Att det skulle dyka upp ett Wario-spel till Wii U är förmodligen inte något som någon är förvånad över. Men att det inte skulle vara särskilt underhållande är säkerligen de flesta förvånade över.

om jag för en stund bortser ifrån att det är ett spel och istället ser det som en teknikdemo, är jag väldigt imponerad
Det är nämligen som så att Game & Wario är en riktigt besvikelse. Jag har spenderat alldeles för mycket tid med detta spel. Jag har till och med tvingat min gamle far att spela det med mig. Allt med förhoppningen över att jag kanske skulle finna en gnutta spelglädje, men tyvärr inte. Det blev aldrig mer än ett lite flin, då och då. Istället för en samling med hysteriska och vansinniga minispel fick jag mig serverat en medioker samling helt okej och ibland rent ut sagt jättetråkiga minispel. Sammanlagt finns det 16 minispel. 12 stycken i enspelarläget och 4 i flerspelarläget. Det som har roat mig mest är ett spel i flerspelarläget som går under namnet ”Sketch”. Det är Pictionary, fast med hjälp av gamepaden och stylusen, istället för med penna och papper. Bara det att något jag redan kan spela, fast i ett annat format, är det som har underhållit mig mest säger en del. Förutom ”Sketch” var det bara ett par till av spelen som jag kände att jag ville spela om igen.

Som jag redan påvisat är jag inte imponerad av spelet Game & Wario, men om jag för en stund bortser ifrån att det är ett spel och istället ser det som en teknikdemo, är jag väldigt imponerad av teknikdemot Game & Wario.

Spelet visar verkligen upp vilken härlig grafik maskinen kan prestera. Minispelet ”Kung Fu” har ett alldeles underbart och vackert utseende och jag hoppas verkligen att jag i framtiden kommer få uppleva ett episkt äventyr i samma stil. Vidare så visar Nintendo i och med Game & Wario att deras gamepad är en kontroll att räkna med, inför framtiden. Här får den verkligen visa vad den går för och dess funktioner utnyttjas till fullo. Synd bara att det inte visades upp på ett mer underhållande sätt.

På baksidan av spelets fodral står det att läsa ”enter the wacky world of Wario and friends”. En mer korrekt text vore ”enter the wacky world of Wario and fails”.