Svamppod

Avsnitt 7: Dead Space 3, Serius Sam 3 och Need For Speed Most Wanted

Denna vecka går vi all in på spelsnacket och diskuterar allt från senaste nymodigheter, till osläppta guldklimpar till gammal skåpmat och annat godis. Som avrundning tar vi oss en rejäl självrannsakan i lyssnarbrevssegmentet där vi bemöter en del kritik vi mottagit.

Dessutom är vi nyfikna på Peter Molinjös senaste galenskap.

Oh, förresten, gå in och tokrösta på Cloudbuilt på Steam Greenlight!

Avsnitt 7: Dead Space 3, Serius Sam 3 och Need For Speed Most Wanted

OBS! Nästa vecka kommer inget avsnitt. Samson har under natten utvecklat superkrafter och kontemplerar huruvida han ska vara god eller ond. Å ena sidan är det moraliskt riktigt att förbättra världen, å andra sidan har han alltid drömt om sin egen underjordiska superhemliga grotta fylld med “henchmen”, dessutom gör han (enligt han själv) ett “kick ass maniacal laughter”. Den 27 november är vi tillbaka som vanligt.

Kommentarer

 1. Patrik skriver:

  Tja!

  Håller just nu på att lyssnar på det senaste avsnittet. Vill bara säga att Persona 3 FES finns på amerikanska PSN för 50 spänn typ. Spelet är minst lika bra som fyran.

  Ville också bara säga att det var skoj att ni namedroppa Suikoden i något avsnitt.

 2. NuYu skriver:

  Jag gillar er “artikulerade syn på spelvärlden” och tycker alltid det är intressant att lyssna på några som tar upp alla problem som finns. Tycker speciellt att det är en väldigt bra balans mellan att hylla, kritisera och space:a ut i konstiga referensuniversum och konstiga skämt. Däremot tycker jag verkligen att Malin ska skriva om bra kvinnoporträtt och göra queera läsningar och allt annat som är kul och positivt, för sånt behövs verkligen.

  Persona 4 finns för övrigt sen inte långt tillbaka till PS Vita, så köp den versionen (som tydligen ska vara den bästa), och sen finns ju typ alla andra till PSN.

  Dead Space 3 lät jävligt läckert också, har inte brytt mig mycket om serien sen jag spelade Extraction (som enligt mig är det bästa, men har inte spelat tvåan), eftersom det var klart mer drabbande och intressant än det första. Inte alls läskigt, fast det spelar ingen roll där.

 3. T4 was Here skriver:

  YAY! Game Grumps ref!

 4. T4 was Here skriver:

  Tänker på Recettear varje gång Malin prata japanska.

 5. T4 was Here skriver:

  Jag tyckte nog bättre om Duke Nukem när det var 2D…

 6. T4 was Here skriver:

  Tycker nog att FiM är en bättre förkorting but thats just me I guess…
  Also fan vad efter jag ligger med den serien…
  Curse you TF:Prime and nya TMNT!

  Är det Splitscreen i DS3?

 7. T4 was Here skriver:

  VARFÖR SKA ALLA HATA PÅ AQVAMAN?!

 8. T4 was Here skriver:

  Att ha två skärmar är så pro~

 9. T4 was Here skriver:

  Toriko är det bästa i muskle och kött just nu.

  Och ja, deras porr suger, mute på!

 10. T4 was Here skriver:

  Och jag håller mej borta från pk för jag är störd, for real.
  Assburgers.

 11. T4 was Here skriver:

  Låter som ett klia på sårskorpor spel.
  Ett pretantsöst sådant.

  Förtydligande: Toriko är lite som Asura’s Wrath fast om matlaging.
  Och det är det audioela som var värsta biten med porr.

