Svamppod

Avsnitt 30: Xbox One

Den här veckan lägger vi nästan allt fokus på Microsofts nya maskin. Vad finns i den? Vad kan den göra? Vad kan den inte? Hur kommer det funka med begagnade och utlånade spel egentligen? Vad är grejen med Xbox One och hur skilojer den sig från Sonys Playstation 4? Allt detta och en liten gnutta av vad vi spelat också!

Länkar
Microsofts officiella fakta
Major Nelson (försöker) förklara begagnathandel

Avsnitt 30: Xbox One

Kommentarer

 1. T4 was Here skriver:

  Speaking of Deinonychus, så har blev jag sugen på en First Person Raptor Simulator.
  Mest för jag blev lite trött på allt prat om story i maj(?) numret av Level.
  Teman hit och känslor dit, jag vill hellre spel ett badass rovdjur “from cratel to the grave” med “total immersion” aka bryter aldrig ur först person.
  And hey, gör den man spelar till en hona så får vi mer woman(typ?) in gaming och gameplay variation genom bygga bo och vakta ägg med mera.
  För att inte tala om the pack dynamiken när man jagar i grupp…
  Nej nu får jag sluta innan jag nördar ur för hårt, igen….

  Also jag fick ditt meddelande Samson och det är okay, jag glömde det där om bilden också.
  Ska gå och jobba på mitt motiv efter jag har gjort klart hussysslorna och sånt.
  Later~

 2. _50_procent_oskuld_ skriver:

  Tack för ännu ett bra avsnitt. Kul att höra era egna personliga spekulationer om den nya Xbox one. Och begagnat handeln. Här blir det nog att inhandla en ps4 då jag gillat Sonys maskin lite mer. Speciellt på senare år. Har ganska många vänner som började med en 360. Men som nu köpt en ps3. För egen del skiter jag fullständigt i att man kan se på tv med den. (Om man bor i USA ) använder netflix i min ps3 då och då. Men det är ju inte direkt brist på apparater man kan kolla netflix och liknande. Är lika enkelt att koppla datorn till tv behövs bara en sladd. Så styr jag datorn med telefonen eller iPaden. Lyssnade på ett avsnitt av retroresan där ni pratade om Lunarstorm så var tvungen att använda mitt Lunarstorm nick en sista gång. Ha det gött

 3. moerktus skriver:

  Hehe jag blev så frustrerad att jag stötte till en stackars människa på tunnelbanan när ni pratar förbi varandra ang. Nya och gamla ip. Men när jag tänker efter så är ju total förvirring jätteroligt och det lär ju bli ännu mera förvirrat om jag ger mig in i leken nu så here goes:

  Tommy har rätt tycker jag om man tar metroid prime som exempel. Det behövdes inget nytt ip för att göra att intressant och roligt spel. Det behövdes “bara” ett roligt och intressant spel. Jag antar att prime hade varit lika bra om det hade hetat något annat än metroid också, så då finns det väl en poäng med att strunta i vad det är för ip och bara vilja ha nya innovativa spel.

 4. Woopidoo skriver:

  tackar för ännu ett bra avsnitt! synd bara att Malin inte är med.

  tänkte också påminna om nyheten (som ni säkert inte alls har missat) som inte fick plats i avsnittet
  Nyheten angående att “Curiosity What’s inside the Cube? har passerat sista lagret, och fått en vinnare.

  http://www.youtube.com/watch?v=Qhzb9OUWrXU

  vad trodde ni fanns inuti kuben?

 5. T4 was Here skriver:

  P.S
  Och med det menar jag inte att vi inte behöver en diskussion om gamestory utan att jag fann den jobbig att läsa.
  And thats why jag fantiserade ihop en Dinosaur Simulator, lol <3

 6. Samson Wiklund skriver:

  @Moerktus:
  “Tommy har rätt tycker jag om man tar metroid prime som exempel. Det behövdes inget nytt ip för att göra att intressant och roligt spel. Det behövdes ”bara” ett roligt och intressant spel. Jag antar att prime hade varit lika bra om det hade hetat något annat än metroid också, så då finns det väl en poäng med att strunta i vad det är för ip och bara vilja ha nya innovativa spel.”

  …Då pratar vi fortfarande bara om gameplay och inte om kontext och story. Prime är ju ointressant i de aspekterna – även om spelet är bra ändå.

  Jag vill ha nya IP:n för att få vara med om NYA berättelser och kontexter. Lära känna nya karaktärer som ställer NYA frågor. Vad Samus och Metroid har att säga vet jag sedan 1986.

 7. Emma Franzén skriver:

  Har följt er ett tag nu och det blir bara mer intressant vad det lider. Jag är dock inte någon hardcorespelare vilket gör att jag missar lite av era skämt – som IP:n (För mig är IP = Internet Protocol) till exempel…

  Kan inte Svamppod börja med att sammanställa en “Gamer’s Reference” där ni förklarar gaming-termer for oss so inte lever och andas spel dagarna i ända?

  Hade varit väldigt hjälpfullt! Annars är ni jättemysiga!

  PS. Malin, du är klart bäst och saknad i den här podden! Du är bra på att balansera och avbryta (och få resten att förklara och förtydliga sina nischade termer/spelhändelser – Samson är också bra på detta men inte riktigt lika bra) Hoppas du är tillbaka i nästa!

  Ta hand om er!

Skriv en kommentar