Information

Ge oss dina pengar!

Svampriket har alltid utgått från två principer.

 1. KAN SJÄLV!
 2. Med tillräckligt mycket passion blir allt bra.

Nu vill vi göra sveriges bästa spelpodcast (igen). Vi kallar projektet Svamppod Fyrkant.

Det har funnits en massa spelpodcast redan. Redan de gamla grekerna satt och jämförde GTA med Halo. Det vi vill göra med formatet är på pappret inget revolutionerande. Kanske har du lyssnat på någon annan speldpod? Då har du säkert hört talas om om saker som “veckans nyheter”, “Vad har ni spelat” och så vidare. Det är ganska precis vad vi hade tänkt göra också. Det unika vi tar med oss till bordet är vår brinnande passion och vår vilja och förmåga att rapportera om spel med nya medel. Budskapet ligger lika mycket i hur vi berättar som i vad vi berättar. Vi har redan vänt upp och ner på krönikor och recensioner genom att göra dem som karaoke-videos, dikter, serietidningar med mycket mera.

Nu vill vi se vad som går att göra med ljudvågor!

 Är du inte sugen på att se vad som händer när man sätter professionell teknik i kapabla händer?
Utöver vår kreativa förmåga sitter vi på en sanslös mängd kunskap. Ingen kan väl förneka att Samsons antagligen sitter på mest spelkuriosa i världen? Att Malin har professormässiga kunnande om marknadsföring och kommunikationer? Luddes unika pedagogiska insyn?Anders perfektionism när det gäller regi? Tommys förmåga att röra om i grytan och Linus fantastiskt udda sinne för humor?

Vi är den starkaste samlingen spelkunniga charmtroll på den här sidan om polcirkeln.

Nu har vi hamnat i bekymmer för vi behöver köpa in utrustning för att kunna göra podcasten ordentligt och vi har ingen lust att tapetsera vår fina sida med reklamtuttar eller skamliga Casino-rabatter.

Vi bryter därmed mot våra två principer. Vi har inte råd själva och vår passion sträcker sig inte genom brusiga Skypesamtal…

Hjälp oss göra Svamppod fyrkant på riktigt. På allvar. Är du inte sugen på att se vad som händer när man sätter professionell teknik i kapabla händer?

Vi har ingen lust att jaga efter sponsorer som kommer vilja censurera och förändra vad vi gör här

Hur kan du hjälpa?

Ge dig in på den här sidan och finansiera oss. För besväret får du förstås en podcast, men också en hel del fina unika presenter eller vad sägs om ball tshirt där du kan skryta om din generositet? Konstverk av och med redaktionen? Sitta med som panelgäst i något eller några avsnitt kanske?

Vad väntar du på?

Vi har ingen lust att jaga efter sponsorer som kommer vilja censurera och förändra vad vi gör här. Ni är här för att ni gillar det vi gör och vi skulle mycket hellre vilja göra affärer med er än med något tråkigt företag. Ni förstår oss och vi älskar er villkorslöst redan.
Vad säger du, Ska vi slå våra påsar ihop?

FAQ

Varför är det plötsligt mellan 16000-20000 kr ni behöver? Ni sa ju 13 i Retroresans final?
13000 kr är vad vi behöver för att köpa in den utrustningen vi vill ha. Utöver det kommer vi antagligen behöva betala skatt på pengarna då de kan komma att räknas som inkomst. Utöver det behöver vi kunna betala för tshirts och annat trevligt. Får vi in 16000kr kommer vi genomföra det hela och betala de sista bitarna ur egna fickor. Vi satte målet på 20000 kr totalt för att ha takhöjd för oförutsedda utgifter på vägen. Inga pengar ur detta projekt kommer hamna i någons fickor. Allt går till projektet.

Vad gör ni om ni får mer än vad ni ber om?
Det har vi faktiskt inte bestämt. Ärligt talat har vi knappast räknat med att ha något över. Vi skulle vilja skänka eventuellt överskott till Push the Button initiative, som bland annat förser sjuka barn med tv-spel under sjukhusvistelser. Har du något bättre förslag är det välkommet på info@svampriket.se.

Ursäkta mig, men varför ska jag betala för något som resten av världen ger mig gratis?
Resten av världen som gör podcast på den nivån vi vill göra har antingen tillgång till en professionell studio, sponsorer eller får betalt. Inget av det stämmer in på oss. Visst kan vi göra en nollbudgetversion och hoppas folk har överseende med det låga produktionsvärdet Visst kan vi spendera 4 arbetsdagar i veckan på att redigera och finslipa våra  avsnitt så de låter proffsiga – men det tär på krafterna och stjäl väldigt mycket tid vi hellre vill lägga på andra delar av vår site. Anders och Samson har redan gjort den resan och det höll på att ta kål på dem.

