Tills för fem dagar sedan var mitt förhållande med Nathan Drake i princip obefintligt. Jag visste vem han var och vad han sysslade med, någon slags Indiana Jones-grej, och att han var en rätt så populär kille bland alla dessa människor som valde att spela sina spel på en Sony Playstation 3.Nu efter att ha tillbringat flera timmar tillsammans med honom och sett eftertexterna rulla, nedbäddad i min säng, börjar jag förstå hans storhet!

”Golden Abyss är enligt en Uncharted-n00b som mig, en fantastisk upplevelse”
Golden Abyss är enligt en Uncharted-n00b som mig, en fantastisk upplevelse. Det är som om jag har fått spela den häftigaste Hollywoodrullen med Nicholas Cage i huvudrollen, som ännu inte har filmats. Rolig och välskriven dialog, actionsekvenser som får en att tappa andan och ett fruktansvärt underhållande gameplay, även om det kan bli lite tjatigt att klättra upp för ännu en vägg, då och då. Observera här att jag då med gameplay, även syftar på all användning av de båda pekskärmarna som PS Vita är utrustad med. Jag tycker det är roligt att all häftig action bryts av med lite pussel (bokstavligen) och putsande av gamla hjälmar, titt som tätt. Jag uppskattar helt enkelt att gnugga skärmen! Vidare är det även optimerat för bärbart spelande, med korta kapitel, som med lätthet kan spelas under en sittning på toaletten, eller en kortare bussresa!

Innan du nu börjar skrika i kommentatorsfältet om att jag är dum i huvudet och inte har någon koll, och att Uncharted 2 är det bästa spelet i serien, vill jag påminna dig om att Golden Abyss är det första, förutom 15 minuter av Drake’s Fortune, Uncharted-spelet jag har spelat. Och om nu detta är det ”sämsta” spelet i serien, ser jag med spänning fram emot att få uppleva Nathans tre andra äventyr. Jag ser särskilt mycket fram emot att få lära känna tjejtjusaren Sully mer. Han har något ”Burt Reynolds-aktigt” över sig, som tilltalar mig.

Till sist kanske du undrar om Golden Abyss är spelet som gör det värt att införskaffa en PS Vita? Svaret på den frågan är nej, det är värt att införskaffa en PS Vita, med eller utan Golden Abyss!