Skitsnacksblogg

Variant: Serietidningsshow på speed

Mitt serietidningsintresse är lustigt. Det har aldrig varit fullblodigt likt Malins. Men samtidigt har jag oerhört varma minnen av att liggandes på golv läsa tidning efter tidning hos en kompis under många av mina sommarlov. Problemet, om man kan kalla det, var att kompisens samling var långt från komplett, delar saknades, både innan och efter tidningarna jag läste. Detta har lämnat luckor som jag alltid önskat fylla.

Hur det går med det återstår att se, jag kommer knappt ihåg vilka tidningar det handlade om. Några Turtles, många Spindelmannen och även en specifik Toxic som jag då tyckte var uthäftig.

Under de senaste veckorna har jag ju som bekant börjat plocka upp detta intresse igen, kanske inte för att fylla de nämnda luckorna utan mer för att jag alltid längtat tillbaka till tiden på det trähårda golven, med tidningarna utspridda runt om mig. Och blandsaft och Mariekex. I massor.

Men det är inte helt enkelt att veta var man ska börja, sluta och fortsätta. Det finns en hel amazondjungel av tidningar och grafiska noveller där ute och jag vill läsa väldigt mycket, men i rätt ordning. Och gärna hoppa över de som inte är lika bra.

Malin har vid det här laget ledsnat på mig och mina 2000 frågor. Lyckligtvis har jag hittat något annat som ger mig min fix, nämligen videopodcasten Variant. Revision 3 sitter på väldigt mycket kvalitativ nördig underhållning och The Totally Rad Show är den solklara favoriten, som också då och då tipsar och diskuterar serietidningar. Men Variant handlar uteslutande om det, så jag laddade hem ett par avsnitt och gav det en chans.

I början hade jag hemskt svårt för programmets värd och det har jag fortfarande. Han pratar så snabbt! Och även om han är rolig och fyndig ibland så känns det som han försöker vara det betydligt fler gånger. Men. Ämnet är för intressant för att låta det rasera endast i det, så jag har fortsatt kolla. Och idag hänger jag ändå med i
Arris Quinones speedade framtoning, och jag får goda råd och rön varje vecka.

Så detta är ett tips, med ett varningens finger med i mixen. Men har du ett intresse för mediet och vill veta mer, och framförallt få tips om vad som är på gång, vad du bör vänta på, kan Variant mycket väl vara något för dig.

Revision3.com/Variant

Eller. Har ni kanske ett bättre tips till mig?

Kommentarer

  1. Ruben skriver:

    *iFanboy gör både ljud- och videopodcasts och det skrivs dessutom om allt möjligt serierelaterat på hemsidan deras: http://ifanboy.com/

    *Fresh Ink är dedikerad till att lyfta fram enbart bra läsning genom sin videoshow: http://www.g4tv.com/thefeed/blog/tag/243/fresh-ink/
    *[Dessa två fokuserar mest på amerikanska supertrikåserier.]

    +Hög av Serier (enbart ljud) varvar amerikanskt med europeiskt (t.o.m. svenskt!) och lite japanskt då och då: http://hogavserier.wordpress.com/

Skriv en kommentar