Recension

Wii Party U

Ni vet, när en har väldigt låga förhoppningar på någonting och när det sedan visar sig att en har haft fel och någonting som förväntades vara mediokert istället visar sig vara något otroligt bra. Ni vet, när en förväntar sig att söndagens bakfyllepizza ska smaka som vilken bakispizza som helst, men istället knullar det i munnen och en nästan ringer och beställer en till när pizzakartongen gapar tom. Ni vet, när det svenska landslaget vinner en match, som faktiskt betyder något. Ni vet, när Metallica släpper ett nytt album som en uppskattar att lyssna på utan att känna sig tvingad att sätta på Ride The Lightning på högsta volym istället. Typ så var det för mig när jag för första gången spelade Wii Party U!

Det händer inte ofta, men i detta fall så hade jag fel

Min syn på det här med partyspel har alltid varit att det är något som är kul till en början, men efter en tid inser en att det bara är några enstaka event som är roliga och det mesta bara är utfyllnad (Nintendoland, jag ser på dig) och jag var91 övertygad om att så skulle fallet vara även med Wii Party U. Det händer inte ofta, men i detta fall så hade jag fel. Detta är nämligen ett partyspel som faktiskt lyckas riktigt bra med att vara varierat och underhållande på det stora hela. Jag har svårt att peka på vad som är mina favorit-event eller minispel då det ena efter det andra bjuder på skojigheter. Ena stunden rider jag på en noshörning, i en kapplöpning med en zebra, giraff och en struts för att i nästa hälla ut lagom mängd med vatten ur en bunke. Det finns ingen hejd på variationen i detta spel ochdet är det som är styrkan med spelet. Sen att Nintendo på riktigt utnyttjar sina kontroller till fullo är ett annat stort plus. Vissa minispel spelas helt och hållet med Wiimotes, Wii-Party-Uandra utnyttjar både paddan och Wiimotes, där både gyron och mikrofonen på paddan får komma till användning och det finns ett helt gäng minispel som enbart spelas på paddan. Dessa “paddbaserade” (varsågoda för ett nytt ord) spel är otroligt underhållande i all sin simpelhet. Tror inte att jag behöver påpeka det, men för säkerhets skull vill jag bara tillägga att mina upplevelser med Wii Party U har delats med vänner. Storheten med ett sådant här spel kommer inte till sin fulla rätt om en försöker sig på det i ensamhet. Detta är något som ska upplevas tillsammans med andra.

Wii Party U är otroligt!

Wii Party U är ett spel som är så otroligt dumt. Wii Party U är ett spel som är så otroligt korkat. Wii Party U är ett spel som är så otroligt fånigt. Wii Party U är ett spel som är så otroligt galet. Wii Party U är ett spel som är så otroligt roligt. Wii Party U är ett spel som är så otroligt underbart. Wii Party U är ett spel som är så otroligt fantastiskt. Wii Party U! Wii. Party. U.

Kommentarer

 1. Lucas skriver:

  Oj! Trodde det skulle vara ännu ett mediokert partyspel, men detta måste ju inhandlas!
  Tack för tipset 🙂

 2. Danneplayer skriver:

  Shut up and take my money!!

 3. simbo skriver:

  behöver man ha motion+ i sina kontroller? har bara två med motion + och två vanliga, och man får med en i paketet, undrar om man måste köpa sig en extra liten “grej” till dom vanliga kontrollerna

 4. Ludde Lundblad skriver:

  @simbo – Det krävs inte att det är motion+ 🙂

 5. simbo skriver:

  perfekt:) bara att köpa och bjuda hem wii-u fattiga polare då 🙂

 6. T4 was Here skriver:

  Eh, har ingen att spela med IRL regel bundet så detta spelet är poänglöst för mej.
  Särskilt när jag redan har Game & Wario.

Skriv en kommentar