Skitsnacksblogg

En fantastiskt vacker Sci-fi kortfilm

Jag brukar sällan titta på kortfilmer. Varför har jag dock inget bra svar på. De gånger jag tagit mig den lilla tiden som krävs har jag ofta fått tillbaka mycket mer än vad jag själv investerade.

Denna video dök upp på GeekTyrant och jag blev sjukt imponerad över framförallt det visuella. Budskapet, handlingen och den kronologiska ordningen på allt kanske flög förbi ovanför mitt huvud. Men vacker och stämningsfull, det var den definitivt.

Vad tycker ni?

Kommentarer

  1. Direkt när jag ser ordet kortfilm, ihopkopplat med Vimeo, så förutsätter mitt sinne direkt att det är lågbudget, något som detta sannerligen inte var!

    Löjligt välgjort, som för tankarna både till första Apornas Planet-filmen samt 2001: A space odyssey och det är inge dåliga förebilder att låna inspiration från!

    Beträffande budskap och handling så tolkar jag det som något svart hål, som i likhet med Donnie Darko, skapar en slags förskjutning i tiden vilket leder till nya versioner av samma man faller till planeten hela tiden.
    Den åldrande mannen har lyckats slita sig ifrån evighetsrörelsen och har börjat att bygga upp den karga planeten med hårt arbete och noggrannhet, något som den sista astronauten saknar och blir där rättad.

    Eller nåt :p

Skriv en kommentar