Recension

Dust: An Elysian Tail (Xbox 360)

Årets Summer Of Arcade avslutades förra veckan. Ett Summer Of Arcade som enligt många är det sämsta någonsin. Men det handlar nog mer om den oerhört höga standarden från tidigare år, för titlarna detta år har faktiskt inte varit helt usla. Deadlight är ett av de bästa spelen jag har spelat i år och Wreckateer är ett av de roligaste spelen som finns tillgängliga till Kinect. Sen har vi då Dust: An Elysian Tail.

Med facit i hand känner jag att det både var kul och tråkigt att det blev jag som spelade Dust: An Elysian Tail
I ärlighetens namn hade jag väldigt dålig koll på detta spel innan det utannonserades som ett av årets sommarspel. I mitt huvud lät det som ett solklart “Tommy Håkansson-spel”, men ödet ville annorlunda. Nu med facit i hand är känner jag att det både var kul och tråkigt att det blev jag som spelade Dust: An Elysian Tail. Det är kul för att jag har fått uppleva ett otroligt vackert och charmigt äventyr, men tråkigt då jag inte direkt är en sån person som kan uppskatta det djup som spelet erbjuder spelaren.

Enkelt förklarat är det ett spel i “Metroidvania-skolan” med en hel del rollspelsinslag. Eftersom jag varken är förtjust i att backtrack:a eller har någon som helst koll på rollspel, förstår ni att jag har haft lite kluvna känslor inför spelet.

Men tack vare den underbara inramningen och en historia som kändes spännande har jag ändå haft riktigt skoj. Även striderna har varit riktigt häftiga. Känslan av att få in en 500+ combo och se finderna flyga åt alla möjliga håll är något man bara måste älska.

Dust och hans äventyr är helt klart en värdig avslutning på årets Summer Of Arcade, som vi alla nu kan enas om, inte har varit så dålig som folk vill påstå?

Kommentarer

 1. T4 was Here skriver:

  Sounds like my kind of game.
  Såklart det bara kommer till Xbox!

 2. Tommy Håkansson skriver:

  Blir dock inte ett dugg förvånad om det — likt de flesta andra titlarna — kommer till PC i sinom tid.

 3. Nidde skriver:

  Jag vill påstå att jag nu läst en recension och vet fortfarande ingenting om spelet, förutom att det är ett “typ Metroidvania”, har RPG-inslag och möjlighet på 500-combo.

  “Super Mario Bros. är ett plattformspel med svampar och som går på tid.”
  Samma värde.

 4. Samson Wiklund skriver:

  @Nidde:
  Den enda gången jag skriver med fakta om spel i en rec är ifall jag har någon speciell poäng i min åsikt/analys kopplad till dessa fakta. I det här fallet hade Ludde inte ngt sånt att berätta och därför gjorde han heller inte.

  Det här är inte IGN. Det är Svampriket.
  En recension är en åsikt, vill du ha ett faktablad vet du var du kan hitta dem.

 5. Christoffer skriver:

  Efter lirat igenom demot sa jag GOTY till mig själv.

  Nu efter ha tagit allt utom 3 achievments i spelet är det inte GOTY.

  Men klart det bästa summer of arcade spelet.

  Fast fighterna är rätt obalanserade i den mån om att man är rätt övermäktig jämnt.

  Men att allting kommit från en snubbe så är det smått fantastiskt.

 6. Nidde skriver:

  Antar att jag mest blev besviken. Jag har sett titeln nämnas på diverse ställen men inte kollat vad det är för något. Så när ja såg att den låg i recensionskategorin på Svampriket tänkte jag “Nice, då kanske det är dags att ta reda på vad det är för spel och om det är värt att kika närmare på.”
  Efter att ha läst texten så har jag fortfarande inga utropstecken till mina frågetecken.

Skriv en kommentar