Lassomannen- Amanda

Amanda

Egentligen har Corso Riggs en harpun, men i den här serien får den lov att vara ett lasso. Det händer ibland när man spelar att man stöter på attackkombinationer hos sina kompanjoner som bara känns helt ogenomtänkta. Ett exempel är Corso Riggs från Star Wars: the Old Republic. Han hade en blaster i en handen och ett lasso i andra, typ. Han ska alltså, enligt det faktum att han har en pistol, vara en långdistanskaraktär. Vad jag undrar är, varför känner han sig då så illa tvungen att dra till sig motståndaren så att de står 10 cm från honom? Är han en närblind skytt? och varför är han kopplad till en karaktär som själv är långdistans och som gömmer sig bakom skydd? dvs. Smugglaren.
Det hade varit ok, om man hade kunnat stänga av harpunattacken, men i början buggade det så den startade upp hela tiden. Det var lite som att hantera en 3-åring som inte klarade av att få ett ordentligt ”NEJ!”.
Jag blev inte heller mer positivt inställd till karaktären när han för det mesta kändes ganska sexistisk i ett universum som förövrigt är ganska jämställt. Hans försök att vara en gentleman blev oftast mer stötande än smickrande.