Fredagslistan

Videogames killed the moviestar

Som de sanna spelnördarna är blöder vårt spelande över i resten av våra liv. När vi ser på Samurai Jack ser vi inte bara en skön serie vi omvandlar scener till fightingspel och områden till plattformsbanor. Mysterierna i Lost blir Jonathan Blowska pussel och Patrick Janes möten med Red John blir till episka slutbosstrider.

Varför inte kombinera våra två farovithobbies? Vi drömmer fram några sköna scenarier.

Firefly

När vi tittar på Firefly slås vi av hur många paralleller det finns mellan serien och Mass Effect. The Alliance, Blue Sun osv. Visst skulle Firefly kunna bli en slentrianmässig genreklichésoppa, men vem skulle inte vilja sjunka in i Joss Whedons underbara scifi-western-värld?

 

Dexter

Dexters största problem (förutom hans omättliga lust att döda) är att passa in i samhället. Spelet skulle kunna vara ett sandlådespel där man på dagen skulle lösa brott (hitta offer) och försöka passa in genom vardagssysslor för att sen på natten utföra själva seriemördandet och döljandet av seriemördandet. Kanske man skulle kunna spela som Masuka som DLC?

 

My Little Pony – Friendship is Magic

Ett fyrapersoners koop med massa olika äventyr. Kanske lite som Diablo men med mer regnbågsfärger. Tänk alla fantastiska specialbanor. Free-roaming flight med Rainbow Dash i sann Descend-stil, eller varför inte ett slags husdjurssimulator där Fluttershy tar hand alla skogens djur (utom drakar). Pax för att få spela som Pinky Pie!

 

Doctor Who

En rikare lore får man leta efter. Tv-serien satte igång 1963 och är på sin 32:a säsong. Gå och lägg dig Matt Groening. Det enda som kan göra detta rika universum rättvisa är så klart ett Time Lord-MMO. Bara tanken av att kunna spela som Dalek gör mig alldeles fnittrig. EXTERMINATE!

 

The Mighty Boosh

Denna surrealistiska och skruvade serie skulle göra sig perfekt som ett peka-klicka-spel. Vad ska det handla om? En expedition till sydpolen för att hitta Kokundus rubin? Vardagsproblemen i en djurpark i södra London? Har shamanen Naboo blivit bestulen på sitt livselixir av cockneytalande våldtäktskorpsägande tillika ålpajsälskande The Hitcher? Det spelar ingen roll så länge Noel Fielding och Julian Barret skriver manus.

Vi är medvetna om att några av de serier som nämns redan har spelversioner, men det skiter vi i för det är påsk, så håll tyst och ät ägg.

Denna söndagslista skapades av Svampriket med hjälp av Frankie “iamfiggi” Andersson.

Kommentarer

 1. Peter Ahonen skriver:

  – Battlestar Galactica:

  Ett dystert, vackert och gripande drama, givetvis spelat under samma premisser som oförglömliga Heavy Rain. Storyn är svår att bestämma, men inte svår att föreställa sig. Många serier skulle kunna Heavy Rainifieras, men få platser skulle passa så bra som ombord på Galactica med den ödesmättade och tryckta stämningen av en hel ras på flykt från robotar.

  – Adventure Time:

  Finn and Jake möter Little Big Planet/Castle Crashers i ett fysikbaserat hack and slash där man på sin färd genom hela Land of Ooo måste lösa pussel, slåss mot allsköns hemska monster, rough-housande marauders och business-zombies. För att sedan ta sig till den sista striden, mot The Ice King.

  – Star Trek Voyager:

  Star Trek har gjort i spel TILL FÖRBANNELSE. Och det når aldrig hela vägen fram, och kanske är själva idén av ett Star Trek spel tillräckligt löjeväckande för att spelet skulle misslyckas automatiskt. Hur som helst så är TNG förstås bäst, men Voyager har den absolut tätaste sammankopplingen med allas våran Borg. Och jag kan se det framför mig. Ett vuxet, förvånansvärt blodigt, mörkt och dramatiskt äventyr i Delta-kvadranten. Givetvis återgivet i samma anda som Dead Space-serien.

Skriv en kommentar