Svampriket har alltid utgått från två principer.

  1. KAN SJÄLV!
  2. Med tillräckligt mycket passion blir allt bra.

Nu vill vi göra sveriges bästa spelpodcast (igen). Vi kallar projektet Svamppod Fyrkant.

Det har funnits en massa spelpodcast redan. Redan de gamla grekerna satt och jämförde GTA med Halo. Det vi vill göra med formatet är på pappret inget revolutionerande. Kanske har du lyssnat på någon annan speldpod? Då har du säkert hört talas om om saker som ”veckans nyheter”, ”Vad har ni spelat” och så vidare. Det är ganska precis vad vi hade tänkt göra också. Det unika vi tar med oss till bordet är vår brinnande passion och vår vilja och förmåga att rapportera om spel med nya medel. Budskapet ligger lika mycket i hur vi berättar som i vad vi berättar. Vi har redan vänt upp och ner på krönikor och recensioner genom att göra dem som karaoke-videos, dikter, serietidningar med mycket mera.

Nu vill vi se vad som går att göra med ljudvågor!

 Är du inte sugen på att se vad som händer när man sätter professionell teknik i kapabla händer?
Utöver vår kreativa förmåga sitter vi på en sanslös mängd kunskap. Ingen kan väl förneka att Samsons antagligen sitter på mest spelkuriosa i världen? Att Malin har professormässiga kunnande om marknadsföring och kommunikationer? Luddes unika pedagogiska insyn?Anders perfektionism när det gäller regi? Tommys förmåga att röra om i grytan och Linus fantastiskt udda sinne för humor?

Vi är den starkaste samlingen spelkunniga charmtroll på den här sidan om polcirkeln.

Nu har vi hamnat i bekymmer för vi behöver köpa in utrustning för att kunna göra podcasten ordentligt och vi har ingen lust att tapetsera vår fina sida med reklamtuttar eller skamliga Casino-rabatter.

Vi bryter därmed mot våra två principer. Vi har inte råd själva och vår passion sträcker sig inte genom brusiga Skypesamtal…

Hjälp oss göra Svamppod fyrkant på riktigt. På allvar. Är du inte sugen på att se vad som händer när man sätter professionell teknik i kapabla händer?

Vi har ingen lust att jaga efter sponsorer som kommer vilja censurera och förändra vad vi gör här

Hur kan du hjälpa?

Ge dig in på den här sidan och finansiera oss. För besväret får du förstås en podcast, men också en hel del fina unika presenter eller vad sägs om ball tshirt där du kan skryta om din generositet? Konstverk av och med redaktionen? Sitta med som panelgäst i något eller några avsnitt kanske?

Vad väntar du på?

Vi har ingen lust att jaga efter sponsorer som kommer vilja censurera och förändra vad vi gör här. Ni är här för att ni gillar det vi gör och vi skulle mycket hellre vilja göra affärer med er än med något tråkigt företag. Ni förstår oss och vi älskar er villkorslöst redan.
Vad säger du, Ska vi slå våra påsar ihop?

FAQ

Varför är det plötsligt mellan 16000-20000 kr ni behöver? Ni sa ju 13 i Retroresans final?
13000 kr är vad vi behöver för att köpa in den utrustningen vi vill ha. Utöver det kommer vi antagligen behöva betala skatt på pengarna då de kan komma att räknas som inkomst. Utöver det behöver vi kunna betala för tshirts och annat trevligt. Får vi in 16000kr kommer vi genomföra det hela och betala de sista bitarna ur egna fickor. Vi satte målet på 20000 kr totalt för att ha takhöjd för oförutsedda utgifter på vägen. Inga pengar ur detta projekt kommer hamna i någons fickor. Allt går till projektet.

Vad gör ni om ni får mer än vad ni ber om?
Det har vi faktiskt inte bestämt. Ärligt talat har vi knappast räknat med att ha något över. Vi skulle vilja skänka eventuellt överskott till Push the Button initiative, som bland annat förser sjuka barn med tv-spel under sjukhusvistelser. Har du något bättre förslag är det välkommet på info@svampriket.se.

Ursäkta mig, men varför ska jag betala för något som resten av världen ger mig gratis?
Resten av världen som gör podcast på den nivån vi vill göra har antingen tillgång till en professionell studio, sponsorer eller får betalt. Inget av det stämmer in på oss. Visst kan vi göra en nollbudgetversion och hoppas folk har överseende med det låga produktionsvärdet Visst kan vi spendera 4 arbetsdagar i veckan på att redigera och finslipa våra  avsnitt så de låter proffsiga – men det tär på krafterna och stjäl väldigt mycket tid vi hellre vill lägga på andra delar av vår site. Anders och Samson har redan gjort den resan och det höll på att ta kål på dem.

Varför vill ni inte jobba för era pengar?
Jobbar gör vi. Massor. Men ingen på Svampriket har tjänat något på sitt arbete på Svampriket. Vi säljer några tshirt då och då, men det täcker inte ens domännamnskostnaden. Vi gör det vi gör med enbart passion som bränsle. Vi vill påpeka att det här inte är någon snyfthistoria och att det inte är synd om oss. Vi älskar att göra Svampriket. Nu vill vi göra en podcast och för att göra den på den nivån som vi tänker oss behöver vi köpa utrustning. Det är dock för dyrt för att vi ska ha råd själva, därför ber vi om hjälp. Uppskattar ni vårt arbete och har råd att sponsra oss så skäms vi inte ett dugg för att spendera de pengarna på att göra Svampriket bättre.

Kan man få veta vad det är för utrustning pengarna skulle gå till?
Javisst!

Artnr.   Märke   Modell   Á Pris   Antal   Summa
243278   Supreme Popfilter   PF12 Dual   299 kr   4   1 196 kr
232005   Supreme Pro kabel   MC1   110 kr   4   440 kr
243285   Supreme Stands   MS2 Bordstativ   179 kr   4   716 kr
88832   Mikrofonhållare SM58 etc, Shure   A25D   59 kr   4   236 kr
88822   Vindskydd SM58, Shure   A58WS   59 kr   4   236 kr
88721   Shure, Mikrofon SM   SM58-LCE   999 kr   4   3 996 kr
127779   Digitalporta Zoom   R16   3190 kr   1   3 190 kr
?????   Väska/case till allt   ????   ca 3000 kr   1   3000 kr
  Frakt:   119 kr
  Totalt:   13 129 kr

 

Fler frågor? Twittra, maila eller skriv kommentar nedan så svarar vi.