Nytt Zelda till 3DS! I en modern tappning av estetiken från A Link to the Past! Det som Shigeru Miyamoto antytt att han vill göra, och väldigt likt vad Samson Wiklund sagt att han vill spela. Det hände till slut. Det är alltså ett helt nytt spel med en ny värld, nya tempel och ny spelmekanik. Säkert nya föremål också. I den japanska presentationen kallade Satoru Iwata till och med spelet för A Link to the Past 2 (Zeruda no Densetsu: Kamigami no Toraifōsu 2). Det är alltså inte samma som görs med Wind Waker, där man tar det gamla spelet och förstör det visuella. Ja, förstör. För det är vad jag tycker Nintendo gör när de ska modernisera estetik. Det började med New Super Mario Bros och dess opersonliga design, och sträcker sig nu till andra spelserier.

egkfgsdA Link to the Past 2 känns som att man slängt in Hyrule i en New Super Mario Bros-motor, och det får det där runda plastiga opersonliga utseendet. Jag förstår varför man vill få till det så, eftersom det gör sig bättre i 3D än till exempel Phantom Hourglass- och Spirit Tracks-estetiken. Jag tycker bara inte det ser lika fint ut. Kanske är det för att jag jämför det med A Link to the Past för mycket. Även om jag inte tycker A Link to the Past har så bra estetik heller, bortsett från några bossar som första mörkervärldenbossen och några områden som Lost Woods. Och nya Wind Waker ser ju för tusan inte ens ut att vara cel-shadat längre! Jag hade mycket hellre tagit exakt samma estetik i 1080p. Jag gillar heller inte vad man gjort med det nya Yoshi-spelet till 3DS, och det är samma klagomål där med rund plastdesign á la New Super Mario Bros. Yoshi passar ju inte in i världen längre, och det ser mer ut som det hemska Yoshi’s Story.

Jag vet att Nintendo kan bättre. Jag har sett Skyward Sword. Jag har sett Kirby’s Epic Yarn (okej, tekniskt sett inte Nintendo). Jag har sett Super Mario Galaxy. Jag har sett Nintendoland. Jag har sett Yoshi-spelet som kommer till Wii U. Nintendo kan fortfarande göra varm och charmig grafikdesign i sina spel. Så jag förstår inte varför den här tråkiga New Super Mario Bros-estetiken sprider sig. Jag älskar till exempel att nya Link ser ut som han såg ut i instruktionsboken till A Link to the Past. Det är genialt! Och jag älskar hur han är ritad i krita när han går mot väggen. Mer sånt! Med det sagt ser A Link to the Past 2 ut att vara ett otroligt självklart köp, och då har jag knappt ens sett ens 15 minuter gameplay.