Robot Chicken är för er som levt under en sten de närmaste åren en amerikansk humorserie i ”stop-motion”, skapad och producerad av bl.a. Seth Green. Jag föll för serien när de gjorde sin Star Wars-special under 2007 (som dessutom fött två uppföljare) och när jag fick höra att de nu gjort ett DC Comics-special högg jag på betet direkt.

Jag såg den i förrgår och nu sitter jag här och vill rekommendera den till er. Inte för att det är det bästa jag sett, inte för att det alltid är svinkul eller engagerande. Det är helt enkelt nonsens-kul, precis som Seths andra baby Family Guy. Och ibland är 20 minuter nonsens precis vad man behöver.

Jag älskade också stora delar av dessa 20 minuter. Hur man (inte helt oväntat) mobbade sönder Aquaman, eller hur Superman plötsligt började hångla med exakt alla. Klockrent.

Avsnittet finns tillgängligt på amerikanska iTunes och kostar endast 4.99$. Jag säger att det är värt det.