Speltid: 22 timmar
Nuvarande level: 18

– Enligt säkra källor befinner jag mig nu någonstans halvvägs in i spelet. Jag har börjat fått vettigt grepp om det mesta känns det som. Mest av allt känns det dock fruktansvärt kul.

– Mitt team är nu snudd på komplett, det saknas endast en medlem, men vart denna finns att hitta och rekrytera framgår inte. Jag antar att det löser sig själv så småningom.

– Man blir verkligen bortskämd med variation i detta spel. Inte bara genom alla de fantastiska miljöer som man besöker, utan också i uppdragens struktur och upplägg. Det är verkligen skitsvårt att sluta spela!

– Jag tror faktiskt inte man kan vara mer politiskt korrekt än vad min Sheppard är i nuläget. Killen kan inte göra fel! Och gör han det, då erkänner han mjukt sina misstag och vinner än mer empati.

– Men ibland saknar jag att vara ond. Det finns alltid underhållning i att spela fult.

– Jag vet inte riktigt vad grejen är med att farma mineraler. Jag skulle inte säga att jag har vidare kul medan jag gör det. Men att se radarn flippa upp, när man hittar lite Element Zero, det är inget annat än ren glädje.

– Inte helt oväntat så har jag, som ni säkerligen märker, svårt att hitta konkreta fel eller saker jag ogillar i spelet.Och några små grafiska missar räcker inte för att minska min optimism.

– Till alla som gnäller på öppna sandlådespel (Samson och Tobbe främst) så kan jag meddela att Mass Effect 2 är precis lika öppet och ”svårt” som Red Dead Redemption. Likheterna dessutom inte där..

– Som jag tidigare nämnde så gav inte den grafiska interaktiva novellen vidare mycket. Därför överväger jag att spela den första delen i denna saga så småningom. Vi har ju genom flertalet prequels på senare tid ändå lärt oss att ta in information baklänges.

– Nu återstår det endast att vinna förtroende hos alla medlemmar i mitt team. Borde inte vara vidare svårt, min Sheppard skulle peta ner Obama från tronen med detsamma!