Jag skaffade körkort först när jag var 29 år gammal och kör nu en liten Toyota som behöver växla ner i uppförsbackar. Bilar är inget för mig. Spel däremot är något jag gillar och jag har genom året kärat ner mig i bilspel exakt fyra gånger: Mario Kart 64, WipEout, Ridge Racer Type 4 och Burnout 3. Fyra spel som definitivt ligger på arkadsidan av bilgenren. Grid 2 ligger på andra sidan.

Ditt mål är att få många likes på det fiktiva YouTube som finns i spelet
Codemasters spottar ur sig en hög bilspel varje år. Avlidne Colin McRae har fortfarande sin ande över Dirt-serien och simulatortunga F1-serien har sina dygnslånga race. Grid 2 bygger på en serie som startade med TOCA i mitten av 90-talet och har med tiden rört sig mer och mer mot att försöka tilltala en så bred massa bilentusiaster som möjligt. Du hittar långa bredställ men inte detaljfokuset som Gran Turismo erbjuder. Jag som saknar just den där entusiasmen har svårt att fastna. Försöker jag spela som en arkadracer så kraschar jag obönhörligt min bil i närmsta vägg, försöker jag istället leta perfekta vägar genom kurvor i ett onlinerace så blir jag rammad av en kamikazeförare som verkar mer målinriktad än ett blått skal. Jag vet helt enkelt inte riktigt på vilket ben jag ska stå.

GRID_2_Multiplayer_Volt

Undrar om utvecklarna är nöjda med publikmodellerna?

Föregångarens nymodighet var att du kunde spola tillbaka tiden ett par gånger per race, vilket du fortfarande kan. Den största nyheten här är istället Live Routes, dynamiska banor som tar nya vägar varje gång du spelar. Tyvärr leder det ofta till hårnålskurvor du inte kan förbereda dig på, men tanken är ändå god. Fysikmotorn har förresten True Feel numera också, säkert jätte bra.

Brumljud och lackgläns är nog viktigt men jag upplever det som vilket bilspel som helst från de senaste fem åren. Kampanjen försöker locka dig med några rader text då och då, ditt mål är att få många likes på det fiktiva YouTube som finns i spelet. Jag saknar helt enkelt nåt som får mig på kroken. Om jag ska tycka om det här måste det vara mer nischat; inget multiplayer som får mig till glädjeskratt, ingen techno och attityd, inga absurda driftningar och ingen adrenalinboost av att köra mot trafiken i 200 knyck. Vissa kommer älska detta som den perfekta avvägningen, jag ser ett grått spel för den inbitne som inte kommer få mig att byta bort min Toyota Aygo.