Skitsnack

S01E09: Korvens återkomst

När Anders “McKorv” Jonsson gästar Skitsnack behövs inget ämne. Anders pratar, tillsammans med Anders, en hel del skit ändå – om allt mellan himmel och jord. Fanboyism, Twitter, Anders år utan spel och kändisskap är alla ämnen som tas upp i avsnittet. Mycket nöje!

S01E09: Korvens återkomst

Kommentarer

 1. anna.p.anna skriver:

  boxning? vafan! du ska ju lära dig rita och jag ska vara din yoda.

 2. Ruben skriver:

  Om du blickar alltför djupt i McKorvs själ, så kommer själen hans att blicka djupt tillbaka.

  Här försöker jag leva djupt nere i min värld av populärkultur också kommer Anders Jonssons podcastpersona och rycker bort en från den trygga omgivningen med finurlig filosofi och avväpnande psykologi. Fy för psykologi på c-nivå.

  Det här var med andra ord mycket intressant lyssning.

 3. Quid skriver:

  Bra avsnitt som inte alls blev som jag trott, det blev bättre! 🙂

 4. Victor Clausson skriver:

  Detta var nog det bästa “vanliga” avsnittet, om man bortser från att det inte hade något speciellt tema/ämne.

  Blev en väldig tankeställare för mig angående snacket om sociala medier.
  När jag producerar Revansch! skulle jag helst vilja få ut ett avsnitt varje vecka. Efter detta avsnittet slog det mig. Varför har man behovet att “mata” sina följare så frekvent? Hellre vänta och ge saken tid innan det släpps så man gjort ett bra arbete och det blir ordentligt gjort. På det sättet bygger man upp en längtan som skapar ett större sug. Som att äta Pizza varje dag, tillslut är ju något skit gott, äckligt.

  Som McKorv sa att om någon hela tiden konstant twittrar/facebook:ar så skiter man ju tillslut i vad personen säger för det är mest skit som sägs och man märker/lyssnar inte när det väl är något viktigt som sägs.

  Intressant ämne det där. Bra avsnitt!

 5. Ojojoj.
  Har så mycket att säga om detta avsnitt, men har svårt att samla ihop intrycken.. Men jag ska ge det ett försök.

  För det första så har jag ingen tidigare intryck av McKorv, bara sett och hört hans namn nämnas i olika sammanhang.
  Och även om jag roades en hel del av hans åsikter och funderingar så tycker jag att han är väldigt inkonsekvent som först fördummar hårda diskussioner om åsikter (som fick mig att se honom som en lugn och from “pacifist”) men som gärna retas för att få fram reaktioner hos folk (vilket får mig att se honom som en upprorsmakare som gärna triggar igång reaktioner “bara för att”)
  Blir synnerligen intressant att se Mckorv och Samson i en dispyt, som ett framtida avsnitt tillsammans säkerligen kommer innehålla.

  Intressant diskussion om “kändiskap” inom dessa kretsar.
  När jag mötte och hade en trevlig kväll med Samson och Anders första gången hade jag lyssnat på cirka 3 avsnitt av deras podcast (till skillnad mot min kamrat som lyssnat på dem i 3 år!) och för mig var de “helt vanliga killar”
  Började sedan lyssna väldigt aktivt och förstod vilken status de hade inom Armen och jag sållade mig fort till ledet.
  Och det kanske bara är jag, men att få sin kommentar uppläst i RR var en rolig och väldigt stor grej för mig. Kanske är det inget speciellt alls, men åtminstone i min lilla bubbla så vart det stort. Sedan den kvällen/natten/morgonen i april så har det gått fort fram och jag kan med glädje kalla Brunlöf, Tobbe och Nidde som vänner + fler personer jag träffat indirekt genom Retroresan.
  Nu när jag och min kamrat har startat våran egna podcast så blir man överlycklig för varje litet positivt ord som skrivs om oss, och även om vi verkligen bara är en fis i rymden så kan man förstå situationen Anders sitter i när han försöker förklara för sin far att han är “känd”. För är man inte inne i denna smala “klick” så är det svårt att förstå, för egen del så börjar folk först lyssna när man berättar att ens pod har nämns i riksradio, för då plötsligt är det mer på “riktigt”.

  Gillade även diskussionen om Facebook/Twitter/Instagram som är ett fascinerande ämne, speciellt i vad det ger oss människor i uppmärksamhet. Hur fick vi den uppmärksamhet förr i tiden, innan facebook-tiden? Hade vi ett lika stort bekräftelsebehov då eller är det ett skapat behov?
  Jag personligen har gått från att vara en slav under Facebook till att publicera saker högt sporadiskt, mest reklam för mina egna projekt medans jag blivit mer intresserad av Twitter för det är där den tidigare nämnda smala “klicken” spelfolk finns och där trivs jag mycket bra. Facebook är full av “vanliga” vänner, släkt och gamla bekanta medans mitt twitterflöde innehåller folk som delar mitt intresse, folk som jag (förutom några få undantag) aldrig träffat. Å det trivs jag med.

