Det blir svårare och svårare att utse årets bästa spel i kategorin bärbart. Bortsett från Nintendo och Sony har marknaden exploderat efter den smarta telefonens intågande. Jag brukade kunna kalla mig något av en expert när det kom till bärbart, men nu känns det inte längre som att jag har speciellt bra koll alls. Men det verkar som att jag ändå är den på Svampriket som spelar allra mest bärbart, och därför har det fallit på mig att utse årets bärbara. Till skillnad från alla andra vinnare som utses av Svampriket ska den här vinnaren alltså inte ses som en objektiv och obestridbar sanning om hur det faktiskt ligger till. Till skillnad från alla andra vinnare den här månaden är det här bara en åsikt.

Okej, så föga överraskande är Theatrhythm  Final Fantasy årets bästa bärbara spel. Enligt mig. Hur kom jag då fram till det här? Jo, alla mina svampkollegor har sina smartphones och Ludde har spelat en rejäl dos med PS Vita. Trots detta hade ingen av dem med ett enda bärbart spel på sina topp 5-listor när det var dags att rösta på våra favoriter inför Svamprikets topp 10-lista. Det var bara jag som hade ett bärbart spel med på sin lista, och det spelet är Theatrhythm Final Fantasy. Enkla former av logiskt tänkande förtäljer därmed att det måste vara årets bästa spel. Det är den enda giltiga slutsatsen man kan dra!

Om ni vill se och höra mig hylla spelet i fråga kan ni klicka här och här. Adjö!