Förstå mig rätt nu. När nyheten om en kommande trailer träffade Internet började jag fnissa lite för mig själv. För en nyhet, om en kommande trailer. Där ligger ribban för min fanboyism. Det är en osund relation som jag sällan, om ens någon gång kunnat försvara. Men jag kan inte hjälpa det; står Rockstar Games emblem på boxen vill jag ha det. Genast.

Och jag vill också ha GTA V. Självklart vill jag det. Men ska jag vara ärlig så hade jag hoppats på något annat från företaget innan dess. Här är fem uppföljare jag hellre sett innan en ny del i GTA-serien:

Agent
 

Den mest självklara positionen. Framförallt då vi fortfarande vet vansinnigt lite om projektet. Det känns spännande och skrämmande på en och samma gång, som att famla i mörkret ofta gör. Men en liten nyhet, någon ny bild eller i alla fall någon typ av besked vore trevligt. Eller ett utannonserande om att projektet är nerlagt, så man slipper fundera. Jag nöjer mig med det.

GTA: Vice City 2/HD
 

Länge spekulerades det om det ändå inte var i Vice City som nästa del i GTA-sagan skulle utspelas. Jag hade jublat. Med handen på hjärtat så är nog de varmaste minnena jag har från GTA-serien just från Vice City. Inte för att det är seriens bästa del, det är det inte – men det är troligtvis där jag spenderat allra flest kvalitetstimmar. Jag satt en hel sommar med en dator med skrikande CPU-fläkt och utförde motorcykel-stunts till mitt egensnickrade soundtrack. Och jag gör det gärna igen.

Bully/Canis Canem Edit 2
 

I mina ögon är Bully ett av de mest förbisedda spelen under förra generationen. Var det bara jag som tyckte det var rätt fräckt att spöa mobbare med Wayne Rooney Jr.? Vi vet sedan tidigare att Rockstar är som bäst när de inte tar sig själva på sånt stort allvar, och med Bully hade de all anledning att fortsätta längst den stigen. Och det har pratats rätt länge om en uppföljare nu, men inget har klarlagts. Hade jag fått bestämma hade Jimmy tills dess åldrat på sig till collage-ålder. Tänk er möjligheterna där. Fast jag vill nog fortfarande kunna kasta snöboll.

Red Dead Redemption 2 (3?)
 

Även om jag fortfarande har saker kvar att göra (plocka blommor t.ex.) så skulle jag mer än gärna ge mig ut på nya äventyr i den vilda västern. Fjolårets bästa spel kommer säkerligen få sin regelrätta uppföljare och jag kommer sitta med cowboyhatt på och vänta. Problemet är att jag troligtvis får vänta lite för länge – inte minst om vi ska se till de sex år som fanns mellan Red Dead Revolver och Red Dead Redemption. Och nej, jag vill inte vänta så länge.

State of Emergency 2
 

..Okej, jag ska vara ärlig. Jag har uppskattningsvis spelat maximalt fem minuter av State of Emergency. Sen stängde jag av och spelade Metal Gear Solid 2 istället. För State of Emergency är vad jag uppfattat, både då och i efterhand en riktigt skräptitel. Det var mest att fem titlar såg mycket bättre ut än fyra på den här listan. Men vore det ändå inte lite fint att avsluta PS3:ans livstid såsom maskinens föregångare inledde sin? Ingen? Ok, vi skiter i det.