Boom Street

Spelet i fråga är ett brädspel, fast på ditt Wii. Ett brädspel som är nästan exakt som Monopol, med den skillanden att istället för strykjärn och höga hattar är det figurer från Mario eller Dragon Quest universumen som rör sig på spelplanen. Själva spelplanerna (finns ett flertal) tar även de inspiritiation från dessa universum. Har du inte har hört talas om detta spel, har du kanske hört talas dess amerikanska titel istället, Fortune Street. Varför det har fått en annan titel här hos oss har jag ingen aning om. Kan bara spekulera i att ordet BOOM låter lite mer fartfyllt och spännande än Fortune. Fast särskilt fartfyllt är Boom Street inte, men med rätt sällskap och stämning kan det bli relativt spännande.

Need For Speed: The Run

Det har tagit väldigt lång tid för mig, att få ner några ord om detta spel. Det beror till stor del på att jag inte haft något sug att spela det. Men nu har jag tvingat mig till att köra i full fart, genom USA, och med facit i hand känner jag att det har varit slöseri med min tid. Egentligen är det väl inte ett genomuselt spel, men jag har under mina timmar tillsammans med det, inte kunnat låta bli att hela tiden dra paralleller med ett annat storybaserat bilspel. Nämligen Driver – San Francisco, och i jämförelse med det, har The Run inte mycket att komma med.

They Breathe

They Breathe är inte vad jag skulle kalla ett bra spel. Upplägget är alldeles för simpelt för att på egen hand kunna underhålla mig den korta tid som det varar. Men vad det däremot är, är en ganska intressant spelupplevelse. Atmosfären är fruktansvärt stämningsfull, och känslan sitter perfekt. Under speltiden går det från lättsamt vackert, till sorgligt, till obehagligt, till bisarrt, till läskigt. Och hela tiden förstår du ingenting. Och det är del av tjusningen. Att hela tiden bli överraskad och smått förvirrad. Därför tänker jag inte avslöja för mycket, annat än att bubblor spelar en central roll i det mesta som spelet går ut på. Det är en upplevelse som mycket väl kan lämna spelaren osäker på vad som nyss hände. För att citera flickvännens kompis efter att hon provat They Breathe: ”Jag tror inte jag gillar grodor längre.”