Sommaren är här! Snaps, öl och matjesill har intagits men det hindrar oss inte att beta av skörden av nya spel.

Mitt i sommartorkan har Tommy för det mesta försvunnit djupt in i sin djurby, men har även lyckats spela ett par andra titlar.

Animal Crossing: New Leaf (3DS)

tumblr_mi7vpeYYYr1qlyhdyo1_500[betyg:5]Det är spännande att vakna på morgonen, för då får jag knäppa på min 3DS och se vad som är nytt för dagen i Animal Crossing: New Leaf. Det är ett så innehållsrikt tillskott till serien, och det är fantastiskt hur jag med lätthet spenderar 2-3 timmar åt mina sysslor, projekt, utflykter, besök och olika event varje dag. Jag har redan passerat 50 spelade timmar i vad jag utan tvekan kallar årets hittills bästa spel. Visst kan man säga att spelets interface inte är optimerat, och den som vill att saker ska gå snabbt och effektivt kan komma att irritera sig på vissa saker. Men man skulle även kunna säga att den som stressar sig fram mot optimal framgång har heller inte riktigt förstått Animal Crossing.

Remember Me (360)

[betyg:4]När det talas om årets bästa berättelse kommer jag inte ta upp Bioshock Infinite. I stället kommer jag trycka för Remember Me, som enligt mig har mycket mer intressanta saker att säga om ett ämne som jag lättare kan förhålla mig till. Saker man gör i spelets slutskeden sätter pricken över i, och försäkrar Remember Me som ett väldigt minnesvärt spel. Miljöerna, storyn, det anpassningsbara stridssystemet, elementen av problemlösning och inte minst protagonisten Nilin gör Remember Me till en otroligt trevlig överraskning vars relativt låga omdöme bland övriga kritiker är något jag aldrig kommer förstå.

Storm (XBLA)

[betyg:2]Jag gillar problemlösning i spel, och det märks att Storm har ambitionerna att vara precis ett sånt där spel som jag skulle gilla. Ett spel som jag vill gilla. Men någonstans längs vägen tappar spelet mig, även om presentationen är fin och premissen är intressant. Guide ett frö till bördig jord med hjälp av vädrets makter, i estetik som känns lite som Braid och Flower. Tyvärr dras spelet ner av problemet att föremålen inte känns rätt. Precis som i många liknande spel, som t.ex. Trine 2, känns allt för lätt och ihåligt flytande, vilket gör föremålen svårkontrollerade och spelet för frustrerande för att ens vilja fortsätta spela. Det är ett trevligt spel med både ambitioner och potential, men som kunde och borde varit bättre.

Efter att ha bråkat med posten i ungefär en månad har Linus äntligen fått hem DMC från Amazon och avslutat sin speltorka. Samtidigt passade även Ludde på att utnyttja den återupprättade postgången och skickade honom ett ex av Deadpool the game.

Deadpool (360)

deadpool[betyg:3]Jag blev positivt överraskad av Deadpool. Jag förväntade mig ren dynga men fick ett spel som ändå var helt okej. Humorn är svajig och gameplay-mässigt finns det inte precis en oas av djup att hämta, men är man ett stort fan av karaktären och letar efter något lättsmält att bränna några timmar på, what the jävlar, kör på’t.

Ludde har som vanligt spelat flest nya spel, undra vad det kan bero på.

Remember Me (360)

[betyg:4]Detta var jag absolut inte beredd på. Att så här nära ett generationsbyte få uppleva ett helt nytt IP som faktiskt är riktigt bra. Remember Me är årets stora överraskning detta spelår. Med ett roligt gameplay och en riktigt bra historia har det slagit mig med häpnad.

Game & Wario (Wii U)

Game__Wario[betyg:2]Om Remeber Me är årets överraskning, är Game & Wario årets besvikelse. Det var upplagt för en minispelskavalkad utan dess like, men tyvärr blev det inte mer än en imponerande teknikdemo.

Le Tour De France 2013 100th Edition (360)

Tour-De-France-2013[betyg:1]Jag kan inte förstå vem som skulle kunna roas av detta spel? Du cyklar. Varken mer eller mindre. Jag förstår inte. Jag har försökt förstå. Jag har försökt se på spelet med olika ögon. Men hur jag jag anstränger mig så kan jag inte förstå. Du cyklar. Det är vad du gör. Cyklar!

The Last Of Us (PS3)

lastofus[betyg:5]Naughty Dog har gjort ett mästerverk i och med The Last Of Us. Det har en berättelse som fångar spelaren. Historien får mig att känna med karaktärerna på ett sätt jag aldrig riktigt gjort förut. Jag känner mig närvarande, där och då, bland alla hemskheter. Jag lider med karaktärerna. Jag skrattar med karaktärerna. Det känns som om jag är där, tillsammans med dem. Lider de, så lider jag. Att spela ett spel har aldrig varit lika påfrestande för både hjärta och hjärna. The Last Of Us är för Naughty Dog vad The Empire Strikes Back är för George Lucas. Det bästa de har gjort och det bästa de någonsin kommer att göra.

Tobbe ligger som vanligt efter och har njutit av både DMC och Bioshock Infinite den här månaden, men så har han fått köra lite bil också.

Grid 2 (PS3)

grid2[betyg:2]Ett spel som inte riktigt vet vilket ben det vill stå på. Inga gröna skal och ingen perfekt bilrealism och utan egen nischning gör det till ett grått anonymt motorvrål. Vissa hyllar säkert avvägningen mellan ytterligheterna men mig fångar de inte på kroken.

Samson har letat i indieland efter nya kärlekar och har fyndat en eller två pärlor.

The Swapper (PC)

[betyg:4]Samson formligen snubblade över den här pusselpärlan som sanbbt klättrade upp till någon slags topplista. Man skapar kloner av sig själv för att lösa pussel på en ödslig rymdstation, kort förklarat. Stämning och superbra pusseldesign gör att spelet tangerar en nivå som vi inte är särskilt bortskämda med denna generationen.

Evoland (PC)

[betyg:4]Ett äventyrsrollspel som låter dig uppleva genrens utveckling medna du spelar det. En vråltuff idé som förverkligats med mycket kärlek. Utöver att vara läckert finns det inte bara ett schablonartat rollspel därunder utan ett gediget och ganska härligt spel med mycket charm.

Fuse (360)

[betyg:2]Ett intressant spel på E3 2012 som fokusgruppsförstördes ner till en generiskt koop-shooter. Insomniacs lekfulla vapen gör sitt bästa för att mjuka upp stämningne med den urtrista ”tuffa” kontexten är som en blöt disktrasa som ligger över produktionen. Med tre kompisar har man roligt då spelbarheten är över godkänt, men så många har nog inte ens köpt spelet.