Innan du fortsätter läsa, ska du veta att detta kommer vara en medioker text om ett mediokert spel. Vidare har jag inte så mycket att säga om spelet i fråga, så för att inte texten skall bli allt för kort och för att min chefredaktör ska bli nöjd kommer jag envisas med att skriva ut spelets fulla titel varje gång det nämns.

Jag har alltid blivit lite besviken på Mario och Sonics OS-spel

Om några månader drar de tjugoandra olympiska vinterspelen igång. Som det sig bör kommer det då släppas en del spel relaterade till detta sportspektakel. Detta är något som SEGA och Nintendo också har bestämt sig för att göra. På sitt alldeles egna sätt. Vi har haft den turen (eller oturen) att de har slagit sina påsar ihop och med hjälp av sitt karaktärsgalleri från Marios och Sonics spel har de spottat ur sig en del ”sportspel” under de senaste åren. Så även nu, när ett nytt OS nalkas. Mitt problem med dessa spel har alltid varit att de på pappret alltid låter som en bra och kul spelidé, men när jag väl har satt mig ner soffan för lite idrottande har jag alltid blivit lite besviken. Jag hade en liten förhoppning om att denna trend skulle vända då nästa spel är på Wii U, men tyvärr så håller inte Mario & Sonic At The Olympic Games Sochi 2014 hela vägen det heller.

Mario & Sonic At The Olympic Games Sochi 2014 erbjuder en uppsjö av minispel som mer eller mindre är baserade på riktiga grenar i ett vinter OS, fast då självklart på ett Mario och Sonic-sätt. Med andra orskid är sportgrenarna dumgulliga. Så långt är allting bra, men tyvärr är inte utförandet helt lyckat. I flera av grenarna tar det en lång stund att förstå hur en ens ska göra för att klara av dem. Som till exempel konståkning. Till en början försökte jag mig på att göra precis vad som stod på skärmen, men efter ett tag märkte jag att det gick bättre om jag viftade med min wiimote lite hur jag ville. Det känns inte helt okej, speciellt inte då spelet kräver att du har Wii Motion + i din handkontroll om du ska spela Mario & Sonic At The Olympic Games Sochi 2014.

Kul? Det är kanske en överdrift
Men allt är inte mörker i Mario & Sonic At The Olympic Games Sochi 2014. Skidskytte är faktiskt riktigt kul och även ishockey. Eller kul och kul? Det är kanske en överdrift. De är helt okej. Det är lite det som är det stora problemet med Mario & Sonic At The Olympic Games Sochi 2014. Att det bara är ”helt okej” då det finns potential att kunna vara så mycket bättre. Det känns som att det inte har varit de vassaste knivarna i lådan, som står där i stallet där inte alla hästar är hemma, som har utvecklat spelet.

Mario & Sonic At The Olympic Games Sochi 2014 har precis som sina föregångare gjort mig besviken. Men precis som att OS-elden inte ska slockna så låter jag heller inte mitt hopp slockna och håller tummarna för Mario & Sonic At The Olympic Games Rio de Janeiro 2016.