  Detta var ett av de bästa avsnitten från Skitsnack, eftersom det gav eftertanke på ett helt annat vis än ordinarie avsnitt (som jag älskar så lägg inte av med dem för guds skull).
  Tackar Brunlöf och McKorv för underhållande timmar.

 6. OriginalHater1 skriver:

  Jag ska vara ärlig när jag först hörde att det skulle bli ett helt avsnitt med McKorv höll jag på att storkna men för jag hade HELT fel bild av denne individ, trodde han var en dryg jävle bara som var duktig på att dansa med ord runt ämnen till hans fördel, villket lite stämmer men han tycks inners inne vara långt ifrån mina fördommar!
  Väldigt intressant avsnitt 🙂

 7. Thedes skriver:

  För fasen McKorv, sluta vara så jäkla bajsnödig! 😀 Du låter ju som min 60 år gamla gubbe till far!
  Hur intressant diskussionen kring att vissa människor dyker djupt inom en viss kultur än är, så kan jag inte låta bli att reagera på hur McKorv bara talar rakt emot sig själv flera gånger om. Du nästan förlöjligar Star Wars-fanatiker som reagerar på att “lasern går för snabbt” och “rymdskeppet är trasigt” i de nya filmerna, men sen sitter du och säger rakt ut att musik bara ska njutas av och inte vara sammankopplade med en massa serier? Låter lite motsägelsefullt eller hur?

 8. treqie skriver:

  Orkade inte lyssna igenom hela. Tycker Korvkillen bara framstod som dryg. Allt han sa lät som att vara gnällig och tvärtemot bara för att. Det kan vara uppfriskande med nya perspektiv, och lyssna på ifrågasättande av samhällets normer och idéer, men det var det verkligen inte här. Det var som att lyssna på en cynisk fjortonåring som inte fått utlopp för sina frustrationer, eller fått mothugg för sina argument.

 9. En spelrelaterad svamp skriver:

  Om ni av någon anledning skulle vilja veta vem jag är, så kan jag säga att jag håller med korven om i stort sätt allting han säger.

 10. Mckorv skriver:

  Jag tackar för både ris och ros. Det är ljuvligt att få både med- och mothåll från svampfansen.

  Jag tror inte jag går in i någon diskussion kring min eventuella motsägelsefullhet eller bajsnödiga gubbighet. Jag kanske inte riktigt förstår argumenten men om det är bilden ni får så är det bilden ni får helt enkelt. Det är bara roligt att röra om lite i svampgrytan.

  Puss

 11. Timmy Avgrundsvrål Sjöberg skriver:

  Det här var ett oväntat djupt avsnitt faktiskt!

  Man kan ju ifrågasätta hurvida det verkligen kan platsa under titeln “skitsnack” när det var en så fokuserad diskussion! Needless to say, det här var intressant.

  En annan sak som är intressant är att få se vilken bubbla vi nördar lever i. När någon ifrågasätter varför man egentligen behöver uttrycka ett vanligt kulturintresse med t-shirts, affischer och en massa andra saker som den absoluta majoriteten inte gör, blir vissa verkligen upprörda av det?? Nu sållar jag mig förstås till den nördiga gruppen som mer än gärna uttrycker specialintressen på just de sätten men det blir lite kul att se kontrasten här. Som att laserns hastighet eller Turtles ursprung skulle vara av speciellt stor betydelse för den stora massan. När det mest bara är inom “den lilla klicken” där sånt har en betydelse. Så det här bevisar väl lite av just den tesen då, att den där lilla klicken av hardcore-insatta människor gärna överreagerar på detaljer. 😉

  Som sen kommentar till förra avsnittet också vill jag inflika att jag ser fram mot hårdrocksavsnittet! 😀 Hade också gärna hört er prata om året som gått och rockskivorna det bjudit på! 🙂

 12. kalle stamroller skriver:

  Jag måste säga att jag blev väldigt överraskad över avsnittet. Jag gillade diskussionenerna. Även om jag inte hängde med hela tiden för det blev så långa monologer och hjärnan tappade fokus, måste ja säga att det va riktigt härlig lyssning. Jag ska ta och lyssna en gång till och försöka hänga med lite bättre 🙂 Tack så mycket båda Anders !

 13. Thedes skriver:

  @Avgrundsvrål: Jag ser mig verkligen inte som ett “hardcore fan” av någonting egentligen. Dock att i ena stunden ifrågasätta hur folk kan reagera så konservativt gällande t.ex Star Wars, för att sedan några minuter sedan peka ut musik som något “heligt, är i mina ögon motsägelsefullt. That´s all. Sen att det verkar kräva ett mirakel, två världskrig och en strutglass för att Korven ska tycka något är underhållande, det är en annan sak =)

 14. Hej!

  Jag måste bara fråga om det möjligtvis inte är så att McKorv under sin lumpentid på Rosersberg satt och varvade Metal gear solid på PS?
  Om det är så så vill jag bara ropa “Tjena mannen! Jag saknar och tänker på dig lite nu och då”

Skriv en kommentar