Under den senaste tiden har jag tvingat mig själv att återigen spela Ninja Gaiden 3. Fast den här gången på Wii U istället för på mitt 360. Just ja, höll på att glömma; nu har även spelet en undertitel, nämligen Razors Edge.

Jag kommer inte kräka ur mig en skitnödig recension bara för sakens skull
Jag tyckte inte att Ninja Gaiden 3 var underhållande förra året vid den här tiden och jag tycker inte det nu heller. Det räcker så. Jag kommer inte kräka ur mig en skitnödig recension bara för sakens skull. Istället tänkte jag nu ta upp en sak som mina timmar med Ninja Gaiden 3 till Wii U har fått mig att tänka på.

Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge är inte det första spelet som har fått en ”nyutgåva” när Wii U landade i butikerna; Mass Effect 3, Darksiders 2 och Batman Arkham City har alla fått egna versioner. Sen skulle en kanske kunna räkna med Assassin’s Creed 3 och Black Ops 2 också, men i ärlighetens namn släpptes de ungefär samtidigt som Wii U lanserades.

Jaha, vad vill du ha sagt med detta nu då Ludde, kanske du tänker? Jo, jag har funderat på hur nödvändiga sådana här versioner är? Finns det ens en publik för dem? Svaret på min sista fråga är förmodligen ja. Jag tror inte att utvecklare och utgivare skulle satsa på säkra förluster, men frågan om huruvida de är nödvändiga eller ej anser jag ändå vara relevant.

Enligt mig krävs det att utvecklarna lägger manken till när de beslutar sig för att släppa ett ”gammalt” spel till en ny konsol. Se för fan till så att spelet utnyttjar den nya konsolens funktioner och finesser. I fallet med Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge ligger det tyvärr inte till så. Där får du uppmaningar om att du inte ens behöver använda Wii-paddans (kan vi vara överens nu om att det är så vi kallar handkontrollen?) skärm, utan du kan sköta allt med hjälp av knapparna, vilket i min bok känns jävligt trist. I Armored Edition av Arkham City däremot tillför faktiskt Wii-paddan lite nytt och skoj till min Batman-upplevelse. Visserligen är 360/PS3-versionerna bättre, men Armored Edition ska ha rejält med credd för att den gör så att det inte är en mardröm att styra sina Batarang, tack vare Wii Us handkontroll.

Tyvärr har jag inte testat någon av de andra ovan nämnda titlarna som har fått en Wii U-version. Är det kanske någon av er som har gjort det och vill dela med er av era tankar? Finns det något av dessa spel som inte är onödigt?