Att LEGO-spelen får bärbara versioner är ingen nyhet. En sak med de bärbara versionerna som jag uppskattar är att de brukar vara minst lika roliga som de stationära versionerna, så ni förstår att jag kände mig rätt så pepp, när det blev dags för mig att börja spela den bärbara versionen av LEGO City Undercover. Det som jag har uppskattat med de bärbara versionerna av tidigare LEGO-spel har varit att de har varit anpassade för just det bärbara formatet och inte bara en simpel portning. Så det här att LEGO City Undercover: The Chase Begins är en prequel till Wii U-versionen gjorde peppen ännu större, då jag nu skulle få uppleva ett helt nytt äventyr. Nu ska vi få spela som Chase i början av hans karriär.

Även fastän jag personligen inte finner detta spel speciellt underhållande, behöver det inte betyda att det inte finns de som gör det
Tyvärr så uppfylldes inte mina förväntningar den här gången, då det visade sig i stort sett vara samma slags äventyr, med samma slags dräkter för att lösa samma slags pussel. Det är fortfarande ett helt ok LEGO-spel, men det känns inte som om det finns någon kärlek nedlagt i det. Den härliga humorn är som bortblåst. Mycket av det beror på att det är väldigt sällan som det pratas i spelet, utan istället står figurerna och gestikulerar och en massa text svischar förbi. Inte ens det så otroligt charmiga ”LEGO-språket” finns där. Bara tystnad, vilket bidrar till känslan av tomhet som spelet ger mig, då den så otroligt levande staden i Wii U-versionen här istället känns öde. Ibland får en stå och vänta i en evighet på att bil ska passera så att en slipper gå gata upp och gata ner för att ta sig till nästa uppdrag.

Även fastän jag personligen inte finner detta spel speciellt underhållande, behöver det inte betyda att det inte finns de som gör det. Som min son till exempel. Han har gång på gång påpekat för mig att han tycker att LEGO City är mycket roligare på 3DS än på Wii U. Hans motivering för det är att det är mycket lättare för honom att förstå vad han skall göra här, i den mer avskalade staden,än i den enorma spelplats som versionen till Wii U erbjuder.

Min slutsats får helt enkelt bli att om du är en 36-årig småtjock punkare så är inte LEGO City Undercover: The Chase Begins något för dig, men är du en pojke/flicka på 7 år så är det riktigt roligt.