För några veckor sedan släpptes Kinect Sports Season 2 och självklart har jag svettats framför min TV för er skull. Istället för att göra en regelrätt recension av spelet, har jag tänkt mig ett lite annorlunda upplägg.

Jag tänker göra en jämförelse mellan de två sportspelen som finns till Kinect (Kinect Sports, Kinect Sports Season 2), med de två som finns till Wii (Wii Sports, Wii Sports Resort). Vilken av dessa spelserier erbjuder flest roliga speltimmar egentligen? Eller är båda kanske slöseri med tid?

”Vilken av dessa spelserier erbjuder flest roliga speltimmar egentligen? Eller är båda kanske slöseri med tid?”
Att det är skillnad mellan de två när det kommer till presentationen är inte så konstigt. Det ena är i HD och den andra inte. Men utseendet är inte allt. Jag tycker Wii-spelen är behagligare att titta på, speciellt Wii Sports Resort där det är riktigt mysigt på Wuhu Island. Vidare är min Mii trevligare att se på än min avatar i Kinectsports. Det har inget med utseendet att göra utan det handlar om kroppshållningen. Eftersom Kinecten läser av hela mig, tenderar avataren att ställa sig i de mest underliga ställningar eller få tokryck i en arm eller båda benen. Ser bara dumt ut. Medan min Mii på sin höjd böjer sin arm lite konstigt någon enstaka gång.

Vad finns det då att göra i spelen? Jo, dessa aktiviteter kan du roa dig med:

Wii Sports/Wii Sports Resort

 • Tennis
 • Baseball
 • Golf
 • Bowling
 • Bågskytte
 • Luftkamp (flygplan och fallskärmshoppning)
 • Svärdskamp
 • Kanotpaddling
 • Jetski
 • Wakeboarding
 • Frisbee
 • Basket
 • Bordtennis
 • Cykling

Kinect Sports/Kinectsports Season 2

 • Fotboll
 • Bowling
 • Beachvolleyboll
 • friidrott
 • boxning
 • Bordtennis
 • Amerikansk fotboll
 • Golf
 • Baseball
 • Tennis
 • Dart
 • Skidor

”Nintendo har lite mer att erbjuda, men kvantité behöver inte alltid betyda kvalité”
Som ni ser har Nintendo lite mer att erbjuda, men kvantité behöver inte alltid betyda kvalité. Ni har säkert redan uppmärksammat att det är en hel del sporter som är representerade i båda spelserier. Dessa är, tennis, bowling, golf, baseball, pingis och boxning. Notera här att sporterna bowling och golf finns representerade i både Wii Sports och Wii Sports Resort, där de i det sistnämnda då spelas med Motion Plus. När det kommer till dessa sex sporter är det hälften som är bäst på vardera maskin. På Wii är bowling, tennis och pingis roligast och på Kinect då de andra tre. Detta beror dels på i boxningens fall, att med Kinect riskerar jag att inte få en sladd piskad i mitt ansikte och till golfens fördel på Kinect, är det en fråga om att där blir hela min kropp avläst, istället för att min sving baseras på hur jag hanterar min Wiimote. Det som gör att baseball är roligare att spela på Kinect, är att där får du ta del av hela spelet och inte bara svingandet av ett baseballträ, som på Wii.

Att bowling, tennis och pingis är roligare och bättre på Wii, beror på att där håller jag något fysikt i min hand vilket gör upplevelsen lite mer trovärdig. Dessa sporter brukar oftast mest resultera i ett slentrianmässigt viftande från min sida, när jag spelar de på Kinect, medans på Wii känns det som om jag har mer kontroll över vad jag sysslar med.

Som sagt, så finns det fler sporter än dessa sex. Tyvärr till sportspelen på Kinects nackdel är det inte speciellt många fler som lyckas roa mig där. Fotboll kan vara ganska underhållande, så även skidåkningen, men jag väljer vilken dag som helst, att istället förlusta mig med bågskytte, frisbee eller lite wakeboard på mitt Wii.

Avslutningsvis vill jag säga att båda spelserierna är sådana man snabbt kan ta fram, för lite enkel underhållning eller för att visa släkt och vänner vad skoj det kan vara med TVspel, men i slutändan är det på Wii som jag i min ensamhet står i mitt vardagsrum och försöker slå personrekord!

Nintendo 1 – Microsoft 0