Livet i Svampbo

Livet i Svampbo: Knark

För två veckor sedan satt jag på tåget till Svampbo, när en katt började ställa frågor om vart jag ska och vad jag heter. Jag svarar att mitt namn är bleunt, och får sedan valet att säga att namnet är antingen “cute” eller “cool”. Jag väljer cute, och katten på tåget antar att jag är en tjej tills jag förklarar att jag är kille. Jag brukar vanligtvis spela som tjej i spel när det går att välja det, men i Animal Crossing: New Leaf känns det lite fel eftersom karaktären på något vis representerar mig mer än andra avatarer gör i andra spel. Därför är det så underbart härligt att jag kan välja att vara en kille, men fortfarande bära alla söta klänningar. Även om expediten i butiken tror jag handlar klänningen som en present till någon annan.

Det har dykt upp en kappa vid bryggan. Han lovar att ta mig till en tropisk ö för 1000 bells. Jag har läst om såna som kallas kappa. De är lite läskiga och konstiga. De äter barns anusar om man inte bjuder dem på gurka. Kolla upp det själv om du inte tror mig. Så när den här kappan börjar sjunga om gurka förstår jag inte hur jag vågar ha ryggen vänd mot honom.

HNI_0020
HNI_0067
Jag börjar även tro att han utvecklat känslor för mig, efter alla turer då vi är ensamma på havet. Hur berättar jag för honom att det inte är “hanging out” utan att han äter mitt anus?

HNI_0065
Förresten så är den tropiska ön ganska fin och rätt så underbar. Jag åker dit varje dag, för att fly från borgmästaransvaret och de sinnessjuka invånarna. Alla på ön är kappas, men jag är inte den som är fördomsfull. Jag bär dock dubbla underkläder.

HNI_0028 HNI_0029 HNI_0030
Och det finns massor att fly från. Invånarna har börjat ställa krav på mig!

HNI_0099
Så jag bestämmer mig för att lyssna på dem, och att bygga en stadsskylt vid ingången.

HNI_0048
Och sätter upp en donationsstation för invånarna att chippa in för kostnaden med.

HNI_0050
Men trots att de gnäller över att staden inte har några projekt på gång, så är det knappt någon alls som donerade! Det tar lång tid innan vi ens kommer över 1000 bells, och hela projektet kostar 40 000 bells!

HNI_0051

Så jag betalar i stort sett hela skylten själv, men det hindrar inte alla andra från att fira som om de var med och hade någon nämvärt.

HNI_0010

För såna är Svampbos invånare. Rövhål.
De kritiserar min heminredning när jag bjuder över dem.

HNI_0018

De har tvivelaktig hygien.

HNI_0060

De är jävligt lata, till den mån att jag börjar tro att de bara jävlas med mig.
HAN STÅR TVÅ METER FRÅN DIG! HAN ÄR ALLDELES BAKOM MIG! GÖR DET SJÄLV!

HNI_0088 HNI_0090

Vissa av dem vet jag inte ens… Jag… Jag vet inte ens… Vad betyder det?

HNI_0078 HNI_0079

De förolämpar mig.

HNI_0020

Och jag är ganska säker på att några av besökarna beblandar sig med satanistiska kulter.

HNI_0063

Men det som bekymrar mig allra mest är att jag anar illegala aktiviteter från några av invånarna, som till exempel den flummiga björnen Klaus med prickig tröja och blond pottfrilla. Jag hittade nämligen en förseglad, brun papperspåse på stranden. Innehåll okänt.

HNI_0093
Jag frågar Klaus om det är hans, och jo, det är det.

HNI_0098
Där och då frågar jag inte om den bruna papperspåsens innehåll, men känner en bekant odör komma från den. En lukt som får mig att lite senare fråga vad som är i den. Klaus blir genast väldigt nervös, defensiv och hemlighetsfull.

HNI_0094 HNI_0095
Det här får mig att inse att jag som borgmästare kanske borde inrätta droglagar och en polisstyrka. Om Klaus har ett drogproblem är det bara en tidsfråga innan han börjar stjäla gyroids för att finansiera sitt beroende. Efter att jag vistats kring Klaus och hans påse i hans hem känner jag mig… Konstig…

HNI_0073
Och börjar springa omkring med en yxa, för att hugga ner träd.

HNI_0039
HNI_0046

Jag vet inte vad det är för droger, men jag märker av liknande humörsvängningar av aggressivt beteende från Klaus, och han hamnar ofta i bråk med andra bybor. Oftast Knox, som alltid ser väldigt nöjd ut så fort han lyckas reta upp Klaus.

HNI_0081 HNI_0083

Men Klaus är ändå den mest harmlösa av alla som oroar mig. Knox försöker fortfarande skrämma mig, och försöker även ta sig in i mitt huvud för att analysera mitt psyke.

HNI_0074
HNI_0075

Det är uppenbart att han försöker provocera mig, precis som han provocerar Klaus.

HNI_0037

HNI_0052

Och fortsätter även uppvisa aggressivt beteende.

HNI_0053

Jag undviker Knox…

undviker knox

Och det är inte bara Knox och Klaus som gör mig bekymrad. Den lilla musen Bella ger mig en låda, och säger åt mig att begrava den nånstans där ingen kommer hitta den. Och jag får absolut inte se vad det är i den. Kanske skulle det inte vara så obehagligt om hennes ansiktsuttryck inte var så mordiskt.

HNI_0078

Hon säger dessutom något till Robin som gör honom väldigt, väldigt deprimerad.

HNI_0085
HNI_0088

Under midsommar kommer Gabriella, och vi firar det lite tillsammans. Någon har ställt upp en söt cut-out-skylt som vi fånar oss lite med.

HNI_0059HNI_0060
Det är ljust hela natten.

HNI_0070
Jag besöker några andra byar, för att hälsa på Bergsala, twitterfolk och Svampriketläsare. Vad gör jag när jag besöker din stad? Ptja, jag ligger i din säng.

HNI_0065
Jag rotar i dina lådor.

HNI_0048HNI_0069
Jag gömmer pengar.

HNI_0049
Jag bjuder på frukter du inte har (speciellt när du bjuder på frukter jag inte har).

HNI_0074 HNI_0075
Det här är förresten Filip (@tallkottar). Han har också börjat skriva dagbok om Animal Crossing, och den kan du läsa här. Har du tur ger han dig äpplen.

HNI_0068
Jag avslutar veckan med att ha en hel massa otur, vilket innebär att jag hela tiden ramlar

HNI_0097
Och ramlar…

HNI_0022
Jag hör att det kan bero på otur, och provar bära ett fyrklöver i håret.

HNI_0099
Det hjälper inte.

HNI_0008

Men när jag står och ser på månen med Gabriella är det bra ändå.

HNI_0027
Och så tänker jag avsluta varje inlägg med hur mitt hus ser ut just nu!

HNI_0038HNI_0039

Kommentarer

  1. T4 was Here skriver:

    Aw yeah man, Yōkai’s are the shit!

  2. ConraDargo skriver:

    Ja herregud alltså, vilken historia X’D

Skriv en kommentar