Varför vill ni inte jobba för era pengar?
Jobbar gör vi. Massor. Men ingen på Svampriket har tjänat något på sitt arbete på Svampriket. Vi säljer några tshirt då och då, men det täcker inte ens domännamnskostnaden. Vi gör det vi gör med enbart passion som bränsle. Vi vill påpeka att det här inte är någon snyfthistoria och att det inte är synd om oss. Vi älskar att göra Svampriket. Nu vill vi göra en podcast och för att göra den på den nivån som vi tänker oss behöver vi köpa utrustning. Det är dock för dyrt för att vi ska ha råd själva, därför ber vi om hjälp. Uppskattar ni vårt arbete och har råd att sponsra oss så skäms vi inte ett dugg för att spendera de pengarna på att göra Svampriket bättre.

Kan man få veta vad det är för utrustning pengarna skulle gå till?
Javisst!

Artnr.   Märke   Modell   Á Pris   Antal   Summa
243278   Supreme Popfilter   PF12 Dual   299 kr   4   1 196 kr
232005   Supreme Pro kabel   MC1   110 kr   4   440 kr
243285   Supreme Stands   MS2 Bordstativ   179 kr   4   716 kr
88832   Mikrofonhållare SM58 etc, Shure   A25D   59 kr   4   236 kr
88822   Vindskydd SM58, Shure   A58WS   59 kr   4   236 kr
88721   Shure, Mikrofon SM   SM58-LCE   999 kr   4   3 996 kr
127779   Digitalporta Zoom   R16   3190 kr   1   3 190 kr
?????   Väska/case till allt   ????   ca 3000 kr   1   3000 kr
  Frakt:   119 kr
  Totalt:   13 129 kr

 

Fler frågor? Twittra, maila eller skriv kommentar nedan så svarar vi.

Kommentarer

 1. Benny banan skriver:

  Ni kan inte dunka er själva på ryggen lite mer va? Fan vilka arroganta självgoda bondläppar ni har blivit…

 2. Samson Wiklund skriver:

  @Benny: Ajdå. Tråkigt att du tycker så. Vi som är så himla bra. Förresten, Reidar, varför bytte du Nick?

 3. Niklas Sintorn skriver:

  I Retroresanfinalen sa ni 13000. Vad har ni tänkt göra med de övriga 7000? Slösa dem på vin, kvinnor och sång? Va? Va? Va?! Här ligger en hund begraven!

  Anyways, en hunka kan jag nog undvara bara för att få höra hur Ludde låter naken!

 4. Lance McCloud skriver:

  Kommer helt klart att bidra med en generös summa mot slutet av månaden när jag fått in lite pengar, och dessutom har lite friare tyglar att spendera dem hur jag vill för första gången på flera år. 🙂

 5. Samson Wiklund skriver:

  @Sintorn: Det ska ev skattas på beloppet och sen vill vi ju göra fina presenter av bra kvalité till de som backar oss. =)

  Målet är 20K för att täcka upp alla utgifter och skatter. Får vi in 16K kan vi gå vidare med projektet och betala resten ur egna fickor utan att gå jättemycket back.

 6. Per Gustafsson skriver:

  Sådär, varsågoda 😀

  Självklart att ni ska få chansen nu när hela podcastsverige verkar dö ut!

 7. Azzar Astronaut skriver:

  Kommer också att bidra lite när lönen kommer.

 8. Kong skriver:

  Im back m*thaf**kas!!! Klart ni ska få det här finansierat, ingen jobbar (i förlängningen) gratis. Så klart. Er podcast har jag troget följt sedan start för att se både er och showen utvecklas. Ett par timmar i veckan är perfekt, som att följa ett par kompisar på sin resa. Lite off-topic kanske, men frågan är när Apple inför podcasts att betala för… det är väl inte en orimlig tanke?

 9. Bob at PxK skriver:

  Pengar kommer vid löning. Siktar nog på t-shirten 😀

 10. Samson Wiklund skriver:

  @Kong: Det går tekniskt sett (se Rocky Gervais som släpper sina som “ljudböcker”) att ta betalt för podcast via iTunes, men vi vill inte göra business av podcast, vi vill bara slippa behöva betala för att få ge er dem. Därav denna lösning.

 11. Skuldvärjan skriver:

  Med tanke på hur mycket nöje jag fått av Retroresan, Skitsnack och Svampriket så litar jag på att ni kommer göra mycket bra för pengarna. Gästspotten får ni nog behålla trots summan, är alldeles gör privat av mig för något sånt. Håll till godo!

