectors, som bland annat attackerade med Zombie-liknande fiender. Oh well.

– Det är inte vidare svårt att vara Paragon. Nästa runda kommer jag därmed göra precis tvärtom; Spela elak som satan och med en kvinna. Men nu ska jag fortsätta på min politiskt korrekta och supermoraliska Sheppard. Någon måste ju föregå med gott exempel.

..Och just det, det har jag kanske inte nämnt. Jag ska så ha en Platina-trofé i det här spelet!