 12. T4 was Here skriver:

  För att dom gillat att titta på varandars tuttar kanske?
  Also Turian, med tuttar?
  Jag kan inte berga men för den skitstormen när Omega DLC kommer tihi~

 13. T4 was Here skriver:

  Berga mej heter det…
  Fan…

 14. Hamsternator skriver:

  Eftersom jag är uttråkad på jobbet tänkte jag ta och påpeka lite simpla faktafel. Samson påstår att Tara Strong är rösten bakom “de felsta ponnys” och Harley Quinn i både Arkham Asylum och Arkham City. Inte riktigt korrekt =)

  Hon är rösten bakom en ponny i FiM (Twilight) och Harley Quinn i Arkham City, men i Arkham Asylum är det Arleen Sorkin som även hade rösten för henne i de suveräna tecknade serierna. Väldigt enkelt misstag att göra, speciellt med Tara Strong då hon är nästan överallt =D

 15. Ruben skriver:

  Jag har svårt att förstå er balansgång mellan explicit och PK när ni under ett och samma avsnitt å enda sidan inte har några problem med att tala om kukar och japansk tentakelporr, samtidigt som ni å andra sidan säger “ensamklappa” när ni syftar på onani.
  (Allt jag begär är att ni är konsekventa i ert språkbruk, annars blir min stackars tonårshjärna förvirrad).

  Förresten, taktiskt av er att tipsa om en annan podcast som kan fylla tommrummet fram tills 27/11. Ska bli spännande att höra vad Samson väl beslutade sig för. Hoppas på en världsförbättrare med ett riktigt rått superskurksskratt.

 16. Malin (från jobbet) skriver:

  Ruben: Fast PK betyder inte att en inte pratar om sex utan att en är genus-, etnicitet-, HBTQ- och klassmedveten i sin diskussion/sina värderingar. EEELLER att en är en blattekramande (flat)feminazistiskmaxissitfitta. Beror lite på vem en ber definera ordet 🙂

  Plus att jag tror det var jag som försökte säga “runka” utan att säga just det ordet ett tag där och fick nöja mig med ensamklappa. Försöker ju hålla lite barnvänlig ton i programmet (nej, jag lyckas inget vidare) 🙂

 17. Ruben skriver:

  Okej Malin, då är jag med.
  (Det var just den där oväntade kontrasten mellan sex-utspårningar och barnvänligt som blev konstigt i mina öron och som krävde en kommentar. Era genus-, etnicitets-, HBTQ- och klassmedvetna diskussioner är något jag uppskattar och gärna hör mer av).

 18. Shotgun Facelift skriver:

  WORD T4washere, eller Tefyra Vasshere som Samson uttalade det en gång i tiden. Aquaman är faktiskt ball. Jag diggar Aquaman som “går” nu dvs den som kom med dc’s relaunch. Och blev nyligen framröstad som världens sexigaste superhjälte också!!!!

 19. En spelrelaterad svamp skriver:

  Jag har funderat på att klaga lite på er, men har kommit fram till att jag inte har någon rätt till det.

  Här är varför;

  1. Jag läser väldigt lite på sajten.
  2. Jag är en pcspelare.
  3. Nintendo har jag knappt rört sen jag fick välja själv.
  4. Jag gillar inte plattformsspel.
  5. Jag kan kalla mig “spelnörd”, men är bara allmänt intresserad av fantasy och film.
  6. Jag hatar superhjältar.

  Ni gör ett fantastiskt jobb.

 20. MrBase skriver:

  Hejsan..

  Gillar verkligen era poddar, men det finns ett problem.
  Dom är alldeles förlånga, max 1 tim hade varit bra , då orkar man lyssna på dom.
  Jag lyssnar på många poddar , men era är nästan 3ggr längre än andras , vilket tyvärr gör att man snabbspolar/hoppar över vilket är jättesynd

 21. Samson Wiklund skriver:

  @MrBase: Tack för din feedback. Jag tror dock aldrig vi kommer förkorta podden av den enkla anledningen att alla lyssnare har olika preferenser för hur långa de vill att avsnitten ska vara. En del tycker vi är lagom, en del tycker vi är för långa och en del tycker vi borde hålla på längre. Det finns ingen perfekt lagomlängd som passar alla. Tyvärr

  Eftersom det alltid kommer finnas lyssnare som tycker det är fel längd oavsett hur lång eller kort vi gör podden så gör vi helt enkelt avsnitten så långa som vi tycker vi behöver för att säga det vi vill ha sagt.

  Kul att du gillar innehållet i övrigt i alla fall!

 22. Malin skriver:

  En spelrelaterad svamp: JÄKLAR vad kul att du lyssnar ändå med de premisserna, det ser jag som en merit till oss 😀

Skriv en kommentar