Fredagslistan

Därför älskar vi Samson!

Samson är en sådan där person som inte vill bli uppvaktad. Inte ens när han fyller 30. Vi övriga hörde vad han sa, men valde att inte lyssna. Istället tog vi alla och gick till botten med varför vi alla tycker om honom så. Här nedan har ni resultatet.

Tommy:

Han visar upp och berättar om sitt brösthår
Mitt första möte med Samson var när han och jag rök ihop med varandra i ett kommentarsfält någon gång kring mitten av 00-talet. Vad det handlade om minns jag inte. Men om jag hade läst kommentarerna med hans urbota genomsnälla mysröst skulle det inte ha blivit något bråk den dagen. Om jag bara vetat då, att jag hösten 2012 skulle stå utanför ett event och le åt honom medan han visar upp och berättar om sitt brösthår. Eller att jag skulle driva Sveriges bästa spelblogg tillsammans med honom, där hans kunnande och ambitioner spelar nyckelroller. Samson Wiklunds personlighet görs helt enkelt inte rättvisa i textform, mer än någon annan jag någonsin träffat.

Malin:

Är det en fågel? Är det ett plan? Är det en eller ett sudd? SAMSON VET! Kommer stort ansvar med stor kraft? SAMSON VET! Är det här droidsen vi letade efter? SAMSON VET! Är Samson min pappa? Förmodligen inte. Men han VET DET!

(Malin vill gärna tillägga att hon både var full och i sällskap med Samson medan hon skrev ovanstående ord)

Linus:

Samson Wiklund är… irriterande, vid jämna mellanrum. Dryg. Svår att ha att göra med. Han gör nämligen saker som social nicety stoppar andra från att göra. Han säger till när folk, oftast utan att tänka på det, säger idiotiska saker. Saker som cementerar en förlegad och fördomsfull världsbild. Där de flesta accepterar det som en naturlig del i samhället säger Samson stop och till. Och på så sätt visar han att han tar på allvar saker som många andra rycker på axlarna åt. Människor vars åsikter marginaliseras och hånas, saker som ”inte spelar någon roll”. De är viktiga. De bör lyftas fram.

Samson har fått mig att tänka mer på vad jag säger och gör. Hur saker som för mig är oskyldiga kan vara enormt besvärliga i ett större samanhang. Och han är en av de första människor jag träffat som faktiskt visar att en av våra absoluta favoritsysselsättningar, spelen, faktiskt har ett värde. I sig själv och för människors liv.

Han kan vara svår att ha att göra med. Men det är bara för att man vet, innerst inne, att den jäveln har rätt.

Ludde:

Samson! Enligt bibeln sitter styrkan i håret. Enligt mig sitter den i hjärtat. Jag älskar denna karl nåt så jävla mycket.

För ett par år sedan hade jag Samson som en idol och förebild. Nu ser jag honom som en bror och vän. Jag är otroligt tacksam över att han ville ta mig under sina vingar. Än idag tillrättavisar han mig om felaktiga meningsbyggnader och fula splashbilder. Tack vare honom har jag blivit en bättre skribent.

Ska bli underbart att få resa runt i landet och föreläsa tillsammans med hen. Grattis Samson!

Anders:

Det är svårare än vad man kan tro att skriva dessa rader. För ju mer jag funderar, desto mer inser jag hur mycket Samson faktiskt betytt för mig. Jag tror jag landar i att jag helt enkelt älskar Samson. Han har trots de få tillfällen vi faktiskt mötts personligen betytt så oerhört mycket för mig och mitt liv. Tack vare Internet, Skype och ett gemensamt intresse känner jag nu denne man som min egen bakficka. Tillsammans har vi rest runt jorden ett par varv, för att sedan åka till både månen och mars. Det är i alla fall så det känns.

När jag ser till min personliga utveckling så kan man se en ganska tydlig före och efter Samson-punkt. Givetvis är det fler situationer och personer som påverkat mig – men tillsammans med Samson har jag nu något att se tillbaka på och vara stolt över. Vi har grälat, skrattat och gråtit tillsammans, men också alltid hjälpt varandra, plockat fram det bästa ur den andre. Och idag är jag stolt över att driva Sveriges.. Äh fuck it! VÄRLDENS bästa spelblogg! – tillsammans med Samson Wiklund.

Stort jävla Grattis Samson! May the force be with you.

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Samson, grattis på födelsedagen! 🙂

 2. Raptorus skriver:

  Grattis för fan Samson!

 3. Fiskpinnen skriver:

  Grattis Samson!

 4. Tobias skriver:

  Grattis Samson. Usch och fy vad gamla vi är. Kris?

  Hoppas du har en dag fylld med portaltårta och CT-festival!

 5. Drazjk skriver:

  Grattis Samson

 6. Christoffer skriver:

  Grattis för bövelen Samson, världens bästa Samman.
  Kramkalas i trettiofall

 7. El_Kebabo skriver:

  Grattis som fan och välkommen in i 30 klubben. 🙂

 8. Mulker skriver:

  Grattis Samson!

 9. Ottebrand skriver:

  Grattis Samson!

 10. Bagofbonez skriver:

  Gratulationer!

 11. Gazimaluke skriver:

  Precis som Samson tycker jag att födelsedagar är lite onödiga. Så det var nog allt jag hade att säga 🙂

 12. Arvid skriver:

  Grattinerar!

 13. OriginalHater1 skriver:

  Kan vara det finaste jag läst på länge.
  Grattis samson, även om du hatar mig på twitter 😉

 14. Tensora skriver:

  Varför blir jag rörd av att läsa alla komments :> Vill också säga grattis!!

 15. Lance McCloud skriver:

  Ha den äran på bemärkelsedagen Samson!

 16. simbo skriver:

  grattis samson

 17. gabbay skriver:

  Grattis Samson!

 18. Azzar Astronaut skriver:

  All pray for the almighty Samson Grattis!

 19. Grattis Samson. Hoppas du fick en riktigt bra födelsedag. 🙂

 20. Dundertarm skriver:

  Stort grattis Samson.

 21. Returglas skriver:

  Fick en tår i ögat av Anders text 🙂 Congrattis Samson! Jag fyller också år idag 🙂

 22. anna.p.anna skriver:

  samson, karln som utan att tveka tar en förskrämd skånetösa och total främling under sina beskyddande vingar, och leder ut henne på äventyr. till fruängen dessutom, av alla platser.
  stort grattis och stort tack för att du (och övriga svampriket oompa loomper) gör det du gör och är den du är.

  förövrigt; jobbar upp ze guts and ze balls för att mig igenom sista retroresan. avlägger rapport om när det är gjort.

Skriv en kommentar