Vet ni vad! Det har kommit ett nytt till spel till Wonderbook! Vad i helvete är en Wonderbook kanske du undrar? Jo, det är den där finurliga lilla boken som finns som tillbehör till Playstation 3. Du vet, den som Malin testade på förra årets GameX.

Nog om detta, vill du ha mer info om vad en Wonderbook är så kan du alltid Googla. Nu över till det nya Wonderbook-spelet, Diggs Nightcrawler. Om du tror att det är ett spel baserat på en X-Men karaktär har du fel. Diggs Nightcrawler är nämligen en mask. Ni vet en sådan som kan vara bra att ha när en ska meta. Men han är ingen vanlig mask, han är även privatdetektiv, med trenchcoat och hatt, Dick Tracy-style.

Till skillnad från det enda andra Wonderbookspelet jag har spelat, Book Of Spells, står själva boken mer i centrum än Movekontrollen
Din uppgift är att hjälpa Diggs med att lösa mysteriet med vem det var som hade sönder Humpty Dumpty, eller som han kallas på svenska, Klumpe Dumpe. Om du inte vet det redan kan jag informera dig om att Klumpe Dumpe är ett ägg och sagofigur skapad av Lewis Carroll. Faktum är att hela galleriet av karaktär är hämtade från kända sagor eller barnvisor.

Till skillnad från det enda andra Wonderbookspelet jag har spelat, Book Of Spells, står själva boken mer i centrum än Movekontrollen i Diggs Nightcrawler. Här är det själva boken som är kontrollen. Du vrider och vänder på den, för att hitta rätt väg, undvika faror eller hitta ledtrådar. Detta är något jag finner mer underhållande än att bara sitta och vifta med Moven över boken, som en gör i Book Of Spells.

Diggs NightcrawlerSvårighetsnivån på pusslen du stöter på är bra anpassade för den yngre spelaren, dock kan det ibland bli en aningens struligt när boken ska vridas, då den lätt tappar kontakten med kameran om den skakas om för mycket.

Om du mot förmodan äger en Wonderbook är Diggs Nightcrawler ett utmärkt litet äventyr att spela igenom tillsammans med din avkomma, men om du inte har en Wonderbook behöver du inte gråta blod över att du ej kan spela det.