Det har hänt mycket under årets gång som har förtjänat Juniors uppmärksamhet, händelser som inte får bara oss här på Junior att tänka till utan befolkningen rent generellt. Jag och Elin har suttit och funderat kring vad som just var årets snackis som skulle kunna relatera till Junior och vad vi gör här och kom fram till just en sak, nämligen spelberoende.

Det jag snackar om är så klart omhändertagandet av 16-åringen som skedde i mitten av oktober. För mig var det oerhört intressant ur flera synpunkter. För det första så användes LVU (Lagen om Vård av Unga) för att berättiga omhändertagandet av pojken, vilket är intressant för mig som läser mycket kring sådana lagar. För det andra så blossade debatten upp kring vad spelberoende egentligen är, och huruvida något sådant egentligen existerar. Visserligen är den här debatten ständigt aktuell och diskuteras oftast flitigt, men inte alltid lika ofta har människor från spelvärlden fått komma till tals kring det hela som under den här perioden. Viktigt är också att ta den här debatten, inte enbart för att ta reda på vem som har rätt, utan för att kunna göra spelandet till en så bra del som möjligt i nöjesbranschen och för att vi som föräldrar själva ska kunna bli bättre på att kunna veta var gränsen går för rimligt spelande.

Bubblare:

Svampriket låg på knä i desperation. Ja så var det, i alla fall om man ser på Junioravdelningen. Det var då man fick den briljanta idén att rekrytera ytterligare personal till Junioravdelningen, nämligen mig och Elin. Med vår gemensamma styrka så har vi tagit Junior på fötter och därför skapat oss ett namn inom spelbloggarnas elit. Ja, jag skulle vilja säga att vi är bäst på svampriket helt enkelt. Min skugga är längre än vad Anders är, Elin är mer cynisk än Linus. Jag är mer entusiastisk än Malin, Elin är större besserwisser än Samson. Ja, vi har till och med en mer närgången relation ihop än vad Ludde och Tommy har. Tillsammans har Elin och jag uppvisat att vi ÄR Svampriket. Bakom kulisserna så är det vi som psykiskt styr över de så kallade huvudsvamparna. Tyvärr så hade jag velat ha detta på en förstaplats, men som alla vet så följer vi en gemensam PK-censur här på svampriket. Samhällsnytta före allt annat det vill säga.