Skulle jag vara en trist spelskribent så skulle det utan tvekan vara Call Of Medal Of Duty som vinner denna kategori. Men eftersom jag är raka motsatsen till en trist spelskribent tänker jag istället berätta för er om ett annat koncept som vid det här laget borde vara uttjatat.

de där spelen som det släpps ett nytt av varje månad/dag/minut och till varenda jävla spelkonsol
Det jag har i åtanke är LEGO-spelen. Ni vet, de där spelen som det släpps ett nytt av varje månad/dag/minut och till varenda jävla spelkonsol. Jag blev förälskad i LEGO-spel från dag ett, när Star Wars, baserat på den nya trilogin släpptes. När sedan Star Wars II kom var jag helt såld. När det sedan var dags för min barndomshjälte Dr. Jones att bli LEGO-figur kändes det som att det inte skulle kunna bli bättre. Då kom LEGO Batman och gjorde det omöjliga. Än en gång var ett LEGO-spel ett av de mest spelade spelen hemma hos mig. Sen vände det. Indiana Jones 2 kom och är än idag det helt klart sämsta LEGO-spelet enligt mig. Samma sak med de två följande spelen baserade på Harry Potter. Visst var det fortfarande charmigt, men det började helt enkelt bli tråkigt att slå sönder LEGO-klossar. Jag var helt övertygad om att LEGO-spelen var på väg att gå att gå in i samma vägg som Guitar Hero serien hade gjort. Ni vet, den där väggen som har en skylt som säger ”detta är ett spel som fortfarande har en viss charm, men som egentligen är skittrist, om en tänker efter”.

Men i somras hände något. I somras gjorde Batman återkomst, tillsammans med en uppsjö vänner. Ännu en gång blev jag helt knockad och spenderade alldeles för mycket tid med att slå sönder LEGO-klossar. När sedan spelet baserat på Sagan Om Ringen-trilogin väl dök upp, så stod det klart för mig. LEGO-spelen lever och frodas och med tanke på det kommande LEGO City Undercover till Wii U kan jag lova er att detta är en spelserie som kommer leva gott, i fler år till.