Summer of arcade 2013 är i full gång och denna vecka är det ett spel vid namn Charlie Murder som står på tur. Det är Ska Studios, som tidigare gett oss bl.a Dishwasher-spelen och det fantastiska I MAED A GAM3 W1TH Z0MB1ES 1NIT!!!1, som ligger bakom och det märks. Spelet har samma stilistiska utseende som de ovan nämda spelen och samma sköna punkiga attityd. Att Charlie Murder känns punkigt beror även till stor del på att du spelar som en av bandmedlemmarna i ett punkband, som heter, hör och häpna, Charlie Murder. Vilket även frontfiguren i bandet heter. Vill passa på att nämna att bandets låtar spelar en stor roll i vissa spelmoment och det faktum att musiken är riktig bra gör spelet ännu bättre. Soundtracket kan du ladda ner helt gratis här.

Om jag skulle vilja göra det enkelt för mig skulle jag skriva att Ska Studios har lyckats med att göra en väldigt lyckad Castle Crashers klon, men riktigt så är det inte
Det går att spela upp till fyra spelare i co-op och de olika bandmedlemarna har olika styrkor och specialattacker. Din uppgift är att besegra rivalerna i deathhmetalbandet Gore Quaffer, vars frontfigur är bitter på Charlie för att han ”back in the days”lämnade honom för att starta Charlie Murder. Om jag skulle vilja göra det enkelt för mig skulle jag skriva att Ska Studios har gjort en väldigt lyckad Castle Crashers klon, men riktigt så är det inte. Charlie Murder har nämligen lite djup i sig. Spelet innehåller en hel del rollspelselement, som att du t.ex måste grinda en del för att levla upp din karaktär och skaffa dig bättre utrustning för att klara de bossar du möter på din väg. Ibland får en känslan av att spela en dungeon crawler, då det visar sig att det finns mer än en väg att gå, vilket något en gärna gör, då det oftast visar sig vara värt mödan att slå ihjäl en miniboss, på grund av bra loot som visar sig vara till stor hjälp.

Det är även mer varierat än Castle Crashers, då vanliga ”gå banor” blandas upp med banor där du som exempel får flyga kvast och slåss mot en mekansik yeti, mosa zombies med en bil eller slå ihjäl örnar med en galge. Visst låter det kul? För det är det!

Charlie Murder är ett sådant spel där det känns självklart att öl som du bryggt själv givetvis genererar hälsa. Så vad väntar du på? Inhandla ett gäng folköl, samla ihop tre vänner och spela årets (hittills) punkigaste spel.