 12. Kapten Sötskägg skriver:

  Jäklar vad det började klia i donationsfingrarna helt plötsligt, nu är frågan bara om man ska lägga lite band på sig eller faktiskt slänga in en tusenlapp.

 13. DKDNS skriver:

  jag är inget proffs absolut inte. Men när ni förklarade för mig på twitter vad ni skulle köpa så förstår jag att det fanns en gräns på hur mycket ni kunde skriva. Så hade varit kul om ni kunde redovisa vad det är ni ska köpa för utrustning här kanske. (smart att lägga i er FAQ kanske)
  vad för micar?
  Vad för mixer?
  vad ska ni spela in på osv?

 14. Jens Pulver skriver:

  Alltså. Schysst teknik är inte alls dyrt längre, så de där pengarna låter som väldigt mycket för en podcast. Tänker ni överköpa er på flashig utrustning bara för att ni kan?

  Vore kul med en lista på utrustning innan man stödjer.

 15. Verkligen skriver:

  Mjo, det där med en lista för hur ni budgeterat era 20.000 känns ganska viktigt.

  Det känns smått otroligt att det behövs så mycket pengar när jag själv räknade fram att allt som allt skulle kosta ca 10.000.

  Och då har jag gått lös med massa mysiga men onödiga saker.

 16. Samson Wiklund skriver:

  @DKDNS, Jens, Verkligen: Komplett lista på utrustningen finns i FAQ:n nu.

 17. AnderssonX skriver:

  Nästan 50% på första dagen, grattis! 🙂

  Skall backa så fort det trillar in någon krona på kontot!

 18. Fiskpinnen skriver:

  Självklart ni ska få in lite pengar för erat framtida slit, hoppas utrustningen kommer underlätta för er så ni mer eller mindre bara behöver pubba avsnittet när ni spelat in det!

 19. Rx2-S skriver:

  Jasså, så tröjan jag köpte nyss räckte inte för er sponsring alltså 😛

  Nähäpp, då får jag se till att mata mitt Paypal-konto och återkomma med en donation. Podcastsverige skulle vara på tok för tråkigt utan ljud från Svampriket.

 20. T4 was Here skriver:

  Öm… Varför får jag ett “Forbidden (403)

  CSRF verification failed. Request aborted.” meddelande?

 21. Rimbouy skriver:

  Kolla in thomann, brukar ha bra priser. Finns även billigare micar och mixers.
  http://www.thomann.de/se/index.html?track=rmsarcar.com

 22. Samson Wiklund skriver:

  @Rimbouy: Har kikat runt och sett att de är något billigare. Kan nog pressa ner priset med en femhundring på att beställa därifrån! Tack för tipset!

 23. Halfie skriver:

  Så ingen reklam på Svampriket alltså?

 24. Sluta nu vara så negativa för att vår favorit podcast ber om pengar.
  Tycker inte det är mer än rätt att dom ska få en slant av alla som lyssnat. Speciellt när pengarna kommer gå tillbaka i form av mer podcast. Kan inte förstå hur ni resonerar.

  Jag ställer i alla fall in mig i ledet av dom som anser att detta är Sveriges bästa podcast och inte är rädda att donera en slant för att få mer toppkvalitets underhållning på fredagarna.

 25. Samson Wiklund skriver:

  @Halfie: Ingen meningslös reklam på Svampriket. Vi är inte emot att ha reklam som princip. Däremot är vi måna om att bara ha reklam vi kan ställa oss bakom och som inte förstör upplevelsen av siten. Därför har vi konsekvent sagt nej till alla seriösa som oseriösa förslag från annonsörer då de velat ha saker på siten som vi inte känner vi kan stå för.

  @Tomas: Vad roligt att du tror så mycket på oss, men visst får folk vara negativa och skeptiska. Inga problem.

  Vi gör ju det här med det ärligaste och schysstaste av uppsåt. Om det ser ut att vara fuffens på gång så är det bara bra att folk försöker ta reda på mer så vi kan reda ut eventuella missförstånd och otydligheter.

  Vi vill vara 100% transparenta kring det här så ingen känner att de blir lurade eller vilseledda.

 26. Mayhemic skriver:

  Lätt att ni förtjänar en donation. Någon hundring går alltid att bjussa på, dräller eventuellt in ännu mer senare.

  Kramkalas!

 27. Mayhemic skriver:

  Håll oss gärna uppdaterade för hur mycket ni dragit in so far.

