Skitsnack

S02E01: Årskrönika

Då var det äntligen dags för den andra säsongen av Skitsnack! Vi har varit borta länge och har en hel del att prata om. I centrum för diskussionen står fjolåret och allt vad det hade att erbjuda, både på det popkulturella planet men också det personliga. Vi tar också upp vad ni lyssnare tyckte var bäast, sämst och roligast under fjolåret. Mycket nöje!

Nästa vecka gästas Skitsnack av Emelie Aspenfelt, Anders sambo och bättre hälft. De ska tillsammans prata om de filmer som är nominerade till Oscarsgalan, som också den går av stapeln nästa söndag.

Låtar utan anledning:

Länkar:

S02E01: Årskrönika

Kommentarer

 1. John Andersson skriver:

  Äntligen!

  Samson har man hört i svamppod, men Anders var det flera månader sedan man hörde. Kul att ni äntligen är tillbaka!

  Rock on. Eller nåt

 2. Marcus Larm skriver:

  Depeche Mode – Enjoy the Silence <3 underbart att skitsnack är tillbaka!

 3. gabbay skriver:

  Fantastiskt roligt att ni har kommit igång igen! Jag har bara en invändning hur fan kan man tycka att Twin Peaks piloten är seg den är ju ökänd för att vara en av dom bästa piloterna någonsin!
  Den innehåller ju allt som Twin Peaks innehåller: musiken goofynessen mordet m.m.

 4. anna.p.anna skriver:

  Har nu suttit och tjoat “JA!” rakt ut flertalet gånger, kort summering:
  – Anders har börjat träna, bra där!
  – Samson har börjat beta av första “Avatar”.
  – Twin Peaks kommer på tal.
  – Samson säger ÄNTLIGEN orden “Cowboy Bebop”, efter att jag själv sagt dem femton gånger för mig själv.

 5. Lance McCloud skriver:

  Som ni var inne på har jag tyvärr inte träffat någon av er trotts att jag varit med på retroresan tåget sedan slutet av första säsongen. Har bara inte blivit av eftersom jag aldrig haft möjlighet att ta mej till något event ni varit på. Så fort jag har bättre ekonomi kommer jag försöka rätta till detta misstag och söka upp er och resten av Svampriket på exempelvis Retrospelsmässan, Gamex eller annat liknande konvent ni är på.

  Vidare kan jag förtydliga att en Nerdfighter absolut är något positivt. I korta drag är det namnet på oss som är fans av bröderna John och Hank Green. Mer info finns i denna video om någon är intresserad:
  http://www.youtube.com/watch?v=FyQi79aYfxU

  Vidare händer det att min mustasch till och från får möjlighet att etablerar sej igen i mitt ansikte, och blir sen bortrakad igen. Jag gillar med mustascher. 😉

 6. isace skriver:

  Är det bara jag som inte kan ladda ned avsnittet? 🙁

 7. Azzar Astronaut skriver:

  Jag vill tacka för avsnittet och Depeche Mode härligt att ni är tillbaka. Vill svara varför jag tog med Django var att realsen i USA var 2012 och följde efter det och jag ser fram emot Doctor Who avsnittet men även nästa Skitsnack.

 8. Quid skriver:

  Animetips till Anders, kanske har tipsat om serien innan, men Berserk! 🙂

 9. isace skriver:

  Problemet ligger hos mig då. Jag testade ladda ned ett avsnitt av svamppod också och det gick inte heller.

  Jag försöker ladda ned via standard webbläsaren i min telefon (Samsung Galaxy S2). Det har funkat förut men tydligen inte nu. När jag klickar på “Download” så får jag “Hämtning misslyckades”.

  Hur gör ni andra när ni lyssnar via telefonen? (android)

 10. Samson skriver:

  Isace: du ska förstås skaffa dig en ordentlig podapp. Lyssna via hemsidan är för noobs. “Beyond Pod” brukar de flesta android-lyssnare rekommendera.

 11. Axl_rock skriver:

  Kan bara hålla med Anders rock of ages är skit dålig. Såg det med min flickvän på bio. Hade ingen aning om vad filmen skulle handla om bara att det skulle vara lite härlig rock musik. Filmen börjar lovande med en flicka som åker buss och en halv minut senare när hela jävla bussen börjar sjunga reser jag mig upp och går mot hemmet. Flickvännen hinner dock i fatt och lurar in mig i mörkret igen. Suck. Tack för ett bra avsnitt grabbar. Jag har en dröm om att om tjugo år sitter jag och myser med Anders och Samson ur högtalarna med grabben. Anders börjar sagostunden med att berätta att han ska spela ett spel som heter skyrim. Men jag är super nöjd om jag bara får lite skitsnack =)

 12. Bra start på säsongen!
  Märks att det var länge sedan ni språkades, känslan mellan er var på topp.

  Och kul med tävling! Älskar tävlingar som alla kan ställa upp i. En fråga bara; kommer ni slumpmässigt välja ut vinnarna eller kommer det bidrag som är det smartaste/roligaste/fantasifullaste/mest omfattande/mest spridning av det heliga evangeliumet Skitsnack som vinner?
  Har lite ideer nämligen…

  😀

 13. Shotgun Facelift skriver:

  Haha! Ärligt talat – Skyrim som sagostund? Ja, kanske? Tänker mig att det kan sluta i fiasko (läs Planescape Tormentincidenten)! Men kan faktiskt också bli finfint, särskilt i cyBeRväRlDeN 2044 när anders kan förmedla sina resor i Skyrim på något coolt cYbERsätt typ när man lyssnar med 7D-glasöron?

 14. Shotgun Facelift skriver:

  Oj! Jävligt härligt att ni är tillbaka btw! Bra start på säsongen. BTW så menade jag förstås att Anders var Locke i FF6 som styrde skutan och ledde oss vilsna själar efter jorden gått under. Det var dåliga formuleringar som gällde från mig i den kommentaren!

 15. isace skriver:

  Tackar Samson. Jag testar podappen.

  Veckans Tommy-fakta låter bra. Han verkar vara en intressant person Tommy. 🙂

 16. Han där från Åland skriver:

  Missade jag flickchart helt, eller fanns det inte med i avsnittet? 😀

  Hur som helst, väldigt roligt att höra er två igen. Oscarsgalan är ju “the highlight of the year” enligt mig, så nästa avsnitt välkomnas varmt!

 17. Micke D skriver:

  Apropå William Gibson. Neuromancer, Count Zero och Mona Lisa Overdrive är en löst sammanhängande trologi, som man bör läsa i den ordningen för att få ut mest av dem. Samma sak med Virtual Light, Idoru och All Tomorrow’s Parties.

  Tyvärr tycker inte jag att hans senaste triologi, Pattern Recognition, Spook Country och Zero History inte håller lika bra.

 18. ReDead skriver:

  Äntligen ikapp med Skitsnacks-avsnitten! (hoppade över The Hobbit dock, då jag inte sett filmen än) Har haft lite knapert om tid att lyssna på podcasts ett tag och prioriterat Svamppod, men skönt att vara ikapp igen! Nu åker jag dock till Kambodja i tre veckor med klassen på måndag, så kommer hamna efter direkt igen. 😛

 19. Tensora skriver:

  Åååh, Samson och de japanska presskonferenspratarna xD Det vill vi verkligen höra mer om, bara skrattar när jag tänker mig Samson höra japanerna prata engelska i playstations senaste presskonferens. Den som var 20e februari. Fantiserade om hur Samson byggde på sin parodiarsenal ordentligt denna gång av dessa x)

Skriv en kommentar