Tycka vad man vill om karlns spel, spelvärlden hade varit bra mycket tråkigare utan den egotrippande storkäften Peter Molyneuouoex. Få män kan skapa hype för de mest poänglösa saker som den älskvärde tokbritten. Och 2012 är året då vi fått se det mest pruttpretto projektet producenten någonsin bjudit på.

Stor kub™

Mannen som aldrig lyckats leva upp till förväntningarna han byggt upp lovar nu att förändra en persons liv för evigt med spelet/meditationssessionen Curiosity – What’s in the box? ett spel vars enda poäng är att hacka sig inåt mot en hemlig skatt som bara kommer avslöjas för en enda person.

”I haven’t said whether it’s animal, vegetable, or mineral. I haven’t said if it’s an idea or something tangible” säger Molyneux sådär kryptiskt och besvikelsebäddande som bara han kan. Men det som blir brittens absoluta höjdpunkt för året, citatet som får alla andra citat att skämsgråta i varsitt hörn, är hans syn på den smarta telefonen som plattform. Konsoltillverkare, take note!

”When I do go back to consoles, it feels like going back to black-and-white television.”