Eftersom världens bäst författade spelkomedi är och förblir Valves Portal 2 har spelet en egen kategori i år igen. Förra året var det den fysiska humorn som fick stå i centrum. I år är det andra toner som gäller. Efter mycket debatterade fram och tillbaka lyckades till slut svampjuryn bestämma sig. Vinsten går till ett moment i den kostnadsfria nedladdningsbara expansionen ”Peer Review”.

Nedan följer en dramatisering av hur det gick till när Samson med sambo fann skämtet.

Illustration och manus av Frankie Andersson.

Det här är vad vi såg på skärmen.

Vem är hen? Vad kommer hen ifrån? Vem placerade hen så? Vad försöker den personen säga med detta? Kort förklarat, vem försöker Glad0s/Aperture/Wheatley/??? lura? Det är så urbota korkat och litet och enkelt att missa, men så absurt. DEN HAR INTE ENS NÅGRA ARMAR FÖR GUDS SKULL!!

Det förtjänar att kamma hem det finaste humorpriset vi har att ge. Office-Turret är 2012:s bästa Portal 2-skämt