Skitsnacksblogg

Skitsnack slår tillbaka!

Skitsnack har, både som blogg och podcast, varit lite av mitt tillhåll sedan #1år0spel inleddes. Jag hade förvisso ambitionen att skriva om spelklimatet och min abstinens även på “vanliga” Svampriket, men det blev aldrig riktigt så. Jag går ofta “all-in” med mina projekt, och majoriteten av min fritid gick till Skitsnack. Ironiskt nog. Sedan säsong 2 avslutades har det dock varit tyst, både i blogg och i pod.

 Detta innebär att vi släpper fem avsnitt under lika många veckodagar
Men det finns ingen anledning till oro, framtiden för Skitsnack är så gott som ohotad. Podcasten kommer tillbaka med en tredje säsong den 11:e november 2013, som ni ser i bilden ovan. Under denna säsong går vi tillbaka till månadsformatet med ambitionen att släppa avsnitt med mantrat “kvalité före kvantitet”. Men för att kompensera för den långa frånvaron, som blev mycket längre än vad det från början var tänkt, erbjuder vi er en Skitsnack Festival under första vecka . Detta innebär för oinsatta att vi släpper fem avsnitt under lika många veckodagar som enligt planen ska adderas ihop till över 10 timmar Skitsnack totalt. Vi gjorde den första Skitsnacksfestivalen i början av 2012 och den blev väldigt uppskattad och vi hoppas att vi får samma goda bemötande denna gång.

Skitsnacksbloggen återlanseras redan nu, dock kommer den mer “smyga igång”, med sporadiska inlägg när tiden finns över till det. Skitsnack är fortfarande en viktig del av Svampriket, men den kommer inte få komma i vägen för våra primära projekt. Så bloggen kommer inte få lika mycket tid och energi framöver – det kommer helt enkelt inte fungera och jag hoppas ni har förståelse för detta.

Jag vill också passa på och fråga er som läser och lyssnar på Skitsnack; Hur vill ni ha det? Vad kan Skitsnack vara? Som blogg OCH som podcast? Eller är bloggen helt meningslös i sammanhanget? Jag vill verkligen veta, för Skitsnack (och även tidigare projekt med mig vid rodret) är projekt där ni har mycket, snudd på allt att säga till om.

Så säg till.

Kommentarer

 1. Linus (RoligeRalph) skriver:

  Festival ? serious?! fyyyyyfan vad underbart! ME LOVE YOU!

  Själv så nöjer jag mig med att lyssna på podden.
  Jag tycker att skitsnack är som bäst när det bara blir skitsnack av sig själv. Det är väldigt kul med speciella ämnen som hiphop och så men det kan ju bli rätt drygt om det är ett ämne som man inte är intreserad av. Speciellt när det kommer avsnitt månadsvis. Det gör inte mig något för jag tycker ni kan göra det mesta intressant!=)

 2. Quid skriver:

  Äntligen! Härligt att ni drar igång med en festival också, precis vad som behövs nu höstmörkret blir allt intensivare.

  Jag gillar både poden och bloggen, poden är ju det “riktiga” men bloggen är ett väldigt bra komplement, speciellt för mer spontana grejer och sånt som kanske inte passar till ett helt avsnitt.

  Jag hoppas ni behåller upplägget med ett ämne till varje avsnitt, ett ämne som iaf får ta en stor del av tiden. Vilka ämnen det blir lägger jag mig egentligen inte i. Förra säsongen så blev ju avsnitt som jag inte alls var speciellt pepp på ändå väldigt bra till slut (rymdavsnittet t.ex.), jag så jag litar på er! 🙂

 3. Äntligen!
  Det var på tiden att ni körde igång igen, har saknat det bästa skitsnacket i mina lurar, längtar efter 11/11!

  Jag önskar mig engagerat snack om allt och inget, filmsnack om allt och inget och musikspecialare. Fortsätt att göra det ni gör helt enkelt. 🙂

  Btw, i första avsnittet vill jag höra vad Samson tycker om Nine Inch Nails senaste album, ska bli kul att höra om vi tycker lika olika som vid R.A.M 😉

  Väl mött i november!

 4. ReDead skriver:

  Minns att du och jag, Anders, hade någon liten diskussion på Twitter för några månader sedan där du hade en idé om någon sorts Spotify-listcirkel med olika teman för varje avsnitt. Det tyckte jag lät som en spännande idé, så jag påminner om den!

  Lite temaförslag kan jag väl ge också. Lyssnade nyligen på Game of Thrones-avsnittet då jag hoppade det då det väl kom pga tidsbrist, och där sade Anders att han skulle kolla på minst en säsong av Doctor Who innan hans spelfria år var slut. Vet inte om det blev av eller ej, men jag skulle i alla fall uppskatta en Doctor Who-special någon gång, då jag själv snart kollat färdigt hela serien (från 2005 och framåt då). Kanske med Malin som gäst då? 🙂

  Vet inte hur mycket spel ni kommer ta upp, om ni kommer att reservera allt spelprat till Svamppod eller om det kan dyka upp lite utav det i Skitsnack också. I så fall tycker jag det kunde vara en rolig idé ifall ni varvade ert flickchartande (om ni nu tänker fortsätta med det) med RankTheGame som det tipsades om i Svamppod förut. Dvs göra samma sak som flickchart fast med spel, en gemensam lista över era favoritspel. Iofs har ni ju redan gjort ett par listor över era favoritspel, samt era favoritretrospel, men det är ju ändå själva diskussionerna som uppstår då ni ställer två filmer mot varandra (i det här fallet spel då) som blir intressanta. Nackdelen där är väl att ni i så fall måste lägga in alla spel ni vill ranka på förhand, vilket kanske kommer ta lite tid.

 5. Han där från Åland skriver:

  <3

 6. Marcus skriver:

  Underbart!

 7. Tobias G skriver:

  Efterlängtat!

 8. Linda skriver:

  Bra, jag har saknat skitsnack! Saknat det så pass mycket att jag under uppehållet backtrackade hela retroresan… och jag är tämligen ointresserad av retrospel. Ehum.

  Och för mig är podden det viktigaste med skitsnack, bloggen läser jag sällan.

 9. sbjihp skriver:

  Tjohoo! Det blev en tidig julafton i år. 🙂

 10. Cazlab skriver:

  Läser väldigt sällan bloggar men uppskattar podcasten till tusen! Bögbra att lyssna på under trista och tunga arbetspass 🙂 Ser fram emot ny säsong!

 11. treqie skriver:

  Bra att det kommer tillbaka. Det tillhör mina rutiner när jag är ute och promenerar eller joggar. Synd att det blir månadsformat, då blir det tre dagar i månaden jag måste försöka fylla med något annat. ;p

 12. joe skriver:

  @Linda Haha, jag gjorde precis samma sak!

  Riktigt härligt att ni kommer tillbaka! Vore kul med mer Mckorv!

Skriv en kommentar