Skylanders är tillbaka. Större, häftigare och bättre. Den meningen skulle räcka som recension för uppföljaren till ett av förra årets, utan tvekan, bästa spel.

Till en början kändes de nya figurerna, alltså jättarna, trista och tröga
Nämnas bör, att under mina första timmar med Giants var jag dock inte lika säker på om det skulle kunna toppa fjolårets smått fantastiska äventyr. Till en början kändes de nya figurerna, alltså jättarna, trista och tröga och jag avsaknaden av den otroligt mysiga hubvärlden en befann sig i det första äventyret gjorde sig påmind. Men ju mer jag kom in i berättelsen, desto mer bekväm blev jag med mina jättar. Saknaden av den mysiga hubvärlden försvann även de, då det visade sig att jag nu fick uppleva ett mer levande äventyr, då jag och mina Skylanders nu istället far omkring till olika platser för att, föga oväntat, åter sätta käppar i hjulen för den otroligt elake Kaos. Att äventyret känns mer levande beror dels på att det nu är mer mellansekvensersom sätter en bra stämning till historien. Dels beror det på att det finns fler varelser att interagera med runt om på de öar du besöker. Men den största anledningen till att det känns mer levande är att Skylanders har lärt sig att prata. Det är inte som så att de står och håller långa välformulerade tal, utan det handlar mer om fyndiga oneliners, men det gör att spelet och karaktärerna får lite extra charm.

När det kommer till gameplay så är det i stort sett samma som i föregångaren. Den stora skillnaden ligger hos Giants-figurerna (som förutom att de lyser när de ställer dem på portalen, vilket är a w e s o m e) som kan göra saker som vanliga Skylanders inte klarar av. T.ex vid passager där du med en vanlig Skylander behöver använda dig av en bomb för att rasera något för att komma vidare, räcker det för en Giant att helt sonika slå sönder hindret.

På det hela taget så är Skylanders Giants, mer av samma sak. Men så länge det presenteras på detta charmiga och roliga sätt har jag inget emot att få mer av samma sak en lång tid framöver. Min sexåriga son låter hälsa att Skylanders Giants är ”det bästa spelet, för alltid”.