 28. Samson Wiklund skriver:

  @mayhemic Du ser på grafen uppe till höger hur det går. Annars kan du klicka på fundedbymelänkarna så ser du =)

 29. gabbay skriver:

  Strunta i det här projektet. Det konceptet ni har tänkt ut har redan gjorts 1000 ggr tidigare och ingen kommer att slå spelradion i det formatet ändå. Släpp ett skitsnack en gång i månaden istället. Skulle det vara ett annat format skulle jag kunna tänka mig att donera.

 30. Samson skriver:

  @gabbay: hur kan du veta vad vi tänker göra av konceptet?

 31. Fenris skriver:

  Ännu en lurk som vill säga att när löningen trillar in, så får lite slantar rulla till det här projektet. Helt klart en bra investering 🙂
  Sen om det blir t-shirt eller mer, det får jag se nästa vecka!
  Kramkalas på er!

 32. Är detta utrustning som också kommer att användas till Skitsnack avsnitt?

 33. Samson skriver:

  @ebbe för faen: Utrustningen kommer användas till alla Svamprikets ljudinspelningar som går att spela in i samma rum. Just skitsnack är fortfarande baserat på skypesamtal tyvärr, men när jag i brunbjörn är i samma stad då blir det andra bullar!

 34. Quid skriver:

  Förresten, vad hände men han (Nidde?) som sa att han eventuellt kunde stå för hela summan?

 35. Samson skriver:

  @quid: Nidde vill köpa in prylarna till sitt företag och sedan låna ut den till oss. Ett mycket generöst erbjudande men vi vill hellre att Svampriket ska äga dem.

 36. Benny banan skriver:

  Samson. Är det ditt riktiga hår/icke hår? Är det inte häftigare om ni går corporate? Svampriket AB så kan vi alla äga Svampriket och ni får pengar.

 37. Trazh skriver:

  Ser bra ut än så länge. Riktigt pepp på det här projektet! Hm, funderar lite över namnet. Just “fyrkant”.. Syftar det på fyra personer eller en fyrkant (typ en pixel)? Eller kanske något annat/inget alls?
  Nåja,jag gillar det hursomhelst och precis som alla andra så kommer jag med en slant när pengar kommer inrullandes.

 38. Samson Wiklund skriver:

  @benny: Ja, det är dock en aning längre idag. Var någon månad sen jag snaggade. Vi kommer inte bli ett aktiebolag för att 1. Vi har ingen inkomst till företaget att bygga en business kring. 2. det kostar på tok för mycket att bli ett aktiebolag.

  fin tanke dock!

  @trazh: flera betydelser.

  Först denna: http://s1.discshop.se/img/front_large/59886/svampbob_fyrkant_6_idioternas_overlevnad.jpg

  Sedan “hashtag”-brädgården så man kan skriva #svamppod.

  Sen en massa fler, men det är hemligt.

 39. simbo skriver:

  halloj, har skänkt en slant, men såg att det var från min gamla adress i norge jag hade mitt paypal konto, undrar om min gamla adress kommer med i det mejlet?

 40. Nidde skriver:

  @Samson & @quid
  Nja, det enda jag sa var att om jag går in med 13K kommer det inte vara no-strings-attached; vi kom aldrig riktigt in på vad termerna skulle vara, men det kunde ha varit en lösning. Men ju mer jag har tänkt på det desto mer är jag övertygad om att denna lösning faktiskt är den bästa lösningen för Svampriket och dess fans, annars hade det säkert smugit in någon klausul om att varje avsnitt måste ha en musikpaus där en från redaktionen live-mixar 30min hardstyle/hardcore =)

 41. Rocco skriver:

  Sådär. Nu har ni fått 1000 kronor (I’m crazy och min fru kommer strypa mig, men det är det värt)!

  Puss på er! =)

 42. Jag har skickat en slant till er med!

 43. Samson Wiklund skriver:

  @Nidde: Haha exakt. Nejmen, vi är oerhört tacksamma över ditt erbjudande, men som du sa kan man inte bara slanta upp 13K och bara ge bort det sådär. Nu gick det ju faktiskt att köra på den här varianten istället så du slipper köpa in en massa grejer och vi slipper strings-attached (och hardstylemixar). =)

 44. zemus skriver:

  fixa precis över 750 spänn var lite sugen på att ta 1000 hade varit kul och varit med lite i nåt avsnitt sen men bor för långt i från stockholm…

 45. Henrik skriver:

  Jag är med och bidrar! Om det bara blir hälften så mysigt och underhållande som retroresan blir det bra!

 46. Tobias skriver:

  Så! Nu har även jag bidragit med en peng. Ser fram emot detta! 30k innan insamlingen är slut? Heja heja! 🙂

Skriv en kommentar