GOTY 2012

10 bästa tv-spelslåtarna från 2012

Sorry om din favorit inte är med på listan. Kanske har jag missad den låten, eller så har vi annorlunda musiksmak. Tipsa gärna om låtar du tycker jag ska lyssna på! Och jag hoppas jag fått alla titlar rätt.

Kommentarer

 1. Niklas Sintorn skriver:

  Många bra låtar och en hel del jag inte hört tidigare.

  Vill slå ett slag för den här och hela soundtracket till The Unfinished Swan. Ett av årets absolut bästa enligt mig.

  http://youtu.be/gKM3ao6rC3U

 2. Alex skriver:

  Dålig koll på 2012, men dessa har stuckit ut för mig:

  Krater – Tutorial
  http://www.youtube.com/watch?v=EVKFrMvDWww&hd=1

  Miami Hotline – Miami Disco
  http://www.youtube.com/watch?v=3qlpdVYrvgA&hd=1

  Sonic & All-Stars Transformed – Idaten/Japonesque (remix av en gammal pärla visserligen, de nya låtarna är sådär)
  http://www.youtube.com/watch?v=C_f8wfbJ5SY

  Dustforce – The Magnetic Tree
  http://www.youtube.com/watch?v=4fBQDzRvCTs

  Den här har sina stunder också, haha:
  Bravely Default – The Snake that Devours the Horizon

 3. NuYu skriver:

  Skönt att du hade med Little Inferno; fantastiskt soundtrack, de få låtar som är. Sen är Hotline Miamis soundtrack också väldigt bra, liksom Lollipop Chainsaws, som kanske rent av är det bästa under hela året. Jag kan inte välja ut enskilda låtar, sånt är upp till er andra.

 4. Tommy Håkansson skriver:

  Niklas:
  Unfinished Swan var ett av spelen som absolut skulle haft med en låt om det var topp 20.

  Michel:
  Blev faktiskt aningen besviken att jag inte fick med en Halo 4-låt. Det är ju kvalitet, och jag gillar ju föregångarnas soundtrack mycket med tanke på att jag aldrig spelet spelen. Men visst är det en ny musiker vid rodret nu?

  Alex:
  Krater var jävligt nära att komma med faktiskt. Älskade mycket av musiken i det spelet, och tror jag påpekade det i min recension. Mer känsla och stämning än annat. Kan även tipsa dig om soundtracket till filmen Drive om det här faller dig i smaken.

  NuYu:
  Little Inferno är faktiskt ett av spelen på listan som jag inte spelat, men eftersom World of Goo har ett av världens bästa soundtrack någonsin var jag tvungen att kolla upp det för jag visste att jag skulle hitta guldkorn. Ska spela igenom spelet nu i helgen, vet ingenting om det och tydligen är det så man ska gå in i det.

 5. moerktus skriver:

  nr sju skulle ju komma topp tio i vilken eurovisionsshlagerfestival som helst. Bastant medelålders kvinna från slovenien sjunger storslaget med dansare som utför komplicerad koreografi där de lindar ut och in sig ur skynken i svart och guld. bra skit!

 6. Michel skriver:

  @Tommy: Ja, kompositören Neil Davidge är ny (tidigare Massive Attack, en musikalgrupp från Bristol) men ett Halo-fans. Det märks – mycket kärlek nedlagt i musiken. Jag glömde också säga dig att du fick med några låtar som också finns på min lista, Fez, Journey och Mass Effect 3 inte minst.

Skriv en kommentar