Krönika

Batman skadade Wii U

Det går inte vidare bra för Wii U. Visst kan Nintendo fortfarande rädda situationen som de räddade 3DS, men just nu syns varken lockande titlar eller attraktiva prissänkningar inom räckhåll. Vissa säger att Nintendos marknadsföring har varit den stora bristen. Andra säger att konsolen är för simpel för kärnspelaren, medan den är för krånglig för casualspelaren. De flesta är överens om att det helt enkelt inte finns tillräckligt många spel som lockar varken den ena eller andra gruppen. Vilket i andra sidan inte stoppade casualpubliken från att köpa Wii enbart för Wii Sports.

Jag tror de här titlarna skadade Wii U mer än de gynnade den
Alla dessa anledningar har en poäng. Nintendo har begått misstag med Wii U. Inget som inte kan räddas inför nästa julhelg, men det kommer bli tufft när man slarvat bort försprånget. Jag tror Nintendos satsning på kärnpubliken har skadat dem mer än folk kanske tror, och du menar jag inte bara att kontrollen är för rörig för casualpubliken. När Wii U lanserades var Nintendo ivriga att visa att man hade tredjepartsstöd. Det innebar att konsolen fick massor av mer eller mindre nya kärnspel som Mass Effect 3, Darksiders II, Batman: Arkham City, Assassin’s Creed 3 och Ninja Gaiden 3.

Jag tror de här titlarna skadade Wii U mer än de gynnade den, och jag tror det hade varit bättre om de inte släpptes alls. Spelen sålde knappast några konsoler, och det är knappt att de ens sålde sig själva. Vad de dock gjorde var att knyta Wii U till den nuvarande generationen. Om Nintendo hade struntat i gamla tredjepartstitlar skulle konsolen kanske kunna ses som ett halvt steg mot nästa generation. Man skulle kunna distansiera sig mer från den nuvarande generationen. Nu ser det i stället ut som att Wii U är sen till festen som startade för sju år sedan. I stället för att vara först ut i nästa genration blev man sist ut i den nuvarande.

Kommentarer

 1. Axl_rock skriver:

  Jag håller med. Förstår inte man stressat ut dem här spelen till Wii U det lilla extra man får till exempel batman i form av dräkter är det väl typ. Ett billigt dlc som dem enkelt kan få ut till ps3/Xbox. Plus att dem flesta tredje part spel till Wiiu är upp följlare till spel som inte funnits på Nintendo. För mig är intresset för Wii U lika med noll just nu.

 2. Larry skriver:

  dem dem dem de de de dem dem de de dem dem

 3. moerktus skriver:

  jag håller med ang intresset. jag vill spela mario kart, 3d-mario och zelda när sånt kommer ut och tycker i dagsläget att det är i det närmaste ogreppbart att jag skall behöva köpa en wii u för att göra det. mitt intresse verkar vara på minus. jag vill inte ha konsollen! jag vill vara långt ifrån den. och ändå är jag målgrupp antar jag eftersom jag ha en wii och tycker om den. någonting har gått väldigt fel någonstans.

 4. Tobias skriver:

  Det blir ju tyvärr inte så ofta men varje gång jag startar mitt Wii U så har jag jävligt roligt!

  Nu väntar jag på monster hunter 3 och pikmin 3. Då ska här spelas Wii U! 😀

 5. Tompacc skriver:

  Får hoppas att Monster Hunter kan styraupp och rädda Wii Un helt enkelt. Blir monster hunter bra finns chansen att det blir ett köp av en wii u för kunna lira online och med HD. 😀

 6. BG skriver:

  Jo, det är ju svårt att inte få Dreamcast-vibbar av Wii U, med deras “upphottade” portningar av förra generationens spel. Jag kommer nog skaffa en, men inte ännu på ett tag.

 7. gabbay skriver:

  Håller med till fullo riktigt bra spaning tömmy!

 8. Börjar inte Nintendo släppa ut minst en stortitel varje årstid och särskilt vid denna tidpunkt – kan de börja hugga sin gravsten till stationära konsolavdelningen.

 9. Absolutamente Toda la datos se halla escrita de tal
  manera patente y inmediata. Este pagina web resulta ser de lo excelente que he hallado en gran pare de internet.
  Mi Enhorabuena.

  Hecha un ojo y visita mi homepage: juegos gratis de coches monstruos

Skriv en kommentar