Januari är ofta en melankolisk månad. Allt tindrande och stökande med jul och nyår är förbi och kvar står man, juletjock och ångestfylld. Vi brukar hålla modet uppe med att kolla dumma videos på nätet, som den här om hur man ska uttala ”january”.

Samson har försökt spendera mer tid med sin PC och har gått på någon slags inideupptäcksfärd. Det har väl iten gått jättebra med tanke på att han bara rapporterar om ett spel, men en resa har börjat i alla fall.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

[betyg:5]En oförglömligt vacker och stämningsfull resa. Ni No Kuni lånar friskt från jrpg-genren men lyckas fixa många irritationsmoment, dock inte alla. Trots bristerna är omvärlden och karaktärerna så fantastiska att spelaren blir golvad.

 

Perspective (PC)

[betyg:4]Ett litet studentspel kanske man inte ska sätta betyg på egentligen, men det skiter jag fullständigt i för det här är bara så coolt. Finurlig speldesign möter skojig bandesign i en lyckas symbios. Vad väntar du på? Tanka! (som med alla studentspel från DigiPen kan du ladda ner spelet gratis. LÄNK)

Ludde har letat efter kärleken i kylan. Samtidigt har han tatuerat sina knogar med ”puss” och ”kram”. Det är en mångbottnad man vi har framför oss.

Anarchy Reigns (Xbox 360)

[betyg:1]Jag är besviken. Så jävla besviken. Hade hoppats på en slags uppföljare till det smått fantastiska Mad World, men fick istället ett spel som knappt kan kallas för ett spel. Jack förtjänar ett mycket bättre öde än detta.

 

DMC: Devil May Cry (Xbox 360)

[betyg:4]Det var länge sedan som jag har känt mig så här cool när jag spelar ett tvspel. Ninja Theory har gjort allting rätt och serverar ett ett jävla fucking awesome actionspel. Jag kan lova att DMC kommer hamna på listan över 2013 års bästa spel!

 

Ninja Gaiden 3. Razors Edge (Wii U)

[betyg:2]Det här spelet var inte särskilt underhållande för ett år sedan och det är det inte nu heller. Att dessutom inte potentialen som Wii U ger har använts ett dugg för att göra spelupplevelsen mer underhållande är under all kritik.

 

Sing Party (Wii U)

[betyg:3]Wii U har fått sitt första partyspel. Visst, Nintendoland är väl även det ett partyspel, så låt mig omformulera mig. Wii U har fått sitt första spel som blir mer underhållande om du har alkohol i din kropp. Sing Party har anammat allt som var kul med Singstar och har med hjälp av Wii U:s kontroll gett hela sångupplevelsen en ny twist.

Tommy har bara spelat ett enda spel den här månaden. Men den sega starten på 2013 är inget att gråta över, för det var ändå en bra start på året.

DMC: Devil May Cry (Xbox 360)

[betyg:4]Dante är cool. Musiken är hård. Världen är (mestadels) vacker. Vapnen är många. Fienderna är varierade. Striderna är djupa och roliga. Och plattformandet skulle kanske nästan kunna bära ett helt spel på egen hand. Men det som överraskar är att jag till slut faktiskt brydde mig om storyn och karaktärerna. Och att spelet levererar vad som kan bli ett av årets starkaste, mörkaste och mest minnesvärda scener.