Skitsnack

Mars 2012

Förvånansvärt lite försenade kommer vi då ut med ett stycke skitsnack för mars månad. Vi pratar (och spelar musik från) de tv-serier som formade vår barndom. Därefter sätter vi oss återigen i tyckar-stolarna för 50 nya val i vår flickchart-lista.

Skitsnack Mars 2012

Kommentarer

 1. Ivan skriver:

  Juppie! Spännande att se vad Anders menade med att det var klart vad ni skulle prata om, baserat på bilden ser det ut som roliga saker…….finns visst beskrivet vad ni ska prata om också…… OKI!

 2. Ivan skriver:

  Kom just på att detta var “min idé” eller jag önskade detta iaf 😛

  Tack som fan Samsom för M.A.S.K, fy fan vilket intro alltså!

 3. Trazh skriver:

  Haha, tack vare dig Anders så blev jag supersugen på Ahlgrens bilar och köpte mig två påsar. Satt och gotta mig med det på bussen med Skitsnack i lurarna.
  Fyfan vilket mysigt avsnitt! Myste när jag fick höra Nalle Puh-sången och gåshud till DuckTales. Och jag var en av de där som trodde att katten Nisse var Gustaf, trots att han de tilltala honom med Nisse…
  Har mer än halva kvar, så ska gotta mig här! Hej!

 4. Neurot skriver:

  Skitsnackspremiär för mig och kunde knappast börja bättre då jag växte upp och dyrkade många av de underbara tecknade tv-serierna från 80-talet och 90-talet.

  Förutom de självklara klassikerna som He-Man, Transformers och M.A.S.K så vill jag lyfta fram en personlig favorit:

  Saber Rider and the Star Sheriffs – Bland de grymmaste introna ever med massor av mechas, coola dräkter och elgitarrer. Från början en västerninspirerad sci-fi anime, fick i väst både byta namn och modifiera handlingen, inte helt ovanligt på den här tiden. Ridande på sin robothäst ska hjälten Saber Rider tillsammans med racerföraren Fireball, prisjägaren Colt och den vackra ingenjören April skydda jorden och dess kolonier mot de högteknologiska utomjordingarna Outriders. Striderna om jordens naturresurser avslutas nästan i varje avsnitt med en rejäl fight mellan hjältarnas förvandlingsbara mecha Ramrod mot en eller flera av Outriders monster till robotar. Tyvärr såg jag merparten av avsnitten tyskdubbat via parabol men den lite mörkare stämningen (framför allt mot slutet av serien) samt all action gjorde att det som liten snorvalp inte gick att slita sig, även om det inte alltid var helt lätt att hänga med i storyn.

 5. Han där från Åland skriver:

  Flickchart alltså! KRAMKALAS (:

 6. Han där från Åland skriver:

  Haha, låg och vred mig av skratt när Samson berätta om sitt anfall till “Bergakungens sal”. Minns själv den låten som väldigt hetsig (:

  Håller sen med Anders att TMNT hade den bästa intro-låten ever till en tecknad serie!

  Riktigt bra avsnitt, ha det bra..

 7. Han där från Åland skriver:

  En sak till (:

  Det var Gladiator som vann Oscarn ist. för CT,HD. Nu har ni något nytt att käbbla om 😀

 8. BG skriver:

  Fasen vilket bra skitsnack! Ett av era bästa tycker jag nog. Samson nämnde något om en fransk serie om blåhudade människor. Menar du kanske Ulysses 31?

  Nalle Puh är, till skillnad från mycket från ens barndom, en sån där formel som funkar i alla väder, så det kommer nog alla generationer få uppleva. Bästa avsnittet var tveklöst när det blåser så mycket att Sorkens hål blåser iväg och ställer till med oreda för alla som kommer i dess väg.

  VHS-kasetten med mutant-grodorna i Turtles heter Punkgrodorna anfaller. Vet inte om det är det officiella namnet eller om det bara var framhöftat från översättarna, men ett kungligt bra avsnitt var det.

 9. Caymot skriver:

  Riktigt kul med en promenad genom barndomens tv-tittande, kanon att få höra introlåtarna också.

  Bowling for Columbine handlar inte om vapen. Och American History X är bäst. Av allt. Källa: http://www.flickchart.com/Caymot/movies De första 20 är i hyggligt städad ordning.

 10. I'm not the droid you're looking for skriver:

  Du, Samson!
  Vilken är din favorit pony? :3

Skriv en kommentar