Det finns många anledningar till varför jag har spelat och gillat i stort sett varje del av GTA-serien. En stor del är musiken, som alltid varit riktigt genomtänkt och bra, som Rob Gordon själv sa så är det en konst att uttrycka något med andras tankar och känslor, men jag tycker Rockstar har varit väldigt duktiga på detta genom åren.

Nu har företaget, troligen som en del av marknadsföringen för GTA V, valt att göra samtliga låtar från samtliga radiokanaler, från de största spelen tillgängliga på Spotify. Jag fick ett stort lyckorus när jag äntligen kunde lyssna på April’s in Paris ”Feels like I just can’t take no More” från GTA 3 i vettig kvalité, och inte via ett sunkigt Youtube-klipp som tidigare. Ruset fortsatte sedan in på Vice City-soundtracket och det alltid lika bortglömda soundtracket till GTA: San Andreas. Faktum är att denna musiksamling är lika massiv som den är välsmord, och att länka till varje lista skulle bara bli tradigt.

Besök istället Rockstars sida där alla länkar finns. Jag ska nog sätta mig ner och komponera en ”Best of”-lista eller två.