Madagascar 3: The videogame är spelet (som namnet antyder) som bygger på filmen Madagascar 3. Jag har inte sett filmen så jag kan inte svara på hur pass lik filmen spelet är. Det är i alla fall inte samma röstskådespelare som i filmerna även om de lät tillräckligt likt för att lura mig.

Spelet handlar om (för er som aldrig sett filmerna) lejonet Alex, zebran Marty, giraffen Melman och flodhästen Gloria som kommer från ett zoo i New York och det är också till New York som de ska försöka ta sig tillbaka. De startar en cirkus och spelet går ut på att göra den till en succé genom att hitta objekt, köra minispel och göra stunts för att locka besökare samtidigt som man måste undvika att bli tagen av djurfångarna.

Ett väldigt lätt spel och oerhört förlåtande, vilket gör det synnerligen lämpligt för mindre barn
Spelet är stundtals riktigt roligt och tioåringen här hemma skrattade högt åt kommentarerna som karaktärerna fällde emellanåt. Dessutom är det ett väldigt lätt spel och oerhört förlåtande, vilket gör det synnerligen lämpligt för mindre barn. Det finns ingen svårighetsgrad utan spelet förklarar tydligt vad som ska göras och vart man ska gå, samtidigt som det blir gradvis svårare (men aldrig omöjligt) efterhand man kommer vidare i spelet. Man kan också spela två samtidigt och den andra spelaren kan hoppa in när som helst, vilket kan vara kul om man gillar att spela ihop med sina barn.

Mitt slutliga omdöme om spelet är att det är ett bra barnspel som fungerar klockrent och är lätt för barnen att förstå även om det ibland blev svårt att veta vad man skulle göra och vart man skulle gå, speciellt mot slutet av spelet. Det är inte lika kul för oss vuxna och känns inte värt att köpa till fullpris om man inte råkar ha barn som avgudar Madagascar såklart. Min rekommendation är att om ni kan hitta det till ett bra pris köper det till ert barn som säkerligen kommer ha en hel del skoj med det.