Intryck

Mass Effect 2-loggen: Dag 3

Speltid: 22 timmar
Nuvarande level: 18

– Enligt säkra källor befinner jag mig nu någonstans halvvägs in i spelet. Jag har börjat fått vettigt grepp om det mesta känns det som. Mest av allt känns det dock fruktansvärt kul.

– Mitt team är nu snudd på komplett, det saknas endast en medlem, men vart denna finns att hitta och rekrytera framgår inte. Jag antar att det löser sig själv så småningom.

– Man blir verkligen bortskämd med variation i detta spel. Inte bara genom alla de fantastiska miljöer som man besöker, utan också i uppdragens struktur och upplägg. Det är verkligen skitsvårt att sluta spela!

– Jag tror faktiskt inte man kan vara mer politiskt korrekt än vad min Sheppard är i nuläget. Killen kan inte göra fel! Och gör han det, då erkänner han mjukt sina misstag och vinner än mer empati.

– Men ibland saknar jag att vara ond. Det finns alltid underhållning i att spela fult.

– Jag vet inte riktigt vad grejen är med att farma mineraler. Jag skulle inte säga att jag har vidare kul medan jag gör det. Men att se radarn flippa upp, när man hittar lite Element Zero, det är inget annat än ren glädje.

– Inte helt oväntat så har jag, som ni säkerligen märker, svårt att hitta konkreta fel eller saker jag ogillar i spelet.Och några små grafiska missar räcker inte för att minska min optimism.

– Till alla som gnäller på öppna sandlådespel (Samson och Tobbe främst) så kan jag meddela att Mass Effect 2 är precis lika öppet och “svårt” som Red Dead Redemption. Likheterna dessutom inte där..

– Som jag tidigare nämnde så gav inte den grafiska interaktiva novellen vidare mycket. Därför överväger jag att spela den första delen i denna saga så småningom. Vi har ju genom flertalet prequels på senare tid ändå lärt oss att ta in information baklänges.

– Nu återstår det endast att vinna förtroende hos alla medlemmar i mitt team. Borde inte vara vidare svårt, min Sheppard skulle peta ner Obama från tronen med detsamma!

Kommentarer

 1. dakkster skriver:

  Shit vad jag måste komma igång med mitt ME2-spelande. Körde tre-fyra timmar för flera månader sen, men sen blev det inget mer för att jag lånade ett gäng spel som jag behövde spela igenom innan jag kunde lämna tillbaka dem. Är sanslöst peppad!

  Sen är jag nyfiken på en sak som jag har sett lite överallt på sistone bland svenska bloggar. Grafisk novell. Är det en rak översättning av graphic novel du menar? För novel på engelska är ju inte novell på svenska…

  • Anders Brunlöf skriver:

   Tycker du verkligen bör dra igång igen. Är ju efter 5-6 timmar som det drar igång ordentligt!

   Grafisk novell skriver jag som en direkt översättning från engelskans motsvarighet. Men i de bådas fall så är det ju en mer vuxen/seriös benämning på serietidning/comic book. Så ser jag på det i alla fall.

   • dakkster skriver:

    Okej 🙂 Är bara extremt allergisk mot att översätta novel till novell när det heter roman. För en massa år sen hängde jag på ett svenskt forum för Magic the Gathering och aaaaaaalla skrev typ “har ni läst den nya magicnovellen?” och jag kunde aldrig hålla mig från att skriva “jahaa, du menar romanen på 300 sidor?” 🙂

    Ack, att vara språknörd… 🙂

 2. Tommy Håkansson skriver:

  Jag spelade Mass Effect som en snäll mes, så i ME2 brassade jag på rejält med min douche. :}

 3. Caymot skriver:

  Tycker absolut att du bör spela ettan. Storyn i ettan är magnifik, så man kan leva med att gameplay inte alls är lika strömlinjeformat.

  Delar fascinationen för öppna spel, givet då att Bioware och Rockstar tillhör favoritutvecklarna, RDR var 2010 års bästa spel imo. ME2 får nöja sig med en hedrande 3:e plats efter Fallout NV.

Skriv en kommentar