Spelåret för mig 2012 började med ett spel vid namn Neverdead. Ett spel som på pappret verkade en anings lovande, men som visade sig vara ett riktigt jävla skitspel. men nu är det nytt spelår som ska ta vid. Ett spelår som för min del började med ett spel vid namn Anarchy Reigns. Ett spel som på pappret verkade en anings lovande. Tyvärr så brukar historien ha en tendens att upprepa sig och det har visat sig att även 2013 börjar med ett skitspel.

Förmodligen har jag nu gjort helt fel, då jag redan i inledningen av denna recension klargjort att Anarchy Reigns inte är ett spel jag tycker om? Detta är förmodligen något som min kollega, tillika journaliststudent Linus har svaret på, men i ärlighetens namn skiter jag i det. För om jag har ”gjort fel” i och med att jag på en gång avslöjar vad jag anser om spelet i fråga, så blir det bara än mer passande, då just ordet ”fel” är ett ord som är väldigt passande när det kommer till Anarchy Reigns, för det är inte mycket som är rätt med det spelet.

Sedan går du omkring och slåss lite till. Efter det ska du slåss lite mer. Sen slåss du en kort stund till
Det är någon slags tredjepersonsactionspel,där du väljer att spela som antingen Jack, känd från Mad World till Wii, eller någon annan snubbe som jag helt enkelt inte har brytt mig om att memorera namnet på. Det du sedan gör, efter att ha valt vilken karaktär du skall kontrollera och vilken story du ska genomlida, är att gå omkring och slåss. Sedan går du omkring och slåss lite till. Efter det ska du slåss lite mer. Sen slåss du en kort stund till, för att till slut få tillräckligt mycket poäng för att låsa upp nästa uppdrag i mainstoryn. Ett uppdrag som består av en bossfight.

När jag lutar mig tillbaka och läser igenom det jag precis har skrivit, kan jag inte låta bli att tänka att detta faktiskt skulle kunna vara ett riktigt underhållande spel. Om det bara hade gjorts med lite mer finess. Kontrollen och kameran är riktigt dåliga. Det är ingen som helst känsla i fightingen, utan det handlar mest om att toktrycka på en knapp. Roligare än så blir det inte. Vilket jag på riktigt är besviken över, då jag är ett stort fan av Mad World och någonstans hade hoppats på lite av samma underhållning här.

Tilläggas bör, är det även finns ett onlineläge, som vad jag har förstått av andra(läs: folk på Internet), ska vara ganska roligt. Men då det går ut på i stort sett samma sak som kampanjen gör och jag inte riktigt litar på folk på Internet, är detta inget jag har testat.