Svamppod

Avsnitt 60: Special – GOTY 2013

Tillslut är det dags. 2013 års bästa spel ska utses. Vägen dit är lång och diskussionerna blir många. Först ska de 25 spel som vi gemensamt nominerat bli endast tio, sen ska vissa underkategorier utses och slutligen, lagom till att energin i oss börjar svikta, utser vi gemensamt Svamprikets topp 10 under 2013. Vi är totalt sex personer som gör detta. Och vi håller låda i över fyra timmar. Mycket nöje!

Listan, i textform, kommer på fredag.

OBS! Avsnittet har en stor spoilervarning för flera av de spel som diskuteras. Listan av spel som kommer avhandlas läses upp i början av avsnittet.

Precis som förra avsnittet så dras vi med lite tekniska bekymmer under detta avsnitt. Detta innebär att ett vis bakgrundsbrus finns med i bakgrunden på sina ställen. Vi ber om ursäkt för detta och lovar att ha det åtgärdat till nästa avsnitt. Hoppas ni kan ha överseende med detta även denna gång.

Avsnitt 60: Special – GOTY 2013

 

Kommentarer

 1. Carlen skriver:

  Och ja som jobbade i tre dar med att hitta tid för det 3 timmarsavsnittet förra veckan… Men 4.5 timme kvalitéspod är aldrig fel 😀

 2. DS skriver:

  Tack för denna mastodontpod! Passade perfekt till en fem timmars bilresa.

 3. Tobias G skriver:

  Vill bara säga att jag tycker ni är så fantastiskt bra! Keep it up!

 4. Quid skriver:

  Nu har jag lyssnat klart, vilket avsnitt! Rävspelet för att få med och få bort spel från listan var ju helt underbart att lyssna på 🙂

  När jag är klar med Ittle Dew ska jag ta tag i vinnaren!

 5. Ruben skriver:

  Det här känns som det överlägset bästa avsnittet på länge. Perfekt blandning av personligt och spelrelaterat, med fantastiska små inblickar i redaktionens olika huvuden. Gruppdynamik, psykningar, psykologi och, framförallt, starka känslor för sådant som egentligen inte betyder någonting men som samtidigt är oerhört viktigt.

  (När det gäller youtube-siffror: Varför denna besatthet av bekräftelse via siffror från något som i bästa fall känns som ett småkul komplement till bloggen? Räcker det inte med att ni gör spelsveriges bästa podcast?)

 6. Per Danielsson skriver:

  En fråga innan jag vågar lyssna: Är det någon spoiler gällande slutet i The Last of Us? Tror jag har ca 1-2 timmar kvar.
  Tack för grym underhållning!

  • Tobias Andersson skriver:

   Jag som inte spelat det än blev inte spoilad så du kan lugnt lyssna på 🙂

   • Spelare H skriver:

    Hejsan, kan du ta bort gabbay’s post i den här “tråden” också. Verkar som att han tycker att det är roligt att spoila för folk.

    ps. Riktigt roligt avsnitt. Njöt av striden där alla försökte få sina egna favoritspel så högt som möjligt. Mina egna favoriter från i år (har ju långt ifrån hunnit spela alla än dock) är Bioshock Infinite och Rogue legacy. 2 olika men riktigt sköna spel.

 7. Tobias Nilsson skriver:

  Helt fantastiskt avsnitt! Ibland blev jag nästan lite rädd för Anders, som han skällde på er andra. Men det får man väl tåla när det gäller att försvara sina favoriter. 😉

  Själv har jag inte spelat ASMÅNGA spel från 2013, men ska absolut ta mig an gone home någon dag, det låter spännande!
  Håller med er som också tycker att skjutandet kan bli riktigt tråkigt i spel.. Här om dagen klarade jag en “boss” i Uncharted 2 genom att skjuta ungefär 100 skott i hans huvud, slå honom 20 gånger i ansiktet och kasta en granat framför honom.. Det får mig att känna att spelskaparna verkligen inte orkat skapa något unikt för bossen, istället gör de honom i princip till wolverine.

 8. ReDead skriver:

  Bästa avsnittet ever kan jag nog med säkerhet säga! Älskar listor, så att sitta och lyssna på sex personer som försöker göra en gemensam GOTY-lista var helt underbart, synd bara att Sandra inte kunde vara med!

  Gick igång som fan på tanken av en topp 100-lista över hela generationen, skulle med glädje lyssna på något sådant. 😀 Tänker ni då bara på Wii, PS3 och 360, eller inkluderar ni DS, PSP, mobil- och PC-spel då också?

  Lite butter över att ni inte nämnde Wind Waker HD under årets bästa art direction,för spelet har faktiskt ganska annorlunda artstyle jämfört med originalet på många sätt (tyvärr ofta till det sämre dock, men inte så dåligt att det inte förtjänar att nämnas i katetorin!), se från 8:50 i denna video för mer detaljer: http://www.youtube.com/watch?v=ajndmZ5B3a8

  Sen tycker jag det är lite kul att Anders kallar Ocarina of Time för “ett skitspel”, då han i Retroresanavsnittet om spelet i fråga faktiskt erkänner att (ungefärligt citat) “det var ju ganska bra ändå”. 😉 😉

 9. Bokbindar Anton skriver:

  Så som många säger. Helt fantastiskt avsnitt. Det var med glädje man tog snöskyffeln och begav sig ut till snön när man hade er i öronen. Paktande, svärande, backstabbing, rökridåer och manipulation. Det var så roligt att hörs folk försvara sina älsklingar med klor och ord.

  Tack för ett riktigt härligt avsnitt. Vilka mina top 10 spel är har jag skrivit i det andra inlägget. Ha det riktigt bra nu!

  MvH Anton

 10. JohanOlov (Ebriusum) skriver:

  Bra avsnitt, enda dippen var ju det onödiga snacket om förra årets lista. Men det verkar som att även medverkande i podden insåg detta och förhindrade vidare prat.

  Älskar herr Brunlöfs passion för sina darlings, Tommys rävspel för att få i alla fall några hjärtebarn på topp 10, Ludde’s sviktande åsikter om typ alla spel, Linus hat mot Brothers kanske inte är befogat men jag tycker han har rätt i att det inte borde vara topp 10, Anna känns som den lurigaste av dem alla som bara gled med för att få in Gone Home medans det ibland kändes som att Tobbe fick ge sig lite i onödan. Men tillslut så tycker jag det lät som om ni var hyfsat nöjda även om varken min etta eller tvåa (Civ 5 expansionen och Europa Universalis 4)ens diskuterades så är även jag nöjd. Bra skit!

  • Tobias Andersson skriver:

   Som du vet så baserades våran lista på de vi sex hade nominerat så den blev så Svamprikig som den blev. Personligen hade jag tyvärr spelat för få av de andras toppspel för att riktigt kunna fightas.

 11. Marcus Larm skriver:

  fan vilket bra avsnitt! 2 button love i pauserna <3

 12. gabbay skriver:

  SPOILER-VARNING

  Underbart att höra Linus kritik över det minst sagt övertydliga brothers. När fågeln dör (här skall du känna nåt) när storebrodern dör(Här skall du känna nåt, inklusive regn(såklart). Slutet i brothers går och jämföra med slutet i armaggedon, det vill säga kalkylerat och cyniskt. När det dessutom började regna var spyhinken nära. Jämför det med slutet till The last of us som var både melankoniskt och bitterljuvt. Förövrigt är det bara jag som tycker att Zelda hade på tok för likriktade tempel? Alla tempel var ju strukturerade på ungefär samma sätt. Dock ett lysande spel.

  • Spelare H skriver:

   Ja, tack igen för spoiler varningen. För att göra klartext. Om du ska prata om specifika händelser i ett spel så är det vanligt hyfs att kasta ut en spoiler varning före.

   ps. Dagens i-land problem <3

   • gabbay skriver:

    Oj det var inte min mening att spoila något men jag tänkte det var lugnt med tanke på att dom nämner det i avsnittet.

    Sry.

 13. kb steamroller skriver:

  jag tycker det va skitkul att lyssna på listan! tyckte väl anders va lite väl grinig och skulle hacka på alla andra å sen blev väldigt förnärmad så fort nån tog hans spel. stundtals lite segt

Skriv en kommentar