Skitsnack

S01E03: Regissörernas favoritfilmer

Samson är tillbaka och det är dags att snacka film igen! Som diskussionsunderlag har vi listor på fem erkända regissörers favoritfilmer. Mattias “Bob” Sörbom kliver också in i programmet och erbjuder sin kunskap som den filmvetare han är. Vi hinner även hylla lanseringen av Netflix i Sverige, ranka film i Flickchart och spela “Hurt” ännu en gång.

Anders låt utan anledning

Länkar

Skitsnack S01E03: Regissörernas favoritfilmer

Kommentarer

 1. anna.p.anna skriver:

  åh, “the apartment”! nämns sjutton minuter in i programmet, och det är sjutton minuter för mycket! helt otroligt mysig film, snälla ta er tiden att se den. billy wilder alltså, nog för att “i hetaste laget” anses vara hans bästa, men personligen – och lite i smyg – så hävdar jag att den här är strået vassare.
  tänk såhär, anna OCH francis kan inte ha fel.

 2. Ivan skriver:

  ang Netflix-grejjen så iaf på ps3 så spelas nästa avsnitt upp automatiskt efter typ 15 sekunder om man inte själv trycker Spela nästa……

 3. Samson Wiklund skriver:

  @Ivan: Jag tror Anders bara tittat på sin Wii (eftersom han behöver glasögon och inte ser skillnad på SD och HD) och där kanske det inte fortsätter automagiskt som det gör på PC, iPhone, iPad, Xbox 360 och PS3

 4. Ivan skriver:

  @Samson: Ahhhaaaa ! 😀

  Bra snack annars, Bob lika mysig som alltid lika så ni 🙂

 5. Anders Brunlöf skriver:

  Ivan & Samson: Det stämmer, det allra mesta av mitt Netflix-tittande har skett i sovrummet, på mitt Wii. Faktum är att de gånger jag tittat på Ps3:an har jag stängt av och fortsatt på mitt Wii 😉

  Och Samson, för att förtydliga. Jag SER skillnad på SD och HD, jag bryr mig dock inte vidare mycket så länge bilduppdateringen är på en vettig nivå.

 6. Han där från Åland skriver:

  Älskar detta!
  Jag skulle mer än gärna själv delta i diskussionerna (:

  Sen Anders; It’s A Wonderful Life (1946) är min absoluta favoritfilm, den måste du bara se..

 7. […] lyssna gärna! Gå in på Itunes och sök på Skitsnack eller gå in Här på hemsidan för att […]

 8. Fobb skriver:

  Terminator 2 vs Lord of the Rings är ett riktigt svårt val … men jag älskar er för att ni valde T2 till slut 🙂

 9. Ruben skriver:

  Det här piggade upp min senaste tågresa. Tur att vagnen var mestadels tom, för det börjar bli standard att jag brister ut i muntert galna gapskratt när jag lyssnar på era hetlevrade filmduskussioner. Full Metal Jacket!

  Trevligt att Bob ville vara med och tillföra sina kunskaper. Gäster fungerar helt klart även i flickchartmomentet.

  Är sugen på att säga något spydigt om bristen på listor från filmskapande kvinnor, men den kritiken borde riktas mot de som har komponerat listorna. Ni kanske vill komplettera med sådant i framtiden? (Tänk vilka specialavsnitt ni skulle kunna göra: t.ex. Filmer av kvinnor, filmer före 1960, sci-fi, nordisk film, fantastisk amatörfilm…).

  [Kontext: Gick en valbar filmkunskapskurs i gymnasiet och fick där reda på att de enda kvinnor som gjort/gör film är Leni Riefenstahl och Maria Blom. Är nog fortfarande sur över det.]

 10. Samson skriver:

  @ruben, rub-a-dub-dub: Sofia “Mina filmer vinner priser och blir kultförklarade” Coppola måste väl bli kredded på filmkurser nuförtiden?

 11. Ruben skriver:

  Biblisk karaktär: Hoppas att det är så. Det var några år sedan den där kursen, så ansvarig undervisare har förhoppningsvis uppdaterat sig.
  Hmm… kanske dags för en ny kurs för min egen del.

 12. Victor Clausson skriver:

  Härligt avsnitt! Många filmer man nu i efterhand ska ta och kolla upp.

 13. Mayhemic skriver:

  Mumma som alltid. Men fet rättning till Samson, det är Roman Polanski som ligger bakom The Ninth Gate… inte Coppola. Är ett stort fan av polacken och rekommenderar varmt att man tar sig igenom majoriteten av allt han “directat”.

 14. Shotgun Facelift skriver:

  Åh, jag måste säga att BOB var en fett bra gäst. Detta gjorde mig extra sugen på att lyssna på hans podcast! Hoppas ni tar in honom igen när det är film-snack. Han verkar ha jävligt bra koll alltså.

 15. Bob at PxK skriver:

  Det hoppas jag med *wink wink*

  Och tack för berömmet! Lyssna nu ögonabums på min pod (speciellt avsnitt 3, det är bäst…hitills)

Skriv